Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anna85

CZERWCOWE MAMY 2014

Polecane posty

Gość alice14
i to te włochy od strony bemowa, na ursus mam rzut beretem :)

Gość mamakubusia09
Hej nowe mamy fajnie ze jesteście im więcej tym lepiej w ogóle fajnie ze czyta nas ktoś :). Ewinko nawet nie wiesz jak bym chciała aby twój koszmar mina m chory Staś wysypka boże niech ta mama do ciebie przyjedzie. Dziewczyny nie umiem sobie wyobrazić poronienia i nie chce współczuję . AGATKA adaś jest boski !!!!! Oczekująca daj jakieś zdjęcia igorka on już duży chłopak co. Mój synek jak nie śpi to leży na macie ale odrazu przekracza się na brzuch chyba że coś interesującego zawieszenie to uda się ze na plecach leży, siedzi w leżaczku czasem wymaga abym przy nim była czymś tam się bawi gada krzyczy. Często wkładam do fotela od samochodu i stawiam w kuchni na blacie wtedy gotujemy. Mój to taki miłośnik nawet jak płacze przy przebieraniu to całuski s goły brzuszek dobre na wszystko śmieje się w głos co chwile. Na tych rączkach zasypia bardzo szybko maks 20 min :). Smoczek na spacerku i na drzemka w nocy wypluwa. Nowe mamy piszcie często.

Gość A A A J
Witamy nowe mamy. Dziewczyny ale mnoe jakies cholerstwo dopadlo. Brzydko sie wyraze ale zalatwi sie co chwila biegunka a tylek mnie boli jakby w nim granat pierdyknal. Msla dzis daje odsapnac chyba noc odsypia bo juz drugi raz po 2 godz spi. Albo wysluchala moich modlow o spokojny dzien. Juz sie wegla nazarlam bo cUje ze d**e ktotegos razu w toalecie zostawiam. Ta wysypka wyglada mi jak uczulenie ale ja to nie specjalista czas jk cos pryskanego zjem to mnie tak wysypuje.

Gość gosza84
Ja jestem z pod Warszawy .Poród miałam wywoływanyrodziłam 13 h ,urodziłam SN ze znieczuleniem ZO podanym na godzinę przed finałem.Córeczka urodziła się zdrowa bez kąplikacji i to było najważniejsze.Byłam nacinana ,przy zszywaniu mieli problem z zatamowaniem krwi ,miałam ok.10 szwów.Mimo wszystko uważam że był to najpiękniejszy dzień w moim życiu.

Gość ewinkaa
Mąż juz wyprowadzony,póki co do brata pojechal a jutro jesli będzie mial sile to jedzie do rodziców do Zamościa,bo aktualnie ma goraczke i lezy sobie(fajnie mu troche)na razie mamy wolna chatę a mama przyjeżdża o 21:-);-) ale będzie fajnie-tylko ja,moja mamusia i Staś.cieszy mnie to:-) Pewnie macie racj,znalazłam kolejnego winowajcę!! Wczoraj m zrobil mi herbatę z miodem a miód jest bardzo uczulajacy! Co myślicie? Jeju troche sie martwie,mój w ogóle sie nie prrzeweaca na boki z plecków a jest niewiele mlodszy od Michasia:-( No to alice troche sie poznamy i mam nadzieje,ze kiedys na jakimś spacerze sie spotkamy:-)

gosza84 to 12 godzin się pomęczyłaś zanim dali zzo. ewinkaa myślę, że każde dziecko rozwija się w swoim tempie, przyjdzie czas i Stasia nie utrzymasz :) Pola co prawda przewraca się, ale to raczej sporadycznie. Zrobiła się do tego jakaś leniwa, jak kładę na brzuszek to albo zaczyna płakać albo pada plackiem i leży :)

Gość dzikidzik
Ikonek moja Małgosia tak samo :D nie chce sie jej głowy podnosić :D witam nowe Mamy :) Ooo, Otwock to po mojej stronie Wisły :) choć też kawałek jest :)

