Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość itakaja

Nie mogę założyć kolczyków zaropiałe uszy

Polecane posty

Gość itakaja

Hej! :) Pod koniec czerwca przebiłam uszy u kosmetyczki (pistoletem). W sierpniu zmieniłam te ze stali chirurgicznej na srebrne. Trochę ropiały i bolały, był problem przy zmienianiu ale bez szaleństw. Wczoraj wyjęłam na cały dzień i noc, a dziś nijak nie mogę ich wsadzić z powrotem, bo bolą jak próbuję ;/ Mam takie gulki, jakby ropa się zebrała. Czy starać się je włożyć na siłę, a może lepiej zaczekać, aż przestaną ropieć? Tylko czy nie zarosną do tego czasu? Proszę, pomóżcie.

Gość gość
zarosną, i to bedzie najlepsze. NIGDY nie przebija sie pistoletem. teraz musisz wyleczyc te zaropiale rany (przemywaj octeniseptem, przez maksymalnie 7 dni uzywaj tribioticu) i niech to sie wyleczy, zagoi i zablizni. pozniej mozesz isc do profesjonalnego piercera i przebic znowu - igłą. igła to jedyna słuszna metoda piercingowania.

Gość gość
Moze te srebrne wcale nie byly srebrne... Nie probuj ich wkladac bo bd masakra... Przemywaj to regularnie i dbaj o to.. Polecam tez oklady z moczu. Raz miałam infekcje kiedy zrobiłam sobie kolczyk w pępku... Maść z antybiotykiem nie pomagala, rana była aż czarna. Zaczęłam robić okłady z wacika nasaczonego moczem na noc, pomoglo i kolczyk mam do dziś i nic sie z nim nie dzieje :)

Gość itakaja
Dzięki za odpowiedź :) Kurczę, niby każdy o tym trąbi, ale wszystkie moje znajome miały uszy przebijane pistoletem i nic im nie jest. Serio, nie da się nic z tym zrobić?

Gość gość
tak, u jednej nic się nie stanie po pistolecie a druga, tak jak ty, nie będzie mogła wyleczyć rany. przekłuwanie pistoletem jest po pierwsze niehigieniczne, po drugie takie rany gorzej się goją bo tkanka jest miażdżona zamiast wycinana. zmiażdżenie zawsze dla organizmu jest trudniejszą raną niż cięcie. raczej bym nie słuchała porad osoby która doprowadziła do stanu że rana była aż czarna :O

Gość itakaja
Poczekam jeszcze dzień, może dwa, jak dam radę to włożę złote kolczyki. Co o tym myślicie?

Gość gość
najlepiej nic nie wkładać

Gość gość
zresztą niezagojony kanał bardzo szybko zarasta, więc pewnie już zarosło :)

Gość no ja nie wiem
ale masz zaropiale uszy czy czujesz takie jakby kuleczki, czyli po prostu dziurke w uchu? wydaje mi sie, ze po tak dlugim okresie powinnas miec juz zagojone uszy, niewazne czym przebijane, tak wiec troche to dla mnie podejrzane ze nei mozesz wlozyc kolczyka po 1 dobie bez...

Gość gość
jesli masz takie kuleczki to spróbuj wycisnac z nich rope, psikaj je octeniseptem i spróbuj te kolczyki załozyc jednak

Gość gość
skoro ciągle jej się paprały to nie są zagojone, nie sądzisz? kanały goją się ok. 2 m-ce, jak się goją dobrze.

Gość itakaja
Dzisiaj mi się udało :) Nadal miałam takie gulki wyczuwalne pod palcem, ale zaryzykowałam. Sama nie mogłam się zmusić, poprosiłam siostrę o pomoc, założyła mi je :) Trochę bolało ale nie tak, jak myślałam. Poprzednie jednak chyba nie były zbyt porządne, chociaż miały być ze srebra :P ale tych jestem pewna. Nic nie boli na razie. Dzięki za wszystkie rady! ;*

Gość gość
przedewszystkim dbaj o higiene! czysc rane na uchu i przekrecaj kolczyk aby nie byl ciagle w jednym miejscu ( naslin czyste palce i pokrec kolczykiem w uchu)

Gość znowuta
Ja też miałam problem z kolczykami jak przebilam i się okazało że mam alergie i mogę tylko złote nosić....

Gość itakaja
Serio? :/ Mam nadzieję, że w moim przypadku tak nie będzie. Średnio mi się podoba złota biżuteria

Gość znowuta
Teraz już nie noszę bo nie lubię

Gość znowuta
Nie nosze kolczyków wogóle już nie mam przekutych