Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakochany Areczek

pierścionek zaręczynowy

Polecane posty

Gość Zakochany Areczek

Witam, Zamierzam się w niedługim czasie oświadczyć, a więc i kupić pierścionek zaręczynowy. Jak zmierzyć rozmiar palca/pierścionka? Szukałem informacji w sieci, ale wszystkie porady dotyczą kobiet, które noszą pierścionki. Moja ukochana prawie nie nosi biżuterii, a pierścionków wcale. Czy są jakieś sprawdzone sposoby na wyznaczenie rozmiaru pierścionka tak by ona się nie dowiedziała?

Gość tacobell
Zaloz jej w zartach kapsel z Tymbarku na palec, bedziesz mial orientacyjny rozmiar, zawsze to jakas wskazowka u jubilera czy brac mniejszy czy wiekszy.

Gość gość
możesz zaangażować jej koleżankę albo mamę, kobiety są bardziej dyskretne i mają swoje sposoby, żeby wyciągnąć takie info

Gość gość
PS. kapsel z Tymbarka jest malutki

Gość tacobell
Mnie na palec Tymbark wchodzi bez problemu. ;) W sumie moze byc kazdy inny okragly przedmiot. Albo mozna postawic na rachunek prawdopodobienstwa, zdaje sie, ze rozmiar 11 jest najczesciej spotykanym.

Gość gość
zaciągnij ją do sklepu i kupcie razem jakiś srebrny komplet typu kolczyki, zawieszka i pierścionek właśnie, to będziesz miał jej rozmiar

Gość gość
nie ma problemu, jak bedzie za duzy, mozna zmniejszyc. A lepiej, jakby to była niespodzianka

Gość gość
Ale glupie rady kobiety dajecie,mi gdyby facet wlozyl kapsel na palec i zaprowadzil do jubilera po kolczyki i pierscionek to bym od razu go rozszyfrowala.Predzej juz pogadac z jakas jej kolezanka albo mama.Rozmiar 11 to chyba dziewczynki male maja;)

Gość gość
A myslisz, ze mama czy kolezanka sie nie wygadaja? Jakby mnie ktos zaczal wypytywac jakie pierscionki lubie albo jaki mam rozmiar to jeszcze szybciej bym sie domyslila niz po jakims kapslu. Poza tym sama mam rozmiar 7, a mala dziewczynka na pewno nie jestem, wiec mysle, ze 11 to akurat wyposrodkowany rozmiar.

Gość gość
Mąż mojej koleżanki przed oświadczynami zaangażował siostre tej koleżanki. Siostra niby kupiła sobie pierścionek i mówi do tej kolezanki, że już jej się nie podoba, żeby przymierzyła bo chce zobaczyc jak wygląda na innej dłoni. No i ta przymierzyła, okazalo się że akurat pasował, no i stąd było wiadomo jaki ma rozmiar. Koleżanka głupia nie jest, ale się kompletnie nie zorientowała i była super niespodzianka później.

Gość gość
ale rozmiar rozmiarowi nie jest równy. W Aparcie mam rozmiar 13, a u innego jubilera 14

Gość Zakochany Areczek
Dzięki za wszystkie rady. Koleżanek czy też mamy dziewczyny nie chce angażować, bo myślę że sprawa od razu by się wydała, a chce by była to dla niej zupełna niespodzianka.

Jesteś pewien? Może gdybyś stanowczo poprosił o dyskrecję to by się udało? Gdyby mój szwagier poprosił mnie kiedyś o pomoc przy pierścionku dla siostry kiedy się oświadczał na pewno nie puściłabym pary z ust :D To ma być niespodzianka!

Gość Z Dubaju
Ona napewno ma jakaś swoją biżuterię ? Podkradnij jeden pierscionek i idź z nim do jubilera ...

Gość gość
zalezy jakie ma palce. powinienes mniej więcej widziec czy chude czy grube. ja mam rozm 9, mam bardzo chude palce. jesli tez ma chude to wez np 10. jesli grubsze to lepiej większy bo troche głupio zeby pierscionek nie wszedł na palec, lepiej kupic wiekszy i pózniej zmniejszyc

Gość open_me_now
Zakochany Areczek: A jesteś, że tak powiem, majętny? Bo jeśli nie za bardzo, to chyba skazany jesteś na cyrkonię. Masz już pomysł na pierścionek? Jak nie to poszukaj inspiracji np. tutaj: http://www.polcaratdesign.pl/pl/bizuteria-srebrna/wszystkie albo dyskretnie wybadaj partnerkę co jej się podoba. Hope it helps ;-)