Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbara tee

Postanowiłam szantażować męża rozwodem by oni i dzieci mi pomogli

Polecane posty

Gość barbara tee

Mąż nie wyraził zgody bym sprowadziła rodziców do siebie Syn Drugi syn z żoną Oraz córka Oni również nie wyrazili zgody na to bym sprowadziła rodziców do naszego wspólnego rodzinnego domu. Dom jest duży. Bliźniak, w jednej 6pokojowej połowie mieszka syn z żoną oraz synem i córką, teraz urodzi im się 3 dziecko. W drugiej połowie również 6pokojowej mieszkam ja z mężem, syn oraz najmłodsza córka ze swoim synem. Synowa powiedziała mi że nie powinnam sprowadzać rodziców bo wiadomo ile ona i syn mogą mieć jeszcze dzieci. Co do swojego męża, to moi rodzice nigdy go nie lubili, poniżali go, wyzywali od roboli, nieudaczników i do tej pory by się z nim kłócili. Mąż jest po zawodówce po latach pracy dorobił się firm, domu w którym mieszkamy oraz jednego apartamentowca. Moi rodzice to starzy schorowani ludzie, matka się bardzo powolnie rusza, ciężko jej wykonać jakiekolwiek czynności samodzielnie a ojciec jeździ na wózku. Opiekę zapewnili im - Siostra która ma wsparcie w swoim mężu i córce - Brat któremu pomaga żona, córka i syn A ja zostałam sama z tym wszystkim, odwiedzam rodziców jak tylko mogę. Mój brat i siostra dostali po połowie dom, rozmawiali ze mną kilka dni temu i poprosili mnie bym wzięła rodziców do siebie. Ja uległam i powiedziałam że załatwię to z mężem. POSTANOWIŁAM ZASZANTAŻOWAĆ MĘŻA ROZWODEM, że jeśli on i dzieci nie pomogą mi w opiece nad rodzicami to ja sama od nich odejdę.

Gość gość
No cos ala tasiemiec brazylijski heheh,powodzenia w szantazowaniu i odchodzeniu:)

Gość gość
Prowokacja. Na wszelki wypadek jednak coś Ci odpiszę. Skoro stać Was na dom i apartamentowiec to możecie też zapewnić rodzicom opiekunki lub wynająć / kupić mieszkanie zaraz obok Waszego domu. Jest Was tam tylu , że nie wiem jak chcesz jeszcze tych biednych staruszków ulokować. Poza tym postaw się na miejscu męża, skoro oni go nie szanowali, wyzywali, to on może nie chcieć z nimi mieszkać. Skoro Twoje rodzeństwo ma lepsze warunki bytowe ( mniej osób w domu) to może oni powinni wziąć rodziców? Najlepsze rozwiązanie to zrzucić się na opiekunkę i wynająć / kupić mieszkanie gdzieś blisko Was.