Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marilyn111

czy któraś z was stracila okres przez dietę

Polecane posty

moja koleżanka niestety tak, byłam w szoku, bo minął juz rok, odkąd skończyła się odchudzać, a tabletki na wywołanie okresu musi brać do dzisiaj...

schudla 20 kg w pół roku mniej więcej, dieta prezentowała się mniej więcej tak: rano: 2 kanapki na chlebie pełnoziarnistym, często z jakąś wędliną lub twarogiem białym na drugie śniadanie jakiś owoc na obiad kawałek mięsa gotowanego na parze (nie tylko tego chudego, typu indyk, jadła też mięso wieprzowe), 2 małe ziemniaczki i bardzo dużo surówki (np. cala miska kapusty kiszonej) potem na kolację jadła coś jeszcze, np. kefir, jogurt naturalny, owoc

Gość vinniethecat
a gdzie ryby? oleje roślinne? orzechy? Skąd czerpała kwasy omega-3, które są niezbędne do funkcjonowania organizmu? Ludzie zapominają, żeby będąc na diecie dodać choćby odrobinę oleju rzepakowego do sałatki, a przecież to najzdrowszy z tłuszczów!

Gość gość
ja nie mam od 3 lat . Tylko dostaje jak biorę tabletki

Nie dziwię się, że twoja koleżanka straciła miesiączkę jedząc tak nieurozmaicone posiłki. Przecież wiadomo, że organizm potrzebuje wszystkich składników odżywczych, dlatego w diecie nie powinno zabraknąć grubych kasz, owoców, ryby, chudych mięs drobiowych, a także nabiału i produktów z pełnego ziarna, a co najważniejsze przynajmniej pięć posiłków dziennie, regularnie spożywanych. Każdy organizm po dłuższym czasie niedoborów pokarmowych w ten sposób reaguje.

Gość gość
ja tak mialam ze po odchudzaniu i to wydawaloby sie dosc zdorwym, zadnym 300-1000 kcal zniknal mi okres

Gość gość
a ja na odwrot jak mam diete to okres mam 10 dni albo dluzej

malwa, ten jadłospis jest przykładowy. raz jadła mięso, raz ryby. pieczywo pełnoziarniste również jadła na śniadanie i codziennie owoc lub 2, ale pewnie i tak za mało

Gość rafikiii
ja tak miala, 7 miesiecy nie mialam okresu, pozniej przerzuciłam sie na zdrowe odzywianie, ksze, ryz, warzywa i owoce, herbatki typu figura detox i mieta, duzo wody i jakos unormowalo sie, bylam w szoku jak juz dostalam okresu ale bylo super :D

marilyn, a co na to wszystko lekarz, bo z pewnością twoja koleżanka złożyła mu wizytę?

Gość gość
ja jem kaszę gryczana, brązowy ryż, warzywa, owoce, płatki owsiane, czasem orzechy, czasem coś słodkiego duzo pije i od 3 lat nie mam okresu