Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość killianna

Badanie progesteronu a luteina

Polecane posty

Gość killianna

3 mce temu byłam u ginekologa bo zaczęły się moje pierwsze kłopoty z cyklami - wydłuzone, oraz z plamieniami. Na obrazie USG wszystko w porządku, co prawda endometrium miałam powiększone, ale gin uznał, ze dla II fazy cyklu to normalne. Od tamtej pory plamienia się wzmożyły, są dość skąpe, ale występują po miesiączce i przed, cykle mam prawie 50 dni. Lekarz zlecił mi badanie TSH, prolaktynę i progsteron w 20-22 dc, ale wakacje trochę mi pokomplikowały sytuację, bo akurat byłam za granicą w dniu badania progesteronu. Prolaktynę i TSH mam dobre, ale teraz chciałabym w znów pójść do ginekologa, tyle że musiałabym mieć to badanie progesteronu a @ ani widu ani słychu, mam jeszcze luteine dopochowową, którą zalecił mi gin przy pierwszych kłopotach. Czy jesli wywoałam teraz @ to moje wyniki na progesteron nie będą zafałszowane?

Gość gość
ja też chcę wiedzieć

Gość gość
ale jeżeli teraz wezmiesz luteine, to i tak będziesz musiała poczekać z badaniem progesteronu, robi się je zazwyczaj tydzień po owulacji, zważywszy na to ze masz tak długi cykl, to badanie w 22 dc nie za wiele Ci da