Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Julia 2684

plany 19latki

Polecane posty

Go艣膰 Julia 2684

Mam 19 lat. W tym roku id臋 na pierwszy rok studi贸w. Mam ch艂opaka. Za trzy lata chcia艂abym wzia艣c 艣lub. Po kolejnych trzech latach mie膰 dziecko. Mieszka膰 w wraz z m臋偶em w naszym nowo wybudowanych domu. W tym wieku r贸wnie偶 mieli艣cie takie plany, wiedzieli艣cie czego chcecie od 偶ycia?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
wzi膮膰 a nie wzi膮艣膰 ty g艂膮bowata studentko za dych臋 co nawet pisac nie umie a na studia si臋 pcha

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 julka19xx
a pracy nikt z was nie ma? Za co utrzymacie dziecko i zrobicie wesele?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julia 2684
Ojejku co Ty nie powiesz. Ka偶demu si臋 zdarzy b艂膮d. Chyba, 偶e ka偶dy jest tak idealny jak Ty. A studentka nie za dyche, tylko za dobrze zdan膮 matur臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam 19 lat i mam takie plany. A swoj膮 drog膮 ciekawe jakim cudem dosta艂a艣 si臋 na studia, je偶eli nawet nie wiesz jak trzeba napisa膰 ,,wzi膮膰".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 piokolop
A tu jak zwykle, kupa forumowych trolli, tylko jadem pluj膮. Dziewczyno, nie snuj plan贸w na przysz艂o艣膰, bo na si艂臋 nic si臋 nie udaje. Pozw贸l sobie 偶y膰 zgodnie z rytmem, a wszystko przyjdzie o czasie. Nie warto si臋 spieszy膰, im szybszy 艣lub, wi臋ksze pany tym szybszy rozw贸d i wi臋ksze rozczarowanie. 艢lub jak najbardziej, po trzydziestce, wtedy jeste艣my m膮drzejsi, dojrzalsi i zaoszcz臋dzamy sobie tym samym rozwodu przed trzydziestk膮, kt贸ry jest w dzisiejszych czasach norm膮. Pozdrawiam. Ps. Trolle won! Wy niewy偶yte wredne szczuj膮ce 艣miecie! Zajmijcie si臋 czym艣 po偶yteczniejszym, ni偶 plucie jadem!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julia 2684
Ch艂opak ma, bo jest kilka lat straszy. Oczywi艣cie ja te偶, nie m贸wi臋 偶e nie mam zamiaru pracowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Haha tonie sa plany ani tym bardziej nie swiadczy o tym, ze wiesz czego chcesz od zycia, to po prostu marzenia naiwnej nastolatki, ktora nawet nie zaczela jeszcze doroslego zycia. Zazwyczaj planami mozna o doope trzasnac, tak, ze powodzenia...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dhbfieraaa
oczywi艣cie. w wieku 19 lat by艂am szale艅czo zakochana, ze wzajemno艣ci膮. 2 lata p贸藕niej by艂y zar臋czyny, jego rodzice chcieli nam odda膰 sw贸j nowo wybudowany dom a sami kupi膰 sobie co艣 mniejszego. 偶y艂am t膮 idyll膮 i wydawa艂o mi si臋, 偶e w ko艅cu moje 偶ycie zaczyna si臋 uk艂ada膰. nieca艂e p贸艂 roku przed 艣lubem co艣 zacz臋艂o si臋 mi臋dzy nami zmienia膰, nagle przesta艂 mie膰 dla mnie czas, nie odzywa艂 si臋, nie odbiera艂 telefon贸w a偶 w ko艅cu wys艂a艂 mi smsa z informacj膮, 偶e to koniec naszego zwi膮zku. dzi艣 mam 25 lat, co prawda ko艅cz臋 studia, pracuj臋 ale do niczego nie dosz艂am, mam d艂ugi, mas臋 imprez za sob膮, na kt贸rych zachowywa艂am si臋 jak d****a, kilka nie udanych zwi膮zk贸w a obecnie romans z 偶onatym koleg膮. czy jestem z siebie dumna? Nie. Czy tak wyobra偶a艂am sobie swoje 偶ycie maj膮c 19 lat? Oczywi艣cie, 偶e nie. Ale 偶ycie to nie bajka niestety. Je艣li mog臋 Ci co艣 doradzi膰: nie planuj, nie wybiegaj w przysz艂o艣膰 a偶 tak daleko. W razie czego b臋dzie mniej bola艂o. 呕ycz臋 Ci, 偶eby Ci si臋 powiod艂o ale 偶ycie r贸偶nie si臋 uk艂ada. Nie wiesz co Ci臋 czeka za tydzie艅, za dwa...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julia 2684
Pomy艂ka najzwyklejsza z tym "wziac". Naprawd臋 Wam nigdy nie zdarzaj膮 si臋 b艂臋dy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dhbfieraaa
Lepsze b艂臋dy ortograficzne ni偶 偶yciowe ;) chocia偶 i jedne i drugie ra偶膮 w oczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julia 2684
Za studia nie p艂ac膮, bo dosta艂am si臋 bez problemu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanie do dhbfieraaa
czy jeste艣 dzi艣 szcz臋艣liwa?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julia 2684
Tak. Jak najbardziej. A skoro jestem szcz臋艣liwa dzi艣, to za kilka lat ju偶 by膰 nie mog臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Hm...z moich obserwacji wynika,ze laski ktore maja biede w domu rodzinnym staraja sie jak najszybciej wyrwac sie z domu...znalam taka jedna.od razu po szkolenwyszla za maz bo jak stwierdzila:beda mieli jedna pensje na 2 a nie 2pensje na 6jak to bylo u niej w domu(matka sekrretarka na pol etatu u notariusza,a ojciec pracownik fizyczny)jej siostra tez wziela sobie chlopaka z SM za meza bo mial rente+prace,mieszkanie i samochod.ze o rodzinie w usa nie wspomne...hehe.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 piokolop
dhbfieraaa musia艂 by膰 "bardzo dojrza艂y" skoro mia艂 na "tyle" odwagi, by zako艅czy膰 zwi膮zek przez sms. Tak robi膮 rasowe tch贸rze, nie wiem, czy by艂o warto Tobie tak szale膰 z rozpaczy. Nie by艂 Ci臋 wart i tyle.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dhbfieraaa
Jako osoba bez kasy, bez normalnego zwi膮zku i bez perspektyw nie czuj臋 si臋 usatysfakcjonowana ale... bywa, 偶e jestem szcz臋艣liwa bo np pory roku s膮 pi臋kne, jest na 艣wiecie tyle wspania艂ych miejsc, 偶e to pozwala zapomnie膰 o prozie 偶ycie ;) Julia, bo chyba tak masz na imi臋 autorko. Nie chcia艂aby艣 w 偶yciu osi膮gn膮膰 czego艣 dla siebie? Dlaczego nie my艣lisz o tym, 偶eby zwiedzi膰 艣wiat, pozna膰 inne kultury, rozwin膮膰 si臋 intelektualnie, nauczy膰 kilku j臋zyk贸w, by膰 kim艣 wi臋cej ni偶 偶on膮 z pieluchami? Na 艣lub i dzieci b臋dziesz mia艂a czas spokojnie do 30stki a teraz masz 艣wietny czas na to, 偶eby robi膰 co艣 dla siebie, spe艂nia膰 prawdziwe marzenia, kt贸re zostaj膮 dla Ciebie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julia 2684
Oj o wyrwanie z domu tu nie chodzi. Spokojnie "nie trzepie biedy".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dhbfieraaa
piokolop masz w pe艂ni racj臋, ale to by艂 m贸j pierwszy facet a ja niedo艣wiadczona, nieznaj膮ca 偶ycia, zakochana... my艣la艂am, 偶e 艣wiat mi si臋 wali. Dzi艣 wiem, 偶e trzeba by艂o splun膮膰 na dziada i tyle. Gdybym ja wtedy by艂a taka m膮dra... :) nie szala艂am z rozpaczy za nim, usilnie pr贸bowa艂am si臋 odnale藕膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julia 2684
Oj tu nie chodzi o wyrwanie si臋 z domu. I spokojnie "nie trzepie biedy" ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No prosze.pani ktora opisala swoje historie potwierdza tylko moja teorie.byla biedna,kawaler bogaty.juz widziala siebie w nowym domu,ale cos poszlo nie tak i ksiaze kopnal ja w tylek(pewnie przejzal na oczy)i zostala sama.tzn.niezupelnie.z dlugami:-(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pytanie do dhbfieraaa
autorko to pytanie o bycie szcz臋艣liw膮 nie by艂o do Ciebie, jeste艣 tak infantylna, 偶e udaj臋, 偶e Ci臋 tu nie ma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 piokolop
Gdyby艣my mieli ten dzisiejszy rozum i tamte lata, to wi臋kszo艣膰 z nas nawet by nie chcia艂a splun膮膰 w stron臋 tych pierwszych, z kt贸rymi si臋 zwi膮zali艣my albo planowali艣my wsp贸lne 偶ycie. Taka jest brutalna prawda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dhbfieraaa
Go艣膰 z 16:03 nie, nie chodzi艂o mi o z艂apanie bogatego ch艂optasia. Czu艂am si臋 jak w bajce, pomieszkiwali艣my razem, dba艂am o niego itp. Naprawd臋 by艂am szcz臋艣liwa i nie zale偶a艂o mi na tym domu bo jeszcze wtedy mysla艂am, 偶e skoro si臋 kochamy to oboj臋tnie gdzie... ale i tak b臋dziemy szcz臋艣liwi. M艂odzie艅cze bajeczki. D艂ugi przyszy艂y p贸藕niej. Nawet je艣li uzna艂, 偶e nie jestem kobiet膮, z kt贸r膮 chce sp臋dzi膰 偶ycie to m贸g艂 mnie o tym poinformowa膰 inaczej ni偶 smsem. To 艣wiadczy o jego g贸wniarstwie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dhbfieraaa
piokolop gdybym w tamtym wieku mia艂a dzisiejszy rozum nie pakowa艂abym si臋 od razu w "zabaw臋 w doros艂e 偶ycie". Splun臋艂abym metaforycznie, mia艂am na my艣li to, 偶e po prostu ola艂abym go przy pierwszej akcji jak膮 mi odwali艂 no ale ja wtedy my艣la艂am, 偶e on kocha mnie, ja jego wi臋c wszystko przetrwamy... jakie to 偶a艂osne.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Julia 2684
Czyli uwa偶acie, 偶e planowanie 偶ycia w moim wieku nie ma 偶adnego sensu? 呕e 偶adne z moich marze艅 nie ma szans na spe艂nienie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 potepionainaczej
Wszystko ma szans臋 si臋 spe艂ni膰, ale po艣piech to z艂y doradca w szczeg贸lnie trudnych dzisiejszych czasach. Wi臋cej niezale偶no艣ci bardziej procentuje, ni偶 obr膮czka na palcu, jako czyja艣 w艂asno艣膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dhbfieraaa
W 偶yciu na wszystko przychodzi czas. Jest czas nauki, zabawy i stabilizacji. 呕yj dalej, realizuj marzenia, rozwijaj si臋. Miej plany ale nie tak odleg艂e. Ja my艣l臋, 偶e Twoje obecne si臋 nie zrealizuj膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dhbfieraaa
I jeszcze jedno: teraz masz czas na robienie wszystkiego na co nie b臋dziesz mog艂a sobie pozwoli膰 b臋d膮c matk膮/偶on膮. Bo ma艂偶e艅stwo/macierzy艅stwo to pewne wyrzeczenia. Wejd藕 w ten etap w miar臋 spe艂niona 偶yciowo.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 piokolop
dhbfieraaa Racja. Pok艂adanie marze艅 w drugiej osobie, to brak w艂asnych pomys艂贸w na siebie. Potem ta druga osoba odejdzie i zostaje si臋 w poczuciu pustki, beznadziei i zrujnowanego 艣wiata. Inwestycja w siebie, to najlepsze z mo偶liwych wyj艣膰, wtedy zostaje si臋 bez partnera, ale samym spe艂nionym sob膮 i 偶ycie staje si臋 zno艣niejsze.

Udost臋pnij ten post