Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bezdecha

czy jest tu ktoś kto chrapie

Polecane posty

Gość bezdecha

Ech życie z chrapaniem i bezdechem nocnym. Serce rano kołacze,zmęczenie okropne - nic tylko spać po nocy się chce. Znalazłam ostatnio szpitale w necie - niestety,tylko prywatne - wybieram się na pierwszą wizytę. czy jest tu ktoś,kto miał zabiegi na podniebieniu miękkim? Czy zna może metody leczenia i jakie przyniosły skutki? Zapraszam chrapaczy do dyskusji.

Gość tez_chrapalam
czesc, spróbuj w na grochowskiej 56 w mmdent - wawa. Mają dobrych terapeutów - specjalistów w tej dziedzinie. Mi pomogli (ale schorzenia mogą być bardzo różne). Info masz na www.mmdent.waw.pl Trzymaj sie i powodzenia Kaska

Gość bezdecha
Kasiu dziekuję - u mnie zaczęło się,gdy dopadła mnie nerwica serca -

Gość ElkaM123
To ja sie dopisuje.... ten sam problem :( trzeba stworzyc grupe wsparcia ;)

Gość bezdecha
Grupa wsparcia wiele pomoże - jestem za!! dziewczyny,ważne abyśmy wymieniały się doświadczeniami,jak tego paskudztwa się pozbyć. M odstawił mnie od wspólnego spania - delikatniś jeden :) po czasie jest fajnie,osobny pokój i moje życie.. x 11-go mam wizytę pierwszą w w-wie - pierwsza konsultacja 150 zł. Podzielę się wrażeniami. Są co prawda jakieś aparaty do zakładania na noc,tyle,że jakoś tego rozwiązania nie widzę. co np jak będę na jakiejś imprezie i popiffkuję? Zakładać?/ A co będzie,jak zapomnę go założyc? - czy jeszcze sama potrafię oddychac? - albo wysiądzie ?

Gość gość
jak chrapię :( wina zawalonych zatok.

Gość Ala_ma_bezdech
A gdzie masz ta wizyte 11go ?

Gość gość
Tak ja chrapie,to moja wina.

Gość bezdecha
MML - wejdż w neta Ala i poczytaj.Sama jestem ciekawa,jak do tej pory,bezdech i związane z tym choroby - np nadciśnienie - lekarzy g... obchodziło. No właśnie - najczęściej -SAMA SOBIE JESTEŚ WINNA. moje uwagi na ten temat,to tylko wzruszanie ramionami. Pewnie jakiś kredyt będę zmuszona wziąść - a może znowu oleję??

Gość bezdecha
Może jest tu ktoś,kto poddał się zabiegowi?

Gość mika 123
Kontynuując wątek, jestem a raczej byłam:) ofiarą chrapania mojego męża:) Po kilku próbach udało się. U męża zastosowano taki aparacik nie wiem czy dobrze to nazwę ale chyba szyna:) jest efekt, tzn dużo dużo lepiej. Mąż leczy się u dr. Kukwy - polecam.

Gość ediffffffff
eee nic nie pomogło osobne sypialnie to rozwiązały

Gość bezdecha
ŁŁŁŁOOJ! Jestem po zabiegu koblacja - Trwało to jakieś 0,5 godziny - a potem wypad. Zmniejszenie podniebienia miękkiego i języczka. Jak na razie - cierpię:D Ma poboleć przez 5 dni -na razie gardło opuchniętę,leczyćma się przez ok m-c. KOSZT........ Zdesperowana jużbardzo byłam,zamiast nocnego odpoczynku - koszmarne zmęczenie. Jak powiedział Pan Doktor - to usunięcie części problemu, najlepiej operację - kompleksowo - z przegrodą nosową ale KOSZT!! hehe..

Gość gość
No kasiorke łupią lekarze,wiec jak Ty myslisz,jasne ze koszt :

Gość bezdecha
MIKA - szukałam takich aparatów do ust - jak widać, GDZIEŚ SĄ. cHyba potrzebny jest ten topik. a pan dr Kukwa - skąd jest?

Gość gość
tak jasne i dobrze trafiłaś,bo tu na forum to masz aparatów jakich chcesz i ile chcesz :D

Gość bezdecha
3-ci dzień po zabiegu. Gardło opuchniete i nadal chrapie - ale już nie na wysokich decybelach. Wszystko ma ustąpić po miesiącu. Chybajednak rzadkie są te zabiegi,bo nikogo tutaj po nim nie ma. pozdrawiam chrapaczy.

Gość gość
ja narazie nie chrapie ale mam maske cpap na noc. dopiero 3 dni wiec nie wiem jak bedzie dalej.. moze bedzie dobrze bez operacji.

Gość gość
oo tak tylko bez operacji bedzie dobrze

Gość angelika30
Chrapanie trzeba najpierw dobrze zdiagnozować, bo przyczyn może być co najmniej kilka.Dobrzy specjaliści w tej kwestii są w http://www.cmpromed.pl/

Gość katarzynkaZZ
przyczyn może być wiele - od problemów z migdałkami po problem z nosem. Ja miałąm przez to robioną korektę przegrody nosowej. Generalnie grunt to dobra diagnostyka - ja się leczyłam w MML u dr Michalika i mogę z czystym sumieniem polecić. Sympatycznie, rzetelnie i skutecznie, fajny standard kliniki, a wcześniej bylam u innych lekarzy, i bez porownania. Polecam, klinika MML jest tez na fb, mozna obczaic zdjecia

Gość gość
Chrapanie to podłoze nerwicowe,emocjonalne,wiec działanie na poziomie fizycznym nie wiele tu pomoze

ja kiedyś chrapałem, ale po zabiegu chirurgicznym mi przeszło i teraz jestem zdrowy i szczęsliwy oraz wyspany :)

Gość gość
Pozytywnie pisali tutaj pacjenci centrum medycz. mml że tam leczą chrapanie, i że skutkuje w 100%

Gość gość
Właśnie też czytałem artykuł że klinika mml się specjalizuje w dziedzinie usuwania problemów z chrapaniem

Gość gość
jesteście obleśne !!!! jak kobiety mogą chrapać ? ależ muszą być z was tłuste babochłopy :P żal tylko waszych mężów :D

Gość gość
Zgadzam się ostatnią wypowiedzią bleeeeeeeeee