Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilonka1610200000

kiedy lepiej wziac slub

Polecane posty

Gość ilonka1610200000

Tak jak w temacie. Moj chlopak dzis powiedzial mi ze mozemy pobrac sie nawet 2014. Dopiero sie zareczylismy i w gre wchodzila data 05.09.2015. I teraz sie nie moge zdecydowac :)

Gość mania2206
wrzesień jest przepieknym miesiącem na ślub wręcz idealny, cieplo ale nie za gorąco, nie będziesz się męczyc w sukni ani mąz w pelnym garniturze i koszuli z długim rękawem, powoli liscie będą spadac, wydaje mi się ze ceny w restauracjach tez już będą bardziej przystępne.

Gość gość
Spokojnie zdążycie nawet w okresie wakacyjnym wziąć ślub. My Zaczęliśmy przygotowania do wesela na 10 miesięcy przed planowaną imprezą i spokojnie starczyło nam czasu.

Gość gość
najlepiej wiosna badz jesienia

Gość gość
ceny we wrześniu nie będą niższe bo tak od czerwca do września jest pełen sezon ślubny, wrzesień jest bardzo popularnym miesiącem na slub. moim zdaniem również najlepiej brać ślub wiosną lub jesienią, latem jest za gorąco...mam na myśli oczywiście lipiec i sierpień. sama brałam ślub zimą i było cudnie, ale nie każdemu pasuje taki hardcore:D

Gość Sam S
Ja mam ślub 14tego i we wszystkich prognozach zapowiadają deszcze i max 18 stopni. Czy to tak fajnie? :(

Gość gość
a ja miałam slub w lutym i była wręcz wiosenna pogoda...pogody nie przewidzisz...

Gość gość
najbezpieczniejszy jest chyba czerwiec. nie jest zimno, ani nie ma za dużych upałów. dodatkowo nie ma tych g***townych letnich burz.. poza tym nie ma reguły - zawsze może przyjść zimny front, zawsze może być patelnia.. musicie liczyć na szczęście

Gość madonna2665
Dokladnie tak jak pisza inni pogoda sie nie sugeruj. Ja mialam slub w sierpniu tego roku, tydzien wczesniej lal deszcz i bylo maks 14C a w dniu naszego slubu pogoda jak na zmowienie, sloneczko, cieplo ale nie za goraco, po prostu cudnie. Wiadomo tylko ze wrzesien bywa chlodniejszy ale moze sie trafic ze bedzie i 25C. Ja sama czekalam dwa lata od zareczyn na slub i teraz wiem ze to byl piekny czas, chociaz wydawalo mi sie to strasznie dlugo to czas bardzo szybko zlecial. Wlasnie to oczekiwania jest piekne, dlatego jestem za 2015 u ciebie :)

Gość gość
do dziewczyny która ma ślub 14.09- widzisz, Ty piszesz ze ma być dosyć zimno i padać a moja znajoma miała ślub dokładnie o tej potrze co Ty, tj. 15.09.2012r. i była pogoda super-ciepło, ale nie za gorąco, nie padało...nie da się tego przewidzieć...

Gość gość
Pogody nie da się przewidzieć, jak już gość wyżej wspomniał. My mieliśmy wesele rok temu, dokładnie 01.09 i pogoda była średnia. Rano padało, więc ja w pełnym makijażu leciałam pod parasolem z salonu do auta. Potem do fryzjera i sytuacja podobna. Na całe szczęście jak wyszliśmy z domu i podjechaliśmy pod kościół to przestało padać. Podczas mszy kropiło, po mszy się rozpogodziło. Niestety było dość zimno, ja nie miałam żadnego bolerka , za to miałam sukienkę na ramiączkach i mimo, że plecy miałam zabudowane koronką to troszkę mnie " trzepało". Mieliśmy auto z odsuwaną "obudową" i dopiero pod salą, ściągnęliśmy " dach" żeby porobić sobie zdjęcia. Auto było piękne , w stylu retro , ale niestety nie mogliśmy się nacieszyć cabrio, bo w drodze na salę kropiło :) Nie ma reguły na pogodę. Mieliśmy brać ślub w czerwcu, ale mój kuzyn miał być podobno pierwszy, a wyszło jak zwykle, czyli on nie wziął ślubu, a nam został wrzesień :) Mimo wszystko podchodzę do tego z sentymentem i cieszę się , że w trakcie składania życzeń zaświeciło słońce :)

Gość gość
Tak jak wczesniej dziewczyny ci pisaly lepiej brac slub na wiosne lub na jesien.Ja bralam slub w zeszlym roku w pazdzierniku pogoda byla calkiem calkiem jak na pazdziernik bylo ok 15stopni z rana lekko pokropilo ale.pozniej slonko swiecilo.ja mialam bolerko na podpince i bylo mi cieplo

Gość gość
moim zdaniem wrzesień, zawsze ten miesiąc jest najpiękniejszy... my mamy w lipcu, bo tak chcieliśmy, ale boję się pogody bardzo. czerwiec wcale niej est dobrym miesiącem, bo różnie bywa, czasami jest bardzo chłodno.

Gość Sam S
Za to w czerwcu i w wrześniu nie ma tak dużego problemu z wyjazdami gości na urlop. Za to pogoda gorsza. Coś za coś.

Gość gość
myśmy mieli ślub 20 października: mieliśmy 22stopnie i słońce, miesiąc wcześniej we wrześniu byłam na weselu gdzie padał deszcz i było max15stopni, więc nie ma reguły:) Pogoda nie jest taka ważna, najważniejsze jest pozytywne nastawienie

Gość gość
Ogolnie to nie ma reguły na miesiac slubny......... sluby sa od stycznia do grudnia byłam na slubie w styczniu lutym marcy kwiatniu maju czerwcu lipci sierpniu wrzesniu paxdzierniki listopadzie i grudni w kazdym miesiacu byłam n jakims slubie a co do pogody to moze byc roznie byłam w zeszłym roku na slubie kuzynki miała 1.06 i padał deszcz na poczatku ale jak juz wszyslismy przed koscioł to troszke sie ociepliło ale tylko troszke i tak było zimno ja bynajmniej zmarzłam miała sukienke na gordecie bolerko i płaszczyk w czerwcu czaicie to hehe albo moj kuzyn miała tez w zeszłym roku 11.08 i tez lał deszcz przez cały dzień lał deszcz od rana do 20 moze w kazdym razie jak bylismy juz na weselu przestało hehe ale wtedy to mogły sobie nawet kupy z nieba spadac takze na pogode nie ma reguły chociac z moich obserwacji wynika ze od maja do wrzesnia pogoda w soboty jest jak na zamowienie naprawde interesuje sie slubami i weselami to wiem a wracajac do miesiaca to ja osobiscie bede miała w lipcu cieplutko fajnie bedzie a maz nie bedzie sie wcale grzał w garniturze bo bedzie miała biały ;) i pitol mnie obchodzi czy jest r czy z w k p x f e s d o j t

Gość gość
a co ma antykoncepcja z wzieciem slubu bo nie romumiem??? chyba nie przeczytałas tematu na jaki tu sie pisze wieśniaro