Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie studia z taką maturą

Polecane posty

Gość gość

Witam. Jestem w 2 klasie liceum ale ze względu na zmiany w reformie w tym roku muszę wybrać rozszerzenia dzięki którym będę przygotowywana do swojej matury i chciałabym wiedzieć jakie kierunki studiów mogę wybrać z maturą z rozszerzonego polskiego, historii, wosu i angielskiego? Chodzi mi o konkretne kierunki a nie odpowiedzi typu : humanistyczne

Gość gość
humanistyczne

Gość gość
bardzo dziękuję za taką pomoc ale jeśli chcesz się ponabijać to gdzie indziej bo dla mnie to jest na prawdę ważne...

Gość gość
hmm... moze humanistyczne?

Gość gość
tak Polska potrzebuje kolejnych prawników haha nie wiesz, że w sądach jest korupcja, tylko osoby z placami mają szansę w naszym kraju zacznij uczyć się przedmiotów ścisłych, ja się nie uczyłam i teraz mam wyrzuty

Gość gość
trudno powiedziec. powinnas zastanowic sie nad jakimis studiami humanistycznymi.

Gość Kachna1992
Jeszcze nie wiadomo jak zdasz te przedmioty, a już planujesz. Mozesz zdać na 32% a możesz na 98%. zalęzy jakie są progi na danych kierunkach.

Gość gość
wybierając te kierunki nie mam na myśli prawa..

Gość gość
ja po prostu chciałabym wiedzieć jakie studia mogę po tych kierunkach obrać. pytam się tylko i wyłącznie dlatego, że do jutra muszę wybrać rozszerzenia a waham się między bio-chemią a właśnie humanistycznymi kierunkami...

Gość gość
od paru dobrych lat myślałam nad dziennikarstwem, ale jestem świadoma tego, że w tych czasach pracy jako dziennikarka nie znajdę dlatego z czystej ciekawości chciałam się dowiedzieć jakie inne kierunki mogłabym wybrać..

pracę znajdziesz jeśli będziesz coś dobrze umieć, niestety żadne studia nie uczą zawodu i obycia w pracy. Idź na takie co Ci się podobaja i jak najszybciej do roboty.

Gość gość
Ja chciałam studiować psychologię , jednak zdecydowałam się na fizjoterapie :) Akurat na mojej uczelni nie był wymagany żaden przedmiot tylko zdana matura :) Ale jeśli na państwowej to biologia albo chemia. Ucz się i zdawaj te przedmioty. Ze studiami z nimi związanymi łatwiej Ci będzie.

Gość gość
"Akurat na mojej uczelni nie był wymagany żaden przedmiot tylko zdana matura" * Już widzę te studia, na których wymagają matury z byle czego =.=