Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ggggkkkkkkk

Czy jest ktoś z Krakowa Krakowskie centrum diagnostyczne

Polecane posty

Gość ggggkkkkkkk

Witam. Czy w Krakowie istnieje w ogóle coś takiego jak Krakowskie Centrum Diagnostyczne? i czy jeśli istnieje to mieści się przy ulicy Akacjowej? W internecie niestety nie mogę znaleźć takich informacji, więc może ktoś zorientowany lub ktoś mieszkający w Krakowie zna odpowiedź na to pytanie?Bardzo proszę o pomoc

Gość ggggkkkkkkk
bardzo proszę, może ktoś coś wie?

Gość ggggkkkkkkk
Chodzi o tą nazwę. Mam pewne wątpliwości co do firmy proponującej mi umowę, a taka nazwa właśnie w niej widnieje. I to wszystko, nic więcej nie podane, jedynie ta nazwa. Nie jestem w stanie sprawdzić osobiście czy pod adresem podanym w umowie znajduje się coś takiego. W internecie informacji nie odnalazłam dlatego też pytam czy ktoś może wie coś na ten temat, czy coś takiego się tam znajduje.

Gość ggggkkkkkkk
Tak, adres tamtego także znalazłam, jednak nie jest to ta ulica zupełnie, więc szukam informacji

Gość gość
Aha, a jaki numer tej akacjowej podali, to zaraz ci wszystko powiem :P

Gość ggggkkkkkkk
akacjowa 62

Gość gość
Poczekaj chwileczkę, zaraz się dowiem co tam jest :)

Gość ggggkkkkkkk
Czekam czekam :)

Gość gość
Na Akacjowej 62 są osiedla mieszkaniowe, żadnego krakowskiego centrum diagnostycznego nie widzę :) A po prostu zwykłe bloki mieszkalne.

Gość ggggkkkkkkk
Dzięki wielkie :) czyli oszuści.. super :(

Gość gość
Możesz przekonać się na własne oczy :) Wejdź na gugle maps :D, u góry w okienko wpisz Akcjowa 62, Kraków, Polska i wejdź na street view (bierzesz tego pomarańczowego ludzika po prawej stronie i przeciągasz i możesz przejść całą ulicę Akacjową wzdłuż i wszerz. Każde centrum diagnostyczne w Krakowie ma szyld :) Na Akacjowej w Krakowie nie ma żadnego centrum diagnostycznego, są tylko osiedla i bloki... sprawdź sama osobiście :)

Gość gość
sorry :D pomarańczowy ludzik jest po lewej stronie i przeciągasz go na akacjową tak żeby ulice zaznaczyły się na niebiesko, puszczasz ludzika i wędrujesz po ulicy i możesz rozglądać się do woli :)

Gość ggggkkkkkkk
Tak już wczoraj widziałem.. ale cóż, jeszcze dopytać chciałam... ech

Gość ggggkkkkkkk
W każdym razie dziękuje bardzo :)

Gość gość
No ja bywam często na ciesielewskiego, to niedaleko akacjowej, ale jak żyję żadnego centrum diagnostycznego tam nie ma

Gość ggggkkkkkkk
No właśnie tego się obawiałam. że nic takiego tam nie ma. Dzięki.

Gość gość
oszuści z krakowskiego centrum diagnostyki działają i chyba maj a się dobrze. dzisiaj tj. 19.08. pojawili się w gminie władysławów woj. wielkopolskie. robili diagnostykę kości białym samochodem koło kościołow. na ulotce jest tylko numer telefonu 123070950, niby dają wydruk ale jest nie opiczętowany i bez żadnego podpisu osoby wykonującej t o badanie. kasują po 25 zł. niezły interes można robić poprzez ogłoszonie z ambony. nasz ksiądz nawet ich ogłaszał. ilu jeszcze ciemniaków da im się nabrać. ostrzegam nie dawajcie się nabierać oszustom.

Gość gość
Dzięki za ostrzeżenie. Moja mama wybierała się na to badanie. Z ciekawości zajrzałam aby dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego centrum i trafiłam tutaj. U nas wszystko podobnie. Parking przy kościele, 25 zł itd. Mama na badanie nie poszła ale z ciekawości udalysmy się ww wyznaczonych godzinach na ten parking a tam dziwnie wyglądający "ambulans" i dwie panie chętne na to badanie. Na szczęście je ostrzeglysmy

Gość Anna Z
Witam, ja również zrobiłam badanie, po przeczytaniu tego linku nabrałam wątpliwości, lecz w naszej miejscowości nie ma możliowści przeprowadzenia tego badania gdzie indziej. Zrobiłam badanie, po ok. 2 min. dostałam wydruk. Wczoraj byłam u lekarza i pokazałam wydruk - lekarz potwierdził że badanie jest wporządku i że jest to dobre badanie. W nawiązaniu do poprzednich wypowiedzi , chciałam Państwa uspokoić , że badania są wporządku. Cena tego badania jest dużo nizsza aniżeli gdzieś indziej. Sprawdziłam!!! Do badania miałam bardzo blisko, prawie pod domem - więc nie musiałam wydawać pieniędzy na dojazd i zaoszczędziłam sporo czasu. Według mnie jest to dobra akcja , bo lekarze nie chcą przepisywać badania - A PROFILAKTYKA JEST NAJWAŻNIEJSZA!!!

Gość naiwniaczka
Mam wiele zastrzeżeń co do tajemniczej działalności Firmy i jej wiarygodności .Miałam to badanie 10.11.2015 pod Kościołem Trwało 2 min. kosztowało 25 zł. Jeden pracownik jako kierowca, diagnostyk kasjer oraz aptekarz bo po badaniu proponuje "odpowiednie" leki. Dramat - po prostu. Ludzie nie dajcie się nabierać !!! Że tez odpowiednie organy tym się nie zajmą to zwyczajnie dziwi. Oni z medycyną nie mają wiele wspólnego i to badanie tak jest wiarygodne jak cała ta Firma. To biznes nie medycyna.

Gość Stanisławsasa
Niestety dzisiaj medycyna ma mało wspólnego z leczeniem , te badania powinny być bezpłatne - niestety nie są . Tyle mówi się o profilaktyce a jak poszedłem do lekarza to lekarz spytał się po co mi takie badanie , że skoro mam ponad 60 lat to napewno mam osteoporozę i wapno mi przepisał. Ja tak jak lekarz powiedział wapno zacząłem zażywać . Zrobiłem badanie w ambulansie - wynik wyszedł nadzwyczaj dobrze, Pan powiedział żebym wapna nie zażywał ponieważ może mi zaszkodzić. Że może zrobić się kamień na nerce, może dochodzić do zwapnienia żył. Wynik nie dawał mi spokoju- postanowiłem sprawdzić ten wynik , zrobiłem badanie kompleksowe z biodra i kręgosłupa i okazało sie że MAM ZA DUŻO WAPNIA. Za badanie zapłaciłem prawie 100zł bo z NFZ bym sie nie doczekał. Dzięki temu że poszedłem, za niewielką opłata mogłem sprawdzic stan swoich kości i dzięki temu zweryfikować błędną diagnozę lekarza.

Gość przebadana
ja też uwazam, że warto się zbadac bo nasi lekarze leczą nas metodą prób i błędów. Leczenie nie wiele kosztuje a czasem może komuś uratować życie. Picie mleka i jedzenie nabiału w dużej ilości nie gwarantuje zdrowia, wapń zamiast do kości będzie odkładał się w żyłach doprowadzając do miażdżycy naczyń. Dla mnie badanie ok, rzetelne i nie ma czego się bać.

Gość gość
Dziękuję firmie za badanie w naszej miejscowości. Dzięki badaniu dowiedziałam się, że mam osteoporozę. Mam 60 lat i nie chcę skończyć jako inwalidka. Pan był bardzo rzetelny, powiedział mi co mam robić i do kogo się udać. Jeszcze raz dziękuję

Gość wwwp
W październiku 2017 Krakowskie Centrum Diagnostyki stało w M. Dąbrowa Niemodlińska. Pseudo badanie kosztowało mnie 25 zł. Po zadaniu kilku pytań o interpretację otrzymanego wyniku -niestety wymijające owijanie w bawełnę. Głównym celem oszustów jest wciskanie suplementów diety. UWAGA OSZUŚCI- brak kasy fiskalnej, brak w internecie informacji o tej firmie.

Gość Panixx
Osteoporoza pierwotna i wtórna Najczęściej występuje osteoporoza pierwotna, będąca konsekwencją starzenia się układu szkieletowego. Rozwija się u kobiet po menopauzie oraz u mężczyzn w podeszłym wieku. Utrata gęstości mineralnej kości jest nieuchronnym procesem związanym z wiekiem, rozpoczynającym się już około 40. roku życia u kobiet i 45. roku życia u mężczyzn. Istnieje jednak wiele czynników, które mogą przyspieszyć jej przebieg. Niektórym z nich można zapobiegać poprzez zmianę stylu życia. Rozwój osteoporozy przyspiesza: zła dieta (głównie mała podaż wapnia, witaminy D, niedożywienie) palenie tytoniu nadużywanie alkoholu mała aktywność fizyczna oraz niedostateczna ekspozycja na światło słoneczne.