Witam nowe mamusie! Gosza, moja kuzynka probuje juz 6 lat, inseminacja sie nie udala, zaszla w ciaze naturalnie, ale niestety poronila w 3 miesiacu :( Miala termin na maj tego roku. Od tamtej pory sie staraja, ale im nie wychodzi, strasznie mi jej zal :( Alice, moja rodzina mieszka na Bemowie, wczesniej mieszkali na Kossutha. Do tej pory pamietam, jak ciocia wyslala mnie z bratem do sklepu w deszcz i mowi: zalozcie kalosze, idzcie na dol do sklepu i kupcie 2 kilogramy kartofli i kasze manne. My z bratem gapimy sie na nia, jakby mowila w obcym jezyku, a moja zaczyna sie smiac i tlumaczy: ubierzcie gumiaki i kupcie ziemniaki i grysik :) Ewinkaa, ja chyba tez cos zjadlam. Leon nie ma wysypki, ale wali kupe za kupa i strasznie krzyczy. Obudzil sie o 5 i od tamtej pory ucial sobie tylko jedna drzemke. W pewnym momencie, a lezal sobie spokojnie na lezaczku i cos tam gaworzyl, zlapal sie za glowe i zaczal tak plakac jak nigdy wczesniej, normalnie sie zanosil. Wystraszylam sie jak cholera, plakal tak z dobre 10 minut. Teraz sie boje cokolwiek zjesc, bo nie mam pojecia, co mu moglo zaszkodzic. Jestem o bananie i jajku sadzonym.

Gość gosza84
bezpłodność,poronienie to bardzo ciężkie tematy myślę że jak ktoś tego nie przeżył nigdy do końca nie zrozumie.Niema dnia żebym nie dziękowała Bogu za to że pozwolił mi być matką,że mam zdrowe dziecko ,nic więcej mi nie trzeba.

Gość mamakubusia09
aaaj to chyba jelitkwka jak tylek rozsadza uwazaj nie Zaraz malutkiej to jest najgorsze swinstwo jak mialam w ciazy to myslalam ze sie wykoncze. ewinka stas zacznie sie przekrecac dla mnie to niwosc bo kuba w ogole ruchowy nie byl przekrecal sie sam chyba jak mial z pol roku musze sprawdzic w albumie. w nawiasie napisalas ze m ma dobrze moj jak wychodzi do pracy to mowie ze na hawaje jedzie :), oni zawsze maja lepiej ale oni nigdy nie beda mama:). mamo 3 a wyslesz nam swoje zdjecie :).

Gość oczekujaca1234
ewinka moj tez malo sie przewraca zazwyczaj z boku na plecy i czasami z przuszka na plecki.boje sie ze moze ma slabe napiecie miesniowe:/my chyba w czwartek szczepienie bedziemy miec az sie boje jak to bedzie.mamok wyslalam zdj Igorka taka pyza ze hoho.pisalalktoras ze maly sie trzyma raczka za glowe moj tez tak ma:)

Gość gość asik
dziewczyny jestem troche zajeta szybko przeczytalam witam nowe mamy Ewinka dziwne to jak na wysypke hm jakby bardziej takie przycisniete wybroczynki nie wiem zobacz czy bedzie schodzic , dziwne ze tylkp w tym miejscu , niczym nie nadusil albo nie obtarł?> przycisnij je i zobacz czy sie odbarwiaja razem ze skora czy dalej sa ciemne, i zmierz mu temp

Oczekująca jaki poważny duży chłopczyk :). Super. Dziewczyny jak ten czas leci za tydzień mój synuś 4 Mc kończy boże. Kochane są te nasze słonka ja chce zatrzymać czas tak dobrze jak teraz to nigdy mi nie będzie :) jestem z nimi w domu są ze mną bezpieczni spokojni w Kubie zazdrości juz prawie nic tylko jak babcia przychodzi to jeszcze się złości chce być najważniejszy. Dziś kupiłam super dziny dla małego z podszewka w cocvodrilloo babcia kazała kupić tak to kupuje tam hak są przeceny bo drogo na maksa. W ogóle musze wystawić aukcje na allegro mam niektóre rzeczy nowe może kilka razy noszone np dżinsy z cocvodrilloo na 68 z metka jeszcze może któraś chce :). Na szczupłe chłopca. :). Albo ten kombinezon z hm na 68 tez dla szczupłego.

Gość Agata89R bez loginu
:) dzieki mamaK, Adaś sie ciagle smieje, budzi sie-smieje sie, zasypia w lozeczku-smieje sie.Spi od 19 więc nie pospimy, pewnie sie wczesniej obudzi bo jest tak duszno w domu ze sama nie umiem spać.Ja oglądałam zdjęcia jak byłam w ciązy, juz nie pamietam jak to dokładnie było a dopiero 3 miesiące minely od porodu, i jak o tym mysle to znowu chce kiedys byc w ciązy! masakra.

