Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laurowy listek

Apel do ekstrawertyków

Polecane posty

Gość laurowy listek

Nie wiem skąd w was przekonanie, że introwertycy są nieśmiali. Oni po prostu nie mają potrzeby przebywać z ludźmi i gadać o bzdetach. Kontakt z ludźmi wysysa z nas energię, a u ekstrawertyków jest odwrotnie. Do tego, to że ktoś lubi samotność nie oznacza od razu, że jest aspołecznym odludkiem. Zrozumcie wreszcie wy super towarzyscy, otwarci, hałaśliwi ludzie, że ludzie są różni i nie można nikogo na siłę zmieniać. Poczytajcie coś na ten temat i może wreszcie przestańcie drwić ze spokojniejszych ludzi, patafiany. http://introwertyzm.pl/

Gość introoo
ja jestem introwertyczką i nie mogłam się latami z tym pogodzić i myślałam że mam blokadę w mózgu i jestem dziwna i powinnam sie byc może leczyć. Nikt mi nie powiedział, że jestem normalna tylko jestem intro. Sama na to wpadłam czytając jakiś wątek. Dotąd myslałam że jestem odmieńcem. Tak właśnie czują sie introwertycy- nieprzystosowani do rzeczywistości, tylko dlatego że ok. 70% ludzi to ekstrawertycy i świat jest dopasowany do nich. A prawda jest taka, że wśród utalentowanych ludzi nauki, kultury większośc stanowią introwertyczni ludzie, mimo że w społeczeństwie ogółem jest ich mniejszość

Gość ekstrawertycy są
głośną, bezmyślną masą ludzi, którzy wciąz napieprzaja i nie potrafią godziny w samotności usiedzieć. sa nietolerancyjnym, ograniczonym bydłem zazwyczaj

Gość gość
też nim jestem. Wiem już to a pomimo tego wkurrrwia mnie to ze inni patrza na mnie jak na jakąś dziwaczke! Nie wiem co w tym dziwnego ze nie lubie siedziec w gronie ekstrawertyków i slychac jak pieeprzą 3po3 o rzeczach bezsensownych i jeszcze sie z tego cieszą jacy to oni nie rozmowni i powtarzaja rzeczy które według mnie są tak oczywiste!

Gość gość
gosciu powyzej masz 100% racji ja nie potrzebuje mas ludzi do zycia wprecz unikam a takich z takimi cechami co wymieniles niestety obecnie kreuje sie na super cool co jak widac w mediach np. coraz wiecej debili kreautur robi kariere

Gość nalezy takie tematy
rozpowszechniać by ludzie przestali postrzegać introwertyków jako niedorozwiniętych

Gość nonnofg
Ale introwertycy też mogą być nieśmiali, nie? A ekstrawertycy mogą być nieśmiali?

Gość gość
Ale introwertycy też mogą być nieśmiali, nie? A ekstrawertycy mogą być nieśmiali? . Introwertycy w większośc są dodatkowo nieśmiali (nie mówię że wszyscy, ale chyba większość) Ekstrawertycy mogą byc też nieśmiali, ale to dośc rzadko się spotyka

Gość gość
a ja nie wiem juz kim jestem, czy sa jakies testy na to? na pewno jestem niesmiala,ale lubie kontakt z ludzmi, czasami mam ogormne potrzeby spolecznea czasem lubie spokoj i zero kontaktow,samotnie, a czasem potrzebuje byc dusza towarzystwa, zazdroszcze przebojowym,sama nie wiem, chyba jestem intro? ale lubie rozmawiac i byc otwarta

Gość gość
Ekstrawertyk też może być w pewnych sytacjach nieśmiały, lub badać grunt udając nieśmiałego :D

Gość andżelika 17 lattt
nie wiem co ja mam powiedzieć jak urodziłam się ekstrawertyczką a stałam introwertyczką jako nastolatka to możliwe wg was? z doświadczenia i obserwacji kolegów wiem, że w pewnych sytuacjach ekstrawertycy są nieśmiali i to na 100%

Gość gość
Jedni są nieśmielszy, inni śmielszy. Ja nie lubię tłumów, gadaniny o niczym, i co? Dobrze mi z tym i koniec. Wolę malutką grupkę, niż tabuny ludzisk których życie i podejście mi nie opowiada. Mam kompletnie gdzieś co kto myśli. Każdy kto próbuje mnie "oświecić" że powinnam "wyjść do ludzi" żegnam szybko i na zawsze.:-)

Gość gość
Andżelika 17 lattt, you are sooo rude! :-) żartuję ! Buziaki :-)

Gość andżelika 17 lattt
gość- hahaha :D jeszcze co do tego że ekstrawertycy są nieśmiali- np. publiczne występy peszą nawet ich. jeśli chodzi o relacje damsko-męskie ekstrawertycy często bywają nieśmiali. normalnie bywają nieśmiali tak jak my :P

Gość Koziga
ja też jestem intro i mam gdzieś co ktoś o mnie myśli

Gość gość
Angelika, widzę że załapałaś hi...hi..hi... Faktycznie, masz rację co do reszty, jak i większość tutaj :-) Pozdrawiam

Gość gość
ja jestem intro i tak: kontakt z plcia przeciwna - bardzo lubiee flirty :) rozmowa z nowymi ludzmi - super, ALE pod warunkiem,ze ich maks 5-6 wiecej to juz tlok i zle sie czuje, jakam sie i pesze