Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dorotoooo

Krwawienie z sutka pomóżcie

Polecane posty

Gość dorotoooo

Od kilku miesięcy zawsze pomiędzy miesiączką pobolewa mnie dolna, prawa część prawej piersi. Ostatnio miałam strasznie nabrzmiałe sutki, bolące, a na drugi dzień z jednego z nich pociekła krew. Nie było to silne ale jednak... Teraz na obu sutkach tak jakby wysycha mi skóra i robią się "strupy". Czy ktoś z was wie co to może być? Do lekarza mam wizytę w przyszłym tygodniu ale ciągle o tym myślę, denerwuję się...

Gość gość
nie mam pojecia ja tak mialam ale podczas karmienia piersia :p

Gość gość
miałam podobnie,ale tylko z lewym,był obrzęknięty,bolesny i czerwony,troszkę krwi z wodą leciało,poszłam do lekarza,bałam się że to rak.oprócz tego dostałam kilka fioletowych plamek na udach.i co?okazało się że to wina kosmetyku,smarowałam się cała odżywczym ujędrniającym balsamem z garniera.lekarz kazał mazidło odstawić i po paru dniach i sutek i uda wróciły do normy.sprawdzaj składy kosmetyków które używasz.

Gość lilkoloi
też tak miałam ale po ujędrniającym kremie z loreala.a pisało że ujędrnia,że można na dekolt itd.ale okazało się ze nie ja jedna tak miałam,ponieważ poszperałam i na blogu azjatytckiego cukru,okazało się,że cukier miał podobny problem po tym samym kosmetyku.Zrobił jej się w piersi guzek,który musiała usunąć....

Gość maciejka3456
no wlasnie.....a myslalaam ze tylko ja tak reaguje na garniera,tym bardziej ze czerwone mleczko mi sluzylo a i o zoltym byly same dobre opinie.po 4 miesiacach codziennego stosowania moje sutki byly mega bolesne,a ja nie wiedzialam o co chodzi,nie wybieralam sie jak glupia do lekarza a bo samo przejdzie...w koncu poszlam lekarz kazal odstawic kosmetyki tzn to czym mazialam dekolt i przeszlo.:)

Gość ola098765432
o boże przecież garnier jest beznadziejny,nie lepiej zainwestować w prawdziwy olej arganowy albo masło shea?po co szpikować się chemią?podbijam temat,bo ja stara baba 45 lat smarowałam sobie ujędrniającym garnierem szyję.cały czas cosik mnie dusiło,drapało,kaszlałam(a zaznaczam że nie jestem alergikiem i nie mam wrażliwej skóry)i pojawił się delikatny guzek.lekarz rodzinny powiedział że to guzek limfatyczny i machnął ręką.dalej to samo.poszłam na przeswtl.do endokrynologa.w ten sam dzień balasam się skończył,i niczym się nie smarowałam.na zajutrz i przez parę dni tylko olejkiem.i co guzek zniknął:)lekarz powiedział to samo:chemiczny syf i nie używać bo jeszcze sobie poważnie zaszkodzę.

Gość dorotoooo
Nie używam żadnych balsamów, nie na piersi. Oprócz tego podczas owulacji mam ból podbrzusza i krwiste upławy 1-2 dni, nie wiem czy to może być powiązane...

Gość aga9876
nie chcę cię marwić ale wydzielina zwłaszcza krwista z sutka to objaw raka piersi,idż do lekarza to b,ważne i nie zamartwiaj się na zapas.3mam kciuki:) :) :)

Gość kulka98765432
dokładnie,wydzielina i zmiany w obrębie sutka np jego wciągnięcie,wyschnięcie itp idż do lekarza małe zmiany są w 100% uleczalne!!!walcz o zdrowie ! ana marginesie,też miałam taką przygodę z żółtym balsamem od garniera:/n ever ever !!!odstawiłąm minęło.

Gość jujamnbgryeuds
dbaj o siebie..dobre sobie...chemia.że też zawsze dam się skusić reklamie albo opiniom koleżanek czy wizazu....popękały mi od niego naczynka na udach a nigdy nie miałam z tym problemu.odstawiłam,zrobiłam sobie kurację arganem i minęło.pajączki się zrobiły mniej widoczne.

Gość kulka98765432
będzie dobrze dorotoooo,naprawdę.idż do lekarza i mysl pozytywami:)chociaż ja bym się trochę bała....wiadomo piersi i w dodatku upławy.

Gość kulka98765432
będzie dobrze dorotoooo,naprawdę.idż do lekarza i mysl pozytywami:)chociaż ja bym się trochę bała....wiadomo piersi i w dodatku upławy.ale może to nic takiego ile masz lat?bierzesz tabletki anty?jakie?bo może to zaburzenia hormonalne.pozdrawiam się serdecznie i życzę dobrych wyników badań słoneczko:*

Gość dorotoooo
Mam 24 lata i nigdy nie brałam i nie biore tebletek antykoncepcyjnych ani żADNYCH hormonów. I ten strach mnie przeraża ale nie dopuszczam do siebie że to może być coś groźnego. To co nikt z was tak nie miał?:(

Gość kulka98765432
przecież strach to normalka idż i do tego czasu nie kresl czarnych scenariuszy.pozytwnie mysl!!!!

Gość WALAKIRIA09876
no niesty to chyba objawy raka,idż do lekarza bedzie dobrze.

Gość dorotoooo
Czy tylko rAK objawia się w ten sposób??? Ktos wie?

Gość gość
tak tylko rak ale badz dobrej mysli ido doktorka marsz:)

Gość gość
ja mam tak,że strasznie bolą w tym "okresie okresu" i się powiększają. może akurat tak masz,że do tego występują takie objawy u Ciebie

Gość gość
Jak sie czujesz autorko ?

Gość joasiazajac
Powinnaś czym prędzej udać się do ginekologa. pierwszy raz słyszę o takich objawach cyklu miesiączkowego jak krwawienie z sutków. Jeśli wizytę masz dość oddaloną, to albo idź prywatnie albo zadzwoń i wybłagać przybliżenia terminu podając objawy, które naprawdę wydają się mi być niepokojące. To prawda, ze czasie okresu piersi bolą i są nabrzmiałe, ale krwawienie się nigdy nie pojawia. Poczytaj sobie te artykuły, może jakieś objawy Ci się pokryją poza tymi, które wymieniłaś: likemed.com/pl/rak-piersi/ .

Gość dorotoooo
dobrze się czuje, to już się nie powtórzyło, czuje jedynie ból przy nacisku. Teraz dodatkowo troszkę bolą mnie piersi, bo jestem rzed okresem, ale niepokojący jest ten ból jak naciskam. Badałam piersi na wszelkie sposoby, na stojąco, na leżąco i nawet pod wodą, co wydaje się śmieszne, nie wyczulam żadnego guzka, chyba że wyczułam, a nie wiem że to jest to... Czekam na wizytę jak na zbawienie. Zrobi mi USG i albo będzie ulga, albo przerażenie... Boje się trochę.