Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Roromija

Planeta badań

Polecane posty

Gość Roromija

Czy ktoś z was korzysta ze strony planetabadan ? Jeśli tak, to jakie macie opinie? Kłamstwo czy zaufana stronka?

Gość gzyga
kolejna wirtualna firemka...zero info kto, co i dlaczego.

Gość gość
Coś tu śmierdzi... Adres firmy bardzo dziwny ;/ Nigdzie nie można znaleźć żadnych opinii ;/

Gość gość
Myślę, że planeta badań jest portalem, który jeszcze się nie rozkręcił, bo nikt nie wie o co chodzi. Są portale, gdzie po zarejestrowaniu czekasz na ankiety, za które wynagrodzeniem są najczęściej bony towarowe np. sodexo lub pieniądze (askgfk.pl cenneopinie.pl) Zarabianie na takim portalu jest bardziej czasochłonne niż korzystne. Ankiety bywają szczegółowe i i trzeba czekać na zleceniodawcę, dla którego jesteś w grupie docelowej, potem długo trzeba czekać na zapłatę. Podobno zarejestrowanie się na kilku takich portalach daje jakąś satysfakcję. Z tego co zrozumiałam, planeta badań wysyła do ciebie ankiety z różnych porali, czyli nie musisz rejestrować się na kilku, by znaleźć się wreszcie we właściwej grupie, dzięki czemu zleceniodawca szybciej dociera do ludzi, z którymi chce przeprowadzić ankietę. Pracowałam w pracowni badań społecznych i wiem, że aby takie badanie miało sens, trzeba przeprowadzić ankiety z dużą ilością osób w danej grupie docelowej, a trudno do nich trafić. Planeta badań to ułatwia - zleceniodawca płaci kasę - my dostajemy jedynie "śmiesznie niską gratyfikację" Wiem, że takie badania są kosztowne, wszystkie owe portale zarabiają niemałą kasę "rzucając nam drobniaczki (ochłapy)"

Gość gość
Czy w tym kraju każde poszukiwanie jakiegoś zarobku przez Internet musi kończyć sie ściemą i i oszustwem?????????/ Tam chyba nie ma żadnej uczciwej propozycji?

Gość gość
łowcy danych osobowych i tyle w tym temacie

Gość gość
Ja mogę polecić z czystym sumieniem GlobalTestMarket, firma kanadyjska. Po zebraniu 1000 pkt wysyłają nam do Polski czek na kwotę 50$, niby nic a jednak każdy grosz się liczy. 3 razy już dostałem po 50$, a obecnie mam już 300 pkt w ciągu miesiąca. Ankiety są po 5-40 pkt. Czasami w tygodniu jest 5-7 ankiet.

Gość gość
Zgadzam się, również jestem zarejestrowana na GlobalTest Market i drugi raz wymieniam czek, na pewno jest to uczciwa korporacja

Gość gość
Jedyna strona gdzie faktycznie mozna zarobic pieniadze przez intermet to praca na KAMERKACH! Tyle .

Gość gość
Na czym polega praca w Global Test?

Gość gość
tylko się przypadkiem nie dajcie nabrać na global test..... widać po wpisach, że to oszuści ;(

Gość gość
OSTRZEŻENIE Mam przeczucie graniczące z pewnością, że globaltestmarket nabija ludzi butelkę - często odrzucają ankiety bez przyczyny. Nie piszę tutaj i kilku pierwszych pytaniach kwalifikacyjnych, ale o sytuacjach, gdzie poświęcasz 20-30 minut na wypełnienie ankiety, a pod sam koniec nie doliczają punktów tylko dają informację, że zostało się wyeliminowanym z ankiety! dla mnie tylko mniej więcej co trzecia ankieta punktuje. Czuję się przez nich oszukana.