Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

36 dzieci w zerówce i jeden nauczyciel

Polecane posty

Gość gość

Czy w jednej grupie w zerówce może być aż 36-cioro dzieci??? W mojej miejscowości właśnie tak jest. Do tego nauczyciela jest osobą która delikatnie mówiąc nie ma cierpliwości do tak małych dzieci. Sala w której są zajęcia jest zbyt mała dla tak licznej grupy .rodzice już od zeszłego roku pisali petycje do wójta z prośba o rozdzielenie klasy na dwie grupy ale nic nie przyniosło skutku. Co można jeszcze zrobić? Pomocy!

Gość gość
Hmm bardzo ciekawe.... To z przeludnienia? A mówili ,ze w Polsce sie dzieci nie rodzą.

Gość gość
Miejscowość jest dość duża a dodatkowo w tym roku są jakby połączone dwa roczniki bo 5 latki które obowiązkowo musiały iść do zerowki i 6 latki które nie muszą iść jeszcze do pierwszej klasy

Gość gość
powyżej 30 osób powinni utworzyć już dwie grupy

Gość gość
Nie no takaś kpina, ja bym się zmówiła z innymi rodzicami i pozabierała dzieciaki, albo niech robią dwie grupy lub chociaż dołożyli drugiego nauczyciela, albo niech sami siedzą.

Gość gość
Trzeba mocniej zadziałać, bo na tej waszej petycji to wójt sobie śniadanie rozkłada.

Gość gość
u nas 36 dzieci podzielono na 2 klasy. Więc chyba coś u Was nie tak z organizacją

Gość gość
Wiem ze wójt olał to podanie, wiem ze trzeba mocniej działać, tylko jak? Proszę o radę a nie o kpiny

Gość gość
Napiszcie do kuratorium i kopię do wiadomości burmistrza.

Gość gość
W gminach może jeszcze są takie twory, u nas w mieście wszystkie klasy powyżej 30 osób podzielono, nawet wczoraj jeszcze utworzyła się kolejna klasa pierwsza, bo napłynęło podanie spóźnione o przeniesieniu dziecka z innej szkoły i miało być dziecko 31 na liście - od razu był wniosek do urzędu i pozytywnie rozpatrzony. Musicie działać w organie prowadzącym szkołę. Powinien działaś dyrektor, ale rada rodziców też sporo może. 36 dzieci w grupie to nienormalne i dla dzieci i dla pani.