Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie do osob, ktore maja za soba badz sa w trakcie leczenia ortodontycznego. Czy po wyprostowaniu zebow cos jeszcze robi sie z aparatwm? Chodzi mi o aparat staly. Ja nosze swoj juz rok, zeby wyprostowaly mi sie bardzo szybko - juz po 3 miesiacach bylo ok. Potem tylko byly zasuwane szpary po usunietych zebach. Obecnie zeby mam juz proste, od jakiegos czasu nosze gumki korygujace zgryz. Przeprowadzilam sie i nie mam mozliwosci odwiedzenia starego ortodonty a jutro mam wizyte u nowego. Tak sie zastanawiam, czy bede musiala duzo zaplacic za dokonczenie leczenia (mieszkam za granica i tutaj placi sie za leczenie z gory za calosc). Czy moge poprosic ortodonte zeby np. sciagnal mi aparat na moja wlasna odpowiedzialnosc? I czy jesli mam juz proste zeby i skorygowany zgryz to cos jeszcze jest do zrobienia?

Gość gość
Twój ortodonta powinien powiedzieć ci kiedy go sciagnac. A po zdjeciu aparatu stałego nosi się tzw. retainer. Takie plastikowe nakładki na zęby zeby zęby nie zaczęły się znowu wykrzywiać. A skoro piszesz,że tak Ci się szybko wyprostowały to musiałaś bardziej nosić ze względu na zgryz tak?

Gość gość
Ja zamiast metalowego aparatu ortodontycznego zdecydowałam się na kupno nakładek korygujących. Mniej bolesny proces prostowania zębów a jednocześnie równie skuteczny. Nakładki założyłam u http://clearaligner.pl/

Gość gość
ja aparat mialam 4 lata potem mialam zdejmowany na gore