Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przedszkole brak dodatkowych zajec

Polecane posty

Gość gość
widzę że są mamy które były zadowolone z zajęć dodatkowych.... czyli nie wszedzie jest tak źle ja niestety też nie rozpaczam ze nie ma tych zajęć ale tylko dlatego że u nas było to zwykłe wyciąganie kasy za nic, szczególnie angielski syn nawet specjalnie nie rwał się aby na nie chodzić... i po dwóch latach nic nie umie.

Gość gość
nie dość, że ukrócili zajęcia płatne to te z projektów unijnych tez się już pokończyły a było tak fajnie, dzieciaki u nas miały dogoterapię, hipoterapię, gotowanie, rzeźbę i wiele innych fajnych zajęć, synek uwielbiał i pieski i konie :)

Gość mama z Krakowa
A dla mnie żenadą jest fakt, że tzw. matka po liceum (nie wspomnę o studiach) nie umie nauczyć dziecka podstaw języka angielskiego sama! Nawet mam po zawodówce da radę, jeżeli tylko bardzo będzie chciała! Podstawa to przecież: kolory, dni tygodnia, czy miesiące, pory roku, proste zwierzęta typu pies czy kot, proste przedmioty w domu np.: łóżko czy stół, pożywienie (typu mleko czy chleb)!!! Dostępne sa proste programy komputerowe czy nawet filmiki w necie, programy w TV. Płacić kasę za język angielski dla 4-5 latka to zwyczajnie strata kasy i obciach! Rytmika to już poważniejsza sprawa, albo umiesz to robić fachowo, albo nie.

Gość mama z Krakowa
Miało być "mama po zawodówce". Przepraszam za literówki!

Gość gość
wszystkiego można nauczyć samemu po co chodzić do szkoły? przecież każdy potrafi tabliczkę mnożenia, ortografie itd.. chore podejście o to chodzi by dziecko chodziło na zajecia i nie musiał tego robić rodzic w domu bo po 17tej na to zcasu już nie ma

Gość gość
Prowadziłam kiedyś angielski dla przedszkolaków w szkole językowej i to były fajne, produktywne zajęcia. Dzieci znały mnóstwo słów, potrafiły liczyć, śpiewać, mówić prostymi zdaniami. Następnie moja szkoła podpisała umowę z przedszkolem i prowadziłam te same zajęcia tam. Różnica między jednymi i drugimi była ogromna z jednego podstawowego powodu - frekwencja! W szkole językowej 100% dzieciaków przychodziło 2x w tygodniu. Raz na ruski rok ktoś zachorował. Rodzice pilnowali obecności bo płacili wielką kasę. W przedszkolu ciągle ktoś był nieobecny, raz trzy osoby z 15, raz kolejne 3, raz kolejne 4. Te nieobecne wcześniej nic nie rozumiały, musiałam powtarzać. W rezultacie przez cały rok zrobiłam może 20% tego, co w szkole gdy dzieci przychodziły do mnie, a ja do zajęć przygotowywałam się dokładnie tak samo.

Gość gość
Moim zdaniem zajęcia dodatkowe dla dzieci są tak powszechne, że trudno przed nimi uciec. Moja córka chodzi na angielski i na konie http://www.stadninakopytko.pl/ okazało się, że jazda konna to jej prawdziwa pasja i właśnie po to żeby odkrywać takie zainteresowania konieczne są zajęcia dodatkowe.