Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy przewlekla nieleczona grzybica moze dokuczac tylko ze strony ukladu moczowe

Polecane posty

Gość gość

Odkad pamietam dokucza mi pieczenie podczas zalatwiania, pieczenie to nasila sie jesli malo wypije i dlugo nie oddaje moczu. Nie mowilam o tych objawach rodzicom, wstydzilam sie. Zauwazylam tez u siebie bialy nalot na wargach sromowych, po ich wewnetrznej stronie, wiec korzystajaz z internetu "zdiagnozowalam" u siebie grzybice (mimo iz nie dokuczalo mi swedzenie ani uplawy). W koncu zmadrzalam i od 4 miesiecy probuje sie leczyc u ginekologa, z roznym skutkiem. Dodam, ze ten bialy nalot nie dokucza mi juz, pojawil sie za to nieprzyjemny zapach, nie mam zadnych podraznien na wargach sromowych, jedynie pozostalo pieczenie w cewce. Zastanawiam sie czy to na pewno jest grzybica. Wiem, ze na pewno mialam tez jakies zakazenie bakteryjne ze wzgledu na ten nieprzyjemny zapach, ale zastanawiam sie czy objawy ze strony ukladu moczowego nie sa spowodowane zapaleniem cewki lub pecherza. Myslicie ze przewlekla grzybica moze miec praktycznie wszystkie objawy utajone?

zapalenia dróg moczowych może wywołać grzybicę, a przewlekłe może być bardzo niebezpieczne. Z zasady nieprzyjemny zapach oznacza infekcję - i to niekoniecznie pęcherza. Musisz migiem wrócić do lekarza na badanie. Co do grzybicy - tak, nie zawsze są wszystkie objawy. Lekarz powinien wziąć wymaz i wysłać to do analizy. I nie wstydź się o tym rozmawiać, to nie Twoja wina.

Gość gość
grzybicy mogłaś się też nabawić w wyniku częstego stosowania antybiotyków

Gość gość
jeśli grzyby się namnozyly a zazwyczaj przewod pokarmowy zatoki to swinstwo się rozprzestrzenia niestety,najlepiej zastosować diete i dużo czosnku i zero cukru:( bez żarcia wygina meczone czosnkiem i kup citrosept i kilka innych to bardzo uciążliwe choróbsko i wiele osob to ma ale nie wie o tym