Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Film Skóra w ktorej żyje

Polecane posty

Gość gość

Oglądałyście wczoraj film "Skóra w ktorej żyje "?

Gość gość
a gdzie to lecialo.?

Gość gość
Oglądałam początek. Gdy zaczęło się "sześć lat wcześniej" straciłam cierpliwość.

Gość gość
oglądałam i nie zrobił na mnie wrażenia- dla mnie historia tak przekombinowana, ze oglądało się jak dziwną bajkę...

Gość gość
na jkaim kanale to bylo?

Gość gość
hehe oglądałam, jak mężowi rano opowiedziałam fabułę to spojrzał na mnie z politowaniem jakbym jakieś dewiacje oglądała :) wg. mnie gdyby nie fakt ze reżyserem jest wielki Almodóvar ( mnie jego twórczość nie zachwyca) pewnie by został uznany za gniota.

Gość gość
byłam w kinie ...jest inny jak jego tworca zreszta ogladajac filmy Almodovara trzeba wiedziec ze to nie jest standarowy film dla przecietnego malo rozgarnietego widza.

Gość gość
no tak bo wszystkie te głębokie filmy almodovara to nie sa dla przecietnego zjadacza chleba który nie dostrzeże subtelnej głebi bijącej z ekranu gdy podstarzały banderas bzyka g****iciela swojej córki uprzednio dorabiając mu waginę :D:D

Gość gość
Dla mnie straszy jest ten film .

Gość gość
dla mnie przerażający wczoraj leciał w kocham kino, a niedawno na canal+

Gość gość
Byłam w kinie. Fajny. Wczoraj nagrałam. Chętnie obejrzę jeszcze raz jak nic w tv nie będzie leciało w któryś długi, szary, smutny, listopadowy wieczór.

Gość ja lubie filmy Almodovara
jednak przyznam, ze "Skora, w ktorej zyje" wypada slabo na tle pozostalych. Troche moze i przekombinowane, ale ogladajac ten film mysle, ze powinno sie zastanawiac nad tym co czuje ofiara, jakie to musi byc okropne i obrzydliwe, przez co w ogole musiala przejsc. To jest naprawde okropne, ale tez przekombinowane co nie znaczy, ze niemozliwe

Gość gość
kocham Almodovara, "Skóra" tylko utwierdza mnie w tej miłości!

Gość gość
A możecie mi ten film opowiedzieć?

Gość gość
- żona znanego chirurga plastycznego puszcza sięz jego przyrodnim bratem, maja wypadek, żona jest masakrycznie poparzona, ale po dlugim czasie wstaje z łóżka, widzi swoje odbicie w szybie iwyskauje przez okno i spada pod nogi swojej córki - córka przeżywa traumę, jest leczona w psychiatryku, wychodzi i jedzie z ojcem na wesele; na weselu idzie się bzykać z chłopakiem, w ostatniej chwili się rozmyśla i zaczyna krzyczeć; chłopak przerażony ucieka, ona traci przytomność; znajduje ja ojciec, myśli że była zgwałcona; dogania chłopaka i porywa go - dziewczyna w końcu popełnia samobójstwo, a ojciec stopniowo przerabia więzionego chłopaka na kobietę przypominającą jego żonę -jak jest juz przerobiony, to sprowadza do opieki nad nią dawna gosposię; do gosposi przyjeżdza syn kryminalista, odkrywa 'dziewczynę' i ją g****i; w odwecie chirurg go zabija i sam zaczyna sypiać z 'dziewczyną' -dziewczyna zdobywa jego zaufanie i pewnego razu udaje jej się zdobyć rewolwer i go zabija, zabija też gosposię która spieszy mu na ratunek - - w międzyczasie okazuje się że gosposia była również matką chirurga, a facet z którym puszczała sięjego żona, byl jego przyrodnim bratem (tym ktorego potem zastrzelił) -'dziewczyna' ucieka i wraca do swojej matki, która nie mogła pogodzić sięze zniknięciem syna