Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rtgfdxcvhgf

chrzest

Polecane posty

Gość rtgfdxcvhgf

Mam za jakiś czas chrzciny w rodzinie. Bliski kuzyn będzie chrzcił córkę. Co na prezent? Zabawki? Ubranka? Pieniądze?

Gość gość
śliski kocyk

Gość rtgfdxcvhgf
dzieki za rade :O

Gość rtgfdxcvhgf
up up.......pomozcie :)

Gość gość
Ja w prezencie wzielabym rodzicow dzieciaka na bok i zpytalabym co wlasciwie robia? Skad pomysl, zeby chcrzcic niemowlaka? Przeciez Jezus byl ochrzczony jako dorosly facet! Apostolowie chrzcili doroslych ludzi! Meli czynic uczniow uczac ich przestrzegac wszystkiego co nakazal im Chrystus, a potem chrzcic. MMiala to byc swiadoma decyzja podyktowana wiedza, a nie narzucana.. No ale jak kiedys robiono krucjaty i narzucano sila wiare, teak teraz tez sie narzuca, tyle ze niemowlakom, bo nie maja nic do powiedzenia. Juz KK wiedzial co wymyslic, zeby miec wiecej wiernych. Slepa latwowiernosc, ktora z wiara nie ma nic wspolnego.

Gość gość
hola hola dziecko musi być ochrzczone aby mogło w przyszłości iść z innymi do komunii , do bierzmowania . A nie jak przystało na nie których rodziców że dziecko w przyszłości robi wszystko na raz

Gość gość
a co to jest bierzmowanie? serio pytam.. nie bylam bierzmowana, zastanawiam sie skad ten zwyczaj, co on daje i jakie ma potwierdzenie w Biblii. Niech mi ktos odpowie, prosze. Przede wszystkim jakis werset, ze jezus, albo apostol Pawel, labo kto inny byl u bierzmowania.

Gość gość
Najlepiej kasa

Gość rrtgfdxcvhgf
ja prosilam o propozycje prezentow a nie wywody czy i kiedy chrzcic dziecko :O nauczcie sie czytac i nie marnujcie palcow na pisanie takich bzdur. Prosze o konkrety. A jak kasa to ile ?

Gość gość
ja kupiłam mojemu chrześniakowi krzesełko do karmienia. Rodzice nie mieli i tak musieliby kupić. Podpytaj się najlepiej rodzicom dziecka co kupić a w końcowym efekcie i tak zadecydujesz czy prezent jest ok. jeśli chodzi o Twoje finanse. Zdarza się, że rodzice dziecka przesadzają w wymienianiu drogich prezentów.

Gość gość
No i wlasnie.. Cali katole. Wali im sie prawde prosto w twarz, a tu zero pomyslunku.. Zeby to chociaz duchowe przezycie dla Was bylo. Niebiblijne, ale chociaz z jakims namaszczeniem, a tu jedyny problem co kupic i ile kasy. A babrajta sie w tym dalej. Ale nie dziwie sie.. Skoro wasi pasterze niedomagaja, gwalca dzieci i licza kase, to jak wy macie znac Biblie.. Kup rower.

Kup jakąs zabawkę edukacyjną, ale taką na później - ja ostatnio na chrzciny dałam trochę kasy plus Głodnego pelikana, nie pamiętam firmy, taki żółty ptak, do którego wrzuca się klocki.

Gość rrtgfdxcvhgf
o krzesełko to fajny pomysł...tylko ja nie bede chrzestną...takze nie chce tez przesadzac z prezentem, ze wzgl. na finanse.

Gość gość
to może leżaczek? Są bardzo fajne i niedrogie. Mój syn długo leżał w takim leżaku, jak dla mnie sprawdził się w 100 %. Może łyżeczkę do jedzenia z wygrawerowanym imieniem dziecka i datą chrztu?

Gość rrtgfdxcvhgf
Moja cora ma lezaczek i fakt sprawdza sie, pomysle. Kazdy pomysl jest przydatny, dawajcie wiecej ;)

Gość gość
ja bardzo się cieszyłam jak dostałam pościel dla dziecka. Ta dla niemowlaka już była za mała a nie miałam nic dla starszego.

Gość gość
bierzmowanie jest potrzebne w życiu . Bierzmowanie to 3 imie które sobie wybierasz zresztą jest takie przykazanie Siedem sakramentów świętych 1. Chrzest 2. Bierzmowanie 3. Najświętszy Sakrament (Eucharystia) 4. Pokuta i pojednanie 5. Namaszczenie chorych 6. Kapłaństwo 7. Małżeństwo

Gość rrtgfdxcvhgf
a co myslicie o kupnie ubranek? Takich wiekszych? zeby poczekaly az mala urosnie?

Gość gość
w sumie to jezus przyja 2 chrzty 8 dni zycia stracił napletek później chrzest janowy czyli zanurzenie w wodzie to praktykują swiadkowie jechowi a potem sam jezus ustanowił inny chrzest w imie 3 osób

Gość gość
Obrzezanie to chcrzest? A ten trzeci to co to? Jakis werset? Bez potwierdzenia to wiesz.. mozesz mi powiedziec wszystko, ze przyjal i 10 kosmiczny i 19 jakitam. Wersety prosze!