Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anarchisttkaa

Po chuj komu Panstwo

Polecane posty

Gość anarchisttkaa

No wlasnie, po co ja sie pytam? Zeby ciagle podnosic ceny, akcyzy, podatki, czynsze i wszystko co sie tylko da? zeby tylko ciagnac gruba kase od obywateli? a w d***e mam takie panstwo. Wszystkie panstwa powinny upasc. Ze Stanami Zjednocznymi na czele. Tego wlasnie zycze wszystkim rzadom i panstwom :)

Gość okragly stol u Magdalenki
dobrze zarzadzane panstwo ma przyszlosc ale u nas nigdy nie bylo dobrze zarzadzanego panstwa

Gość gość
Państwo jest po to ,że jak skini skopią ci d**ę żebyś miał do kogo się pucować lewacki konfidencie i żeby ci kości poskładali na koszt podatnika.

Gość anarchisttkaa
A jakie jest wedlug ciebie dobrze zarzadane panstwo? W dzisiejsyzm swiecie nie widze zadnego takiego :(

Gość anarchisttkaa
gosc - do tego nie trzeba panstwa :) samorzadne gminy i sady wystarcza, po co mi biurokratyczne struktury panstwowe?

A kto by płacił zasiłki i inne socjal - zapomogi, na takie sieroty i miernoty jak autorka, gdyby nie państwo (tj. wszyscy podatnicy)? Po za tym gdyby nastała anarchia bylibyście pierwszymi, którzy by zginęli. Oligarchowie by sobie poradzili. Ostatnio widziałem punka i punkówe, którzy pobierali pieniądze z BANKOMATU. Myślałem, że padnę ze śmiechu.

Gość anarchisttkaa
gminy moj drogi, gminy. zalozeniem anarchizmu, tego "prawdziwego" jest istnienie niezaleznych gmin, miast, zamiast i tak nieudolnych panstw. :) Ja tam zasilkow ni potrzebuje, a zreszta co to za zasilki? chyba ochlapy a nie zasilki, az wstyd brac.

Gość anarchisttkaa
istnialy by gminy, o sprawach gminnych decydowali by wszyscy obywtale (demokracja bezposrednia) i te bylyby jakies tam podatki ale o wiele nizsze o dobrowolne - nie chcesz placic, to nie, ale pomocy od gminy nie dostaniesz gdy bedziesz potrzebowal.

Gość gość
Wcześniej czy później te komuny stałyby się czyimś wasalem. Zapewne moim bo nie miałbym ochoty na uczciwą prace, wolałbym napadać, grabić, g*****ć..itd

" te bylyby jakies tam podatki ale o wiele nizsze o dobrowolne - nie chcesz placic, to nie, ale pomocy od gminy nie dostaniesz gdy bedziesz potrzebowal." Utopia. Znając życie 90 % nie chciałoby płacić podatków, bo zawsze to parę groszy do bełta, czy też innego piwska z biedronki. Jakby doszło do jakiegoś kataklizmu typu: powódź, pożar itp. Nagle by sobie o innych obywatelach przypomnieli i błagalnie wyciągali ręce po srebrniki.