Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki jest sprawdzony sposob na mocne paznokcie

Polecane posty

Gość gość

Witajcie! Latami obryzałam paznokcie. Przez ostatnie 2 miesiące miałam zrobione sztuczne żelowe paznokcie. Po ich zdjęciu miałam długie swoje własne, lecz strasznie słabe. Używałam odżywki" Eveline", gdyż słyszałam od wielu osób o jej magicznym działaniu, lecz niestety paznokcie się łamały i łamały, a ja w końcu zaczęłam je znowu obgryzać, już nie wiem co robić, żeby się tego odzwyczaić. Próbowałam już wszystkiego, gorzki i kwaśnych lakierów, nawet smarowałam sobie dłonie czosnkiem. Nic nie pomaga. Kiedyś czytałam artykuł, że jest to brzydki nawyk spowodowany stresem, nerwami. Czy to oznacza, że cierpię na nerwicę? Wątpię. Czy któraś z was równiez walczyła z tym brzydkim nałogiem? Czy którejś się udało to pokonać, a może nie?

Gość gość
od niedawna mam fantastyczne, mocne paznokcie a tez cale zycie obgryzalam. nie polecalabym odzzywek typu eveline i innych chemicznych, ja uzywalam naturalnych balsamow do rak i skorek (na bazie masla shea, naturalnych olejow itd). bardzo bardzo polecam dobrej jakosci szklany pilniczek do paznokci, odkad taki znalazlam poprawa stanu paznokci byla niesamowita. nie wiem, gdzie w polsce mozna kupic, ale polecam taki produkowany w czechach, z patentem, cos mi sie nazwa Blazek kojarzy. Sa naprawde fenomenalne. Slyszalam tez o nieco mniej atrakcyjnej metodzie nacierania paznocki ceubla, podobno znajomej paznokcie zmienily sie nie do poznania, ale u mnie nic nie dalo - dopiero jakies pol roku po tej kuracji paznokcie sie wzmicnily, wiec sadze ze z innych powodow

Gość gość
Mieszkam w Norwegii, więc mam troszkę utrudnione zadanie w znalezieniu odpowiednich olejków czy preparatów, czy może znasz jakieś nazwy tych olejków?

Gość gość
do paznokci i skorek najczesciej stosowalam balsam Badger, moze gzies znajdziesz, angielskie firmy powinny tez wysylac do innych krajow europejskich. ale nawet najzwyklejszy olejek z migdalow na przyklad pomoze bardziej niz chemia. body shop ma nienajgorszy olejek w pisaku. polecam tez czasem przetrzec cytryna

Gość pompina
Spróbuj wzmocnić organizm od środka. Jest dużo suplementów do kupienia w aptece :) Ja żeby mięć ładne paznokcie np biorę revalid http://www.wapteka.pl/produkt_revalid-90-kap_454.html Robię sobie takie kurację 3 miesięczne co jakiś czas i paznokcie mam bardzo ładne :)

jako dziecko tez obgryzalam i nic nie pomagalo do momentu zlamania reki- nie siegalam. paznokcie urosly bardzo dlugie. wtedy przestalam obgrywac u 2ej reki (jakos bez problemow- sama sie zdziwilam). Teraz mam dlugie i bardzo mocne paznokcie- u mnie to sprawa genow, nie stosuje nic dodatkowego.

Gość gość
Chyba sprawa złamania ręki... To co mam sobie rekę złamać? To też mądra pomoc...

Gość gość
Myślę, że walka od środka jest najlepszym pomysłem. Kupię jakieś kapsułki z witaminami czy cos w tym stylu.

Gość gość
odżywka 8W1 EVELINE działa cuda i jest śmiesznie tania

Gość gość
dziewczyny, biotyna jest super i na paznokcie jak i na włosy.

Gość gość
Eveline używałam obecnie i ja posiadam, niestety na dłuższą metę nie jest ona dobra. Strasznie paznokcie wyglądają po odstawieniu tej odżywki. Jest jescze gorzej, jak przed zastosowaniem jej.