Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dumnazuniwersytetus

Ludzie bez studiów to dno

Polecane posty

Gość gość
Ze bez studiów są bardzo różni. Fakt ze czasem są to głąby ale czasem też ludzie bardzo inteligentni i utalentowani w jakiejś dziedzinie którym studia nie są potrzebne. Wśród nich jest sporo biznesmenów, youtuberów, artystów którzy robią to co lubią, cieszą się szacunkiem i sporo na tym zarabiają. Studenci jeśli nie studiują kierunków ścisłych są raczej takimi przeciętniakami, (nie głąby ale też nie geniusze) którzy po prostu chcą mieć pewność że nie będą kiedyś już zmuszeni pracować za minialną krajową

Gość gość
Na co komu studia jak i tak pracy nie ma szkoda czasu i pieniedzy to nie te czasy polska chory kraj a będzie jeszcze gorzej nie oszukujmy się

Gość gość
Skoro jesteś taka ambitna i inteligentna to dlaczego nie masz pracy? Ludzie , którzy oprócz ukończonych studiów są kreatywni, inteligentni i przebojowi pracują. Znam mnóstwo ludzi ze średnim wykształceniem, którzy odnieśli sukces zawodowy. Bo w dzisiejszych czasach nie tylko teoria jest ważna ale przede wszystkim umiejętności się liczą.

Gość gość
Sama jesteś dnem... Ja niby skończyłam UW, ale wcale nie uważam się za lepszą od innych. Studiowałam filologię - z pasji. Co do zainteresowań i ambicji to nierzadko właśnie studenci są ich pozbawieni, byle zakuć, zdać i zapomnieć, nierzadko z "pomocami naukowymi" I bardzo często nie interesuje ich nawet przedmiot swoich studiów, byle mieć papierek. Jeśli to jest ambicja to jakaś chora.

Gość gościu2
W swoim życiu spotkałem tylu głupców po studiach że aż dziw bierze że ci ludzie w ogóle skończyli podstawówkę, powaga. Studia nie świadczą o niczym zwłaszcza teraz gdzie na skutek niżu demograficznego na studia wciągani są za uszy półanalfabeci ( bo liczy się każda sztuka), pogadaj z wykładowcami to się dowiesz o różnicy między studentami obecnymi a tymi sprzed np 15 laty czy jeszcze wcześniejszymi.

Gość gość
..bez porządnych studiów na uczelni z wieloletnimi tradycjami. Żadne tam "za oczami" ani "wieczorem" opłacone przez rodziców i dzięki temu odbębnione na jakiejś prywatnej pseudouczelni - krzak.

Gość gość
Naprawdę nie wypada wykształconemu człowiekowi pogardzać drugim człowiekiem, jaki by nie był! Chcesz, żeby cię szanowali, to ty też szanuj innych. xxx Tak, nie pomogą doktoraty, kiedy człowiek chamowaty!!!

Gość gość
a ja jestem studentka i mysle inaczej niz autorka, mam kompleksy ze jestem glupia, niedoswiadczona, kazdego dnia mysle, ze skoncze w tesco, no niby zadna praca nie hanbi, ale mi smutno po prostu... niestety nie mam marzen ani celu w zyciu to poszlam na studia.. chociaz tyle, ze nie sa to jakies bezsensowne studia (jezyki obce) ale i tak czuje sie beznadziejna... zazdroszcze osobom po technikum, z doswiadczeniem, ktore olaly studia bo wiedzialy juz dokladnie co chca robic... Ja nawet sie nie naimprezowalam bo nie lubie imprez, tylko smutne kucie, samotnosc, nie rozwinelam umiejetnosci spolecznych, teraz czeka mnie mc donald albo tesco, nie kazdy ma w sobie poczucie wyzszosci bo studia...

Gość gość
Cóż, w moim liceum byłem jednym z najlepszych uczniów ale po maturze stwierdziłem ze gdybym miał studiować któryś z kierunków który leżał w kręgu moich zainteresowań raczej ciężko było by mi się przebić na rynku pracy. Zdecydowałem się pójść drogą nie zainteresowań jak większość a drogą umiejętności. W 2 i poł roku Zrobiłem technika dentystycznego w studium i teraz po 2 latach w branży zarabiam już 3,5 tys. w momencie gdy koledzy po politologii czy marketingu pracują w galerii rozyłając bezefektywnie CV . Jak ma się do czegoś predyspozycje to nie warto studiować kierunku na który idą masy. Swoje liczne zainteresowania pogłębiam cytając książki i internet a nie chodząc na wykłady za pieniądze podatników czy rodziców

Gość lauraa273232
Studia może pomagają, dlatego sama je konczyłam, ale wcale nie podzielam Twojego zdania, ludzie bez studiów, jeśli mają pomysl na siebie, czasem lepiej sobie radzą od tych ze studiami... Oczywiscie wyższe wykształcenie jest w dzisiejszych czasach atutem, ale nie jest to jedyna mozliwość żeby się dorobic, jesli ktoś ma jakiś fach i jest w nim dobry, albo założy wlasny biznes to tez moze niezle na tym wyjsc

Gość lauraa273232
Natomiast wstyd to nie mieć matury w tych czasach, kiedy tak wiele osob jest po studiach..Ale bez matury niektorzy tez sobie poradzili, to zalezy od determinacji, pomyslu na siebie...

Gość gość
A bingol/wuefista ma niepełne podstawowe i żyje dostatnio.

Gość gościówa2018
Jest odwrotnie. Nic dziwnego, że nie ma dla nich pracy. Po co i na co ich tyle? Szkoda pieniędzy na wyedukowanych idiotów. Ludzie po szkołach średnich z maturą i technikach są bardziej rozgarnięci życiowo. Osóbki po studiach, to osoby tak przewartościowujące swoją wartość, że nikt ich nie lubi. Myślą, że są kimś. 90% takich osób jest nikim. 10% to osoby pracujące w swoim zawodzie typu chirurgia, fizyka. Coś, co jest praktyczne. Wyedukowanych idiotów jest najwięcej. Nic sobą tak na prawdę nie reprezentują. Są dnem. Bo zasługują na to.

Gość gość
gościówa2018 2018.01.04 Piszesz tak, bo zazdrościsz. :D

Gość gość
k****iłaś się na studiach i każdy cię poznał dogłębnie jest się czymś chwalić :D faktycznie, studia nie dla każdego

Gość gość
Skonczylam 2 kierunki studiow, mimo tego nie czuje sie z tego powodu lepsza. Jednak wiem, ze to dziala w druga strone, osoby, ktore z jakis przyczyn studiow nie skonczyly badz nie maja czuja sie gorsze. Pewnie taki post jak ten podwojnie je zaboli. Nie uwazam zeby to czy skonczyl ktos studia czy nie zeby to byl jakis wyznacznik moze tylko taki, ze czesto Ci, ktorzy ich nie maja sa po prostu zakompleksieni, ale to nie znaczy, ze nie poradza sobie w zyciu. Choc niestety tez czesto slyszalam od tych ktorzy nie maja, ze Ci co maja studia to mieli kasiastych rodzicow i im na wszystko dali, to troche zalosne taka wymowka. Mozna rownie dobrze pracowac i studiowac. Jak ktos nie chce to nie studiuje i to jego sprawa, nie znaczy, ze jest gorszy, ale niech nie ocenia tych ktorzy skonczyli studia i na odwrot uwazam, ze to tez nie na miejscu. Co nam do tego czy ktos studia skonczyl czy nie?

Gość gość
No wiesz, żeby studiować i mieć typowe, szaleńcze, koorewskie studenckie życie to trzeba mieć starych z kasą. Jak pójdziesz do pracy jak non stop jesteś skacowany/a i się zastanawiasz z kim tu dzisiaj coś wypić i kogo wyroochac to ma długo w tej pracy nie pozostaniesz :P

Gość gość
Żałosne.

Gość gość
Większość tych wypocin powyżej szkoda oczu ludzie szanujcie się .