Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak sie zylo w Anglii dawniej

Polecane posty

Gość gość

Ktos wie? Bo czesto sie slyszy, ze dawniej to bylo lepiej itd.?

Gość gość
Bez porownania z tym, co teraz. Teraz nie ma tu nic!

Gość gość
Tak samo

Gość gość
Anglia to tylko mała wyspa. Nikt nie zwraca na nią uwagi"

Gość gość
Takie teksty, ze dawniej bylo lepiej slysze odkad przyjechalam do Anglii, a bylo to w 2005 roku. Jak dla mnie to jest ciagle tak samo, a nawet i lepiej, bo na poczatku bylo mi ciezko, dopiero z czasem sie jakos ustawilam.

Gość gość
@gosc 03:19 100/100

ja specjalnej różnicy nie widzę, może trochę życie podrożało, ale nie jest jakoś dużo gorzej.

Gość gość
Ale zycie wszedzie drozeje, nie tylko w Wielkiej Brytanii

Gość gość1000
zależy kiedy dawniej;) mam znajomego co pracował tam na czarno w latach 80' i opowiada głównie że cały czas bał sie ze go złapią i deportują do PRL, ale w tamtych czasach zarobione na zachodzie pieniądze były znacznie więcej warte niż obecnie..

Gość gość
a ja widze zarabilam 1400f teraz 1000 za 50f-milam zarcia na tydz z alko teraz na kilka dni

Gość gość
ci ktorzy tak mowia to najpeweniej wyjadacze wszelkich benefitow od panstwa. Przeciez system byl kiedys tak dogodny, ze laski z dziecmi specjalnie do anglii uciekaly bo matki samotne (oczywiscie samotne na pieperze tylko byly) dostawaly socjalne meiskanie i kupe kasy. Nie tylko one, bylo mnostwo takich ludzi ktorzy wykorzystywali dobroc rzadu brytyjskiego. dobroc i naiwnosc. I to wlasnie pzrez Polakow rzad zmienil system przyznawania wszelkich benefitow, ot co moi drodzy

Gość gość
szczerze mówiąc wątpię że przez Polaków:D większym obciążeniem są wielodzietni przybysze z Afryki i krajów arabskich, ale oczywiście nikt tego głośno nie powie bo to rasizm:D

Gość gość
@gosc 13:12 to czym sie zajmujesz, ze tak Ci zarobki zmalaly???

Gość zorientowana
lata 06/07-on pracuje i ma netto 1250f,ona siedzi z 2 dzieci w domu,ma na reke 1250f,jedna dziecko lekko niepelnosprawne.Taxi odwozi i przywozi dziecko do szkoly,nalezy im sie nowy samochod,dom socjalny,ona dostaje zasilek emerytalny,opiekunka do dziecka tez jej przysluguje ,aby matka mogla odpoczac,doplata do domu .Machneli sobie trzecie dziecko dla jeszcze wyzszego zasilku. Ciekawe jak im sie zyje teraz,jezeli sa w UK dalej.

Gość gość
''szczerze mówiąc wątpię że przez Polakówsmiech.gif większym obciążeniem są wielodzietni przybysze z Afryki i krajów arabskich, ale oczywiście nikt tego głośno nie powie bo to rasizm''. mylisz sie. wielodzietni przybysze z Afryki po pierwsze pojawili sie duuuuuzo wczesniej niz Polactwo a po drugie nie siorbia tak jak Polaczki na beszczela.