Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

huehuehihi

Czy od podkładu robią sie pryszcze

Polecane posty

Hej wam :) Mam pytanie .. Czy od podkladu robią się pryszcze , wągry i czy podklad ogolnie niszczy cere ?? Bo mam tradzik , tzn mialam , teraz mam pojedyncze krosty na twarzy , duzo na dekolcie i plecach , a kiedys mialam cala twarz wysypana pryszczami . Ogólnie rzecz biarąc moja cera jest tłusta , czasem w niektorych miejscach przesuszona od tonikow , zeli itp , ale i tak dalej sie swieci , szczegolnie nos , czolo i broda ( najwiecej krostek mam od paru dni na brodzie , kiedys mialam na czole ) Powinnam uzywac podkladu ?? Czy lepiej sobie odpuscic ?

Gość gość
Mogą, jeśli komuś nie służą np. silikony, których w podkładach bywa sporo. Ale jeśli masz właściwą pielęgnację (unikanie produktów "do cery tłustej" czy "matujących", mycie łagodnymi żelami albo wręcz olejami, stosowanie kremów nawilżających, łagodne złuszczanie za pomocą toników/kremów kwasowych etc.) i do tego dobrze dobierzesz podkład (też powinien być lekki, raczej nawilżający niż matujący) to nie powinno być problemów. A najlepiej zamiast podkładów w kremie używać minerałów.

Gość gość
z dobrze dobranym podkladem, nie. ja moze cery tradzikowej nie mam, ale na pewno problematyczna i swoimi czasy czesto robily mi sie takie pojedyncze pryszcze, raz na brodzie, raz na nosie itp. probowalam roznych kremow (np. z la roche posay czy dermiki) i malo co dawalo rade, ale teraz na noc uzywam kremu olay a na dzien albo BB (bourjois) albo (teraz mam) fluid tez bourjois i to mi tak przypasowalo, ze pryszcze juz sie nie pokazuja ;) ale naprawde mase tego przerobilam, chyba praktycznie wszystkie firmy i caly zakres cenowy ;)

Gość MartikaO
No raczej nie powinny. A jak wyskoczą ci pojedyncze pryszcze to zawsze możesz je usunąć. Mi pomaga taka maść na krosty http://www.dslaboratories.pl/2,trioxil.html . Mam ją już od kilku ładnych miesięcy i jestem zadowolona.

Gość gość
od dobrze dobranego do cery nie robi sie nic :)