Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lili021

Ciąża a stosunek przerywany

Polecane posty

Cześć. Wiatam wszystkie przyszłe matki i nie tylko. Otóż jestem w ciąży juz w 8 miesiącu prawie., bardzo się cieszę chodź nie planowaliśmy tego z moim już mężem no właśnie podkreślam NIE PLANOWALIŚMY. Od paru miesięcy przed ciąża stosowalismy stosunek przerywany wiedziałąm ,że jest ryzyko ,ale bardzo małe zajscia w ciążę bez wytrysku jakiegokolwiek po drugie co słyszałam każda z moich koleżanek nigdy nie stosowała antykoncepcji zawsze tak i jakoś wszystko u nich jest i było ok. Nie zwracałam uwagi czy mam płodne czy nie jakoś myślałam,że nie ma to znaczenia przy braku wytrysku. Na dodatek powiedzialam mojemu mężowi ,że to naprawde zadko spotykane by ktoś tak zaszedłw ciażę i w ogole i trochę się zmartwił tym co powiedziałam i non stop o tym myśli. Naprawdę nie wiem czy przez ciażę ( i to tak na mnie wpływa),ale niekiedy zachodzę w głowę ponieważ jestem straszną panikarą .

Gość gość
ale o co chodzi?? nie zwracałaś uwagi na to czy masz dni plodne czy nie, stosunek przerywany - nie spuszczał się, ale chyba wiedziałaś, że istnieje coś takiego jak preejakujat, w którym są plemniki zdolne do zapłodnienia.

Gość gość
ale przecież założyłaś już dzisiaj identyczny temat, idiotko. mogłaś chociaż trochę zredagować ten tekst żeby miał ręce i nogi... żal.

Gość gość
przeczytałam 2 razy i nie mam pojęcia o co ci chodzi, czy o to ze wpadłaś na stosunku przerywanym ( to nie jest metoda antykoncepcji, a szanse nie są minimalne, a całkiem spore jak się sama przekonałaś ), czy o to, ze mąż cie podejrzewa o to, ze zaliczyłaś wpadkę z kimś innym, poza tym popracuj jednak i nad ortografią i nad gramatyka i nad stylistyką- kiedyś będziesz temu dziecku pomagała odrabiać lekcje

Gość gość
Ale o co chodzi kochana ?

Gość gość
Pisałam pośpiechu jej i już od razu jestem idiotką ! E masakra. Chodziło mi o to czy mieliście taki przypadek jak ja? I czy często zdarzają sie takie przypadki ,że można zajść takim sposobem.

Gość gość
no jak widać zaszłąś, więc powinno dac ci to do myslenia o tyle, zebyś juz teraz zainteresowała sie jakąkolwiek forma antykoncepcji

Gość gość
moja kuzynka zaszła w ciążę w wieku 17 lat,urodziła jak miała 18. tez dzięki "tej metodzie". a mówiłam jej żeby używali gumki.ale wiadomo młode to i głupie....

Gość mataczcz
w płynie przedejakulacyjnym faceta ktory sie wydziela podczas podniecenia juz sa plemniki , ilosc mała , ale czasem wystarcza do zapłodnienia

Gość mataczcz
ale ten naród ciemny - strach sie bac , rznac by sie rzneli , ale by sie coś dowiedziec - gdzie tam - lenie sierdzace

Gość mataczcz
ale ten naród ciemny - strach sie bac , rznac by sie rzneli , ale by sie coś dowiedziec - gdzie tam - lenie sierdzace

Gość gość
a ja stosuje metode od 10 lat i wpadki nie bylo :)Dzieci tylko planowane pierwsze po miesiacu staran a drugie po 2 miesiacach staran.Moja mama stosuje ta metode juz 30 lat i tez wpadki nie zaliczyla i tez jest dosc plodna :) Moj maz mowi ,ze nie wierzy w taka wpadke, widocznie facetowi bylo dobrze i szkoda bylo wyjac :P

Gość gość
do goscia wyzej a kochacie sie tez w dni płodne?

Gość gość
owszem zawsze kiedy mamy ochote nawet kilka razy dziennie :P

Gość mataczcz
no własnie ja tez wpadki nie mam i nie miałem jak z zoną tak kochanką ,. a mam lat 48 dzieci juz dorosłe , i nigdy gumki niet , ale ja dni płodne rozpoznaje u kobiety jak i jak sie spuszcxzam to biore poprawke na zywotnosc pleników do 3 dni

Gość mataczcz
skoro sie ktos kocha klika razy dzienne , to załoze sie ze w badaniach spermy wyjdzie słbosc plemników , a raczej ich nie mnogosć , do zapłodnienia potrzeba jest tam ilosć w milionach , czesty sex powoduje ze ta ilosc jest mniejsza znacząco , i w zwiazku z ty do zapłodnienia nie dochodzi jak byłem młody to kochałem sie z młodą wtedy zoną po nawet 7 razy na dzin i tak dzien w dzien oczywiscie tesciowa jzu gadała ze mam luft w miechu , wtedy mi dała ksiazke "małzenstwo doskonałe " tam wyczytałem co istotne , absytnencja sexualna tydzien , luzne majtki , witaminy , i w dni płodne strzał - i gol od razu :)

Gość gość
bo czy jest wpadka w tym wypadku odpowiedzialny jest facet,wystarczy,ze pare sekund sie spozni a ty sie nigdy nie dowiesz:) A ,ze facet do bledu sie nie przyzna to juz druga sprawa :P Chyba,ze sam nie zwrocil uwagi.

Gość gość
ja tam nie wiem ,badan mezowi nie robilam :) bo w ciaze zachodzilam odrazu na zawolanie po paru pelnych stosunkach.A mimo tego wpadki nie bylo .Bywaly tez przerwy bo maz w delegacji i tez wpadki nie zaliczalam.Nigdy nie zwracalam uwagi na dni plodne.