Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość rainbowrain
Gratulacje Justi2 !! :)

Gość czerwcowa2014
justi- gratulacje :) witamy w specjalnym gronie :) Skąd ja znam te zawroty głowy, od 2 tygodni żyję jak na karuzeli, betka musi ładnie rośnąć, bo mam już problemy z zasypianiem, jest mi poprostu nie dobrze jak zamykam oczy. Ostatnio moim głowym zadaniem jest leżenie, przychodzę z pracy zjem i leżę plackiem, wtedy lepiej się czuję, tak czy inaczej dzisiaj musze polożyć się wcześniej spać, bo kiepsko z moim wigorem :D Trzeba się w końcu wyspać. U mnie beta 3 dni po terminie wynosiła 580 o ile dobrze pamiętam, chyba, że miałam cykl 28 dniowy wtedy 5 dni po terminie :) a druga kreska na tescie poajwiła się dosłownie w sekunde

Witam się z Wami serdecznie :) Jestem już mamusią cudownego Synka :) z czerwca 2012 :) Teraz postaraliśmy się o Rodzeństwo dla Niego ;) Udało się od razu.. Aż samej trudno mi w to uwierzyć! Moje cykle nie były jeszcze dobrze uregulowane po porodzie. Ostatnią @ miałam 26 sierpnia.. W czwartą rocznicę naszego ślubu (03 października) zrobiłam test.. i pojawiły się dwie kreseczki :) A w poniedziałek poszłam na bete.. Wczoraj odebrałam wynik i było 2673,8 :) Badania już nie powtarzam ;) tylko będę się zapisywała już na wizytę do gina.. chociaż wynik wydaje mi się być troszkę mały, no ale cykle miałam dość nieregularne, więc też trudno powiedzieć kiedy doszło do zapłodnienia.. . Gratuluję wszystkim Mamusiom :) A za przyszłe trzymam kciuki! Czerwiec to naprawdę cudowny miesiąc :) . Przepraszam, że nie będę się tu często udzielać, bo do południa pracuję, a od popołudnia poświęcam swój czas i uwagę mojemu 16sto miesięcznemu szkrabowi ;)

Gość Kama2014
Just gratuluje:) dwóch kresek:) to czerwiec:)

Justi moje ogromne gratulacje :):):) A jak Wy dziewczyny - Aniu? majowoczerwcowa? jesteście już po staraniach?

Gość Kama2014
Czas na zwolnieniu fajnie mija:) aż tak dziwnie.. Teraz chociaż masz dużo czasu dla córki..:) tylko jakoś ciężko od rana zabrać mi się do sprzątania;/ Wczoraj późnym wieczorem tak mnie wzięło na zieleninę.. ale w domu nie miałam myślałam, że oszaleje.. Za to zjadłam zdrową zupkę amino pomidorową hehehe.. Musze iść do jakiegoś większego sklepu i kupić zapas gotowej zielonki. O dziwo czuje się dobrze, trochę tylko głowa pobolewa...:) Piersi tylko jak dotykam. A bete wole nie robić mam jak dziewczyny, żył ledwo widoczne i w ciąży bardzo słabo mi się robi przy pobraniu. Już nie mogę się doczekać wizyty,która mam 21.10.

Gość Justi2
Dzięki dziewczyny, nie wiem, ale jakoś tak na tym czerwcu bardzo mi zależało. Mój mąż też jest z czerwca, a z lipca jest nasza córeczka i szczerze mówiąc chciałam, żeby dzidzia urodziła się jeszcze przed drugimi urodzinami córeczki :), marzyliśmy z mężem o małej różnicy wieku... No to teraz czekamy chyba na test Niny i Rainbowrain. Trzymam mocno za Was kciuki :)

Justi Gratulacje !! :) Witam nowre mamy wpisujcie sie do tabelki zebysmy wiedziala kto z nami jest :) u mnie bez zmian raczej, czuje sie w dobrze piersi takie obolale jak wczesniej wielkoscia tez wieksze martwią mnie tylko czasami takie bole jak na @

Justi2 - moje gratulacje :) Będziemy miały podobną różnicę wieku pomiędzy naszymi dzieciaczkami ;) Tak się tylko zastanawiam czy sobie z taką dwójeczka dam radę..

mi zalezalo na maju ale na czerwcu w sumie tez ja jestem z czerwca :) a moja mama miala ze mną termin na 13.06 i teraz ja mam taki zatoczylo sie kolo :) dodam ze to wypadak piątek 13-stego!!

asik my też marzyliśmy o maju :( Ja mam termin @ na dziś. Od wczoraj cały dzień mam ból brzucha zwiastujący @. Tak więc pewnie nie załapię się na czerwiec...

Gość tulsa300
hej wszystkim :-) justi- mam do Ciebie pytanie. moglabys dokladniej napisac jak wygladaly Twoje wczesniejsze testy? co znaczy okreskenie cien cienia kreski? czy kreska byla tylko pod katem widoczna? z gory dziekuje za informacje

Gość Justi2
Evey, ano rzeczywiście podobnie będziemy mieć :) ja też się troszkę boję, ale radość jest większa, bo mam świadomość jak wiele zalet jest takiej małej różnicy wieku, choć na początku może być ciężko, to później będzie coraz lepiej. Nina, ja też tak miałam tzn. tylko samopoczucie na @ na kilka dni już przed @. Tulsa, najpierw na dwa dni przed @ zrobiłam z porannego moczu test pink strumieniowy i nic a nic nie było widać drugiej kreski (zwątpienie)... Wczoraj, czyli w dniu @ miałam przeczucie że @ nie przyjdzie, bo oprócz typowych na @ to zaczęłam mieć też inne dolegliwości niż na standardową @ i nie wytrzymałam. Zrobiłam test bobo o czułości 10, ale z moczu z dnia, więc może to było powodem też że wyszło jak wyszło. Przez pierwsze 5 minut nic się nie pokazało, ten cień pojawił się chyba jakieś pół godziny potem i w kiepskim świetle był nie widoczny, ale w mocnym oświetleniu można było zobaczyć zamiast różowej kreseczki taką bardzo słabą szarą... Jednak to oznaczało wynik nieważny. Dziś z samego rana zrobiłam zwykły test płytkowy - jeden z tańszych w aptece - o czułości standardowej 25 jednostek hcg i druga kreseczka była już bardzo wyraźna, jasno blado różowa po środku, a na końcach nawet ciemny róż. Bez problemu jednoznaczna nie tylko dla mnie, dla mojego męża też :)

U mnie opróc typowych objawów zwiastujących nadejście @ mam też chwilowe zawroty głowy i taki "wzdęty" brzuch. Sama już nie wiem. Jak dziś nie przyjdzie @ to jutro rano zrobie test. Bo dziś po południu może nic nie wyjść jeszcze.

ja dziewczyny marzylam aby dzidzius bym z lutego albo stycznia ale ciesze sie ze bedzie w koncu prawie rok staralismy sie o dzidzie.w czerwcu16bedziemy miec 2rocznice slubu wiec bedzie prezent na rocznice chociaz terin moze byc ostatni maj lub1czerwiec bo @ostatnia mialam23sierpnia.ja tez niemoge zabrac sie za sprzatanie ,zrobilam krokiety dla meza na obiad w sumie sama tez zjem:)uwielbiam krokiety:)mucha jak sie czujesz?tesciowa jak tam?

Gość Justi2
Nina, rzeczywiście po moich wczorajszych doświadczeniach radzę się wstrzymać do jutra rana. Jutro już powinien wyjść, też miałam wzdęty brzuch, zawroty i ból jajników i pachwin

Nie mam tylko bolących piersi o których tu każda pisze... ehh zobaczymy :)

Gość tulsa300
Dziekuje justi :) ja @ powinnam dostać 07.10-10.10 chociaz roznie to u mnie bywa. Cykle mam od 27 do 33 dni. Owulacje mialam 13 dni temu. Jeden test robilam w trakcie dnia w poniedzialek i dopiero po kilku godz. Pojawila sie szara kreska. Dzisiaj robilam rano drugi test ale nie z pierwszego moczu i druga kreska widoczna po 30 min i tylko w sloncu i tez szara, nie różowa. Chcialabym żeby to byla ciaza, ale pewnie sobie wkręcam tylko... Test robilam bo w niedziele wszystko mnie na @ bolalo, a od wczoraj juz nic poza kluciem jajnika

Gość Justi2
Dopisuję się :) (nik)..................(wiek)..........(ilość dzieci)........(data przewidywanego porodu) luckyluna..................33.........................1.. ..................................02.06 maminia22...............22........................2..... ...............................03.06 czerwcowa2014.......27........................ 1........ ............................ 07.06 niebieska1............... 28....................... 1.... ................................07.06. Kama2014..................25............2 (córka 3 latka)..........................07.06. mucha21212............26........................1....... ...............................09.06 87_asik...................26.........................1 ......................................13.06 Justi2......................32.................2 (c 15mc).................................17.06

Gość Justi2
Nina, mnie też piersi do tej pory nic a nic nie bolą, a w pierwszej ciąży już dawno bolały bardzo... Tulsa, nie przejmuj się na razie tymi testami, bo to niepotrzebny niepokój teraz. Ja na Twoim miejscu bym zrobiła z porannego pierwszego moczu jutro, albo najlepiej pojutrze rano, bo to już powinno przekroczyć ten Twój maksymalny cykl. No i nie mam zaufania niestety do tych strumieniowych testów nawet najbardziej czułych, u mnie wyszło na zwykłym paskowym...

Gość Justi2
mogę powiedzieć teraz z perspektywy własnych doświadczeń i niepokojów hehe, sama nie potrzebnie robiłam wcześniej te testy i tylko się denerwowałam...

Gość tulsa300
Tak będzie najlepiej, jak nie dostane @ to powtórzę za jakiś czas i dam znac. Dzięki, trzymajcie sie ;)

Gość Justi2
;) asik, mam nadzieję, że ja też długo nie pobędę ;)

asik nie przejmuj się to dopiero połowa czerwca :) a gdzie tam jeszcze do końca :)

Gość rainbowrain
Ciesze się dziewczyny waszym szczęściem :) Ja niestety mam jakieś takie dziwne przeczucie że nic z tego nie będzie :( Jeśli jutro nie dostanę @ to w piątek zrobię test.

odnośnie jeszcze tego testu to może jeszcze się wstrzymię? jak myślicie? może jutro to będzie za wcześnie. Choć w sumie z synem robiłam test 2 dni po spodziewanej @ i to w dodatku po pracy i zaraz wyszła druga krecha. Justi, asik i inne miałyście przed @ jeszcze jakieś objawy?