Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekam na poród kto ze mna

Czy po takich objawach poród może nastapic lada chwila

Polecane posty

Jestem w 36t1d. Córeczka jest wagowo i wymiarowo na 38t1d. Waży ponad 3 kg. Od kilku dni mam okropne kłujące bóle w dole brzucha, jakby mi pochwe cos rozciągało.I ogólnie boli mnie całe krocze.Szyjke mam spłaszczoną od 33tc. Dzisiaj doszedł ból w dole kręgosłupa z tyłu. Brzuch robi się twardy kilka razy na godzine (3-4). Czop mi nie odszedł(chyba), chociaż śluz mam taki bialy gesty(może to ten czop) Jest ktoś kto tez oczekuje porodu? Dzisiaj mam wizyte na 16. Zobaczymy co powie lekarz.

Gość gość
Może być poród a może nie być. Nie ma się co nastawiać.

Wiem.....Tylko tak okropnie się już czuje, jakbym miała grype od 2-3 tygodni, wszystko mnie boli. A tylko 10kg przytylam-wiec to chyba ogolne zmeczenie materialu. Czuje jakbym okrakiem na koniu bez siodla jeździła pół dnia:O, tak mnie krocze boli.

Gość gość
Kochana, z takimi objawami chodzę od 3 tygodni, dzisiaj zaczynam 42 i nic.

No nie gadaj :O ja mam nadzieje ze jak pójde dzisiaj to będzie rozwarcie jakies tam :P:P

Gość gość
A w 42 to do szpitala nie biora? U mnie 5 dni po terminie już lekarz do szpitala kładzie. W tym 42 to chyba ponad 4 kg się szykuje co?

Gość gość
Lepiej wytrzymaj jeszcze trochę, ostatni miesiąc to czas gromadzenia przez dziecko zapasów żelaza, 36 tc to jeszcz wczesniak, pomimo ze ważyć może już 3 kg. Dasz radę, też na dlugo przed porodem kiepsko sie cxulam, krocze bolalo jak cholera a urodziłam w 41 tc.

Wiem, ale ginekolog widzac mnie ostatnio stwierdził ze obym wytrzymala do 10 września (termin porodu mam na 8 października) .Powiedział tak ze względu na badanie szyjki. Moja córka na usg w 32t5d ważyła 2,5 kg....aż ją mierzył pare razy. Boje się ze będę rodzic takiego klocka ponad 4.

Gość gość
Ja 2 dni przed porodem źle sie czułam ale to nie były żadne bóle tylko ogólnie złe samopoczucie i cos mnie podkusiło i sprawdziłam sobie cisnienie a tam 160/90 zadzwoniłam do swojego ginekologa kazał mi sie zgłosic do szpoitala po badaniu lekarz powiedzial ze wszystko jest pozamykane i na poród bede czekac do terminu albo i dłużej (a byłamw 37tc) a wody mi odeszły już w nocy...