Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Domowe SPA

Polecane posty

Gość gość

Hej. Jakie macie sposoby na takie domowe SPA? W ogóle robicie czasem taki dzień "dla siebie"? Ja jutro mam zamiar sobie coś takiego zafundować. Trochę relaksu po ciężkim tygodniu ;)

hej:) ja bardzo lubie robić sobie takie domowe Spa jak mam czas oczywiście;p mniej więcej robie raz na 2 tygodnie, czasem się zdarza nawet co tydzień ale to już rzadko. Otóż ja robie to tak: zmywam makijaż, nakładam maseczkę na twarz(silnie nawilżającą, bądź odżywczą), nakładam olej na włosy żeby były nawilżone i błyszczące, robie gorącą kąpiel z dodatkiem soli lub jakiś płynów i tak sobie leże heheh:) potem oczywiście balsam do ciała i jest ok:):) p.s. polecam Ci wypróbować maseczkę z alg morskich - jest świetna:)

Gość gość
O to podobnie jak u mnie ;) Ja włączam spokojną muzykę w łazience, ustawiam mnóstwo świeczek dookoła wanny. Na włosy daję olejek, zawijam ręcznikiem. Na twarz najpierw maseczkę oczyszczającą (w trakcie kąpieli zmieniam), później odżywczo nawilżającą. Do wody wlewam płyn do kąpieli i zanurzam się w pianie. Woda musi być gorąca! :D Potem myję dokładnie głowę, robię sobie piling z kawy i pomarańczowego żelu pod prysznic. Na koniec we włosy odżywkę, na ciało oliwkę a na buzię kremy - do twarzy i pod oczy. Potem przenoszę się do pokoju i robię sobie porządny manicure i pedicure ;)

takie Spa jak napisalaś to najbardziej uwielbiam:) tylko musze miec wtedy duzo wolnego czasu:) a tak z innej beczki ciekawa jestem ile takie zabiegi w Spa kosztuja??? ja jednak wole byc oszczedna i potrafie wszystko sama sobie zrobic to duzo na tym oszczedzam, bo nie wyobrazam sobie ze za nałoźenie maseczki w salonie Spa miałabym zapłacić przypuśćmy ok 50 zł;/

Gość gość
szczerze mówiąc nie mam pojęcia ile takie rzeczy kosztują :) Biedna ze mnie studentka i na takie rzeczy szkoda mi pieniążków :)

Gość gość
a no bez przesady koszta nie są znów takie a relaks niesamowity i z domowym spa nieporównywalny, często są różne promocje, pakiety więc warto sprawdzać a zawsze na przyszły rok taki wyjazd można połączyć z wakacjami nad morzem bo w Mielnie w http://www.unitral.pl/ jest cudownie

Gość gość
pełna zgoda, domowe spa nie ma szans zastąpić profesjonalnych zabiegów z resztą przecież każdej z nas należy się trochę wypoczynku i wytchnienia na najwyższym poziomie, ja mam tego farta że ostatnio świętowaliśmy rocznicę i z tej okazji mąż zabrał mnie do Ustki do http://www.hotel-lubicz.pl/ na romantyczny weekend, poza cudownymi, regenerującymi zabiegami była więc i kolacja przy świecach i zwyczajnie cudownie spędzone wspólne chwile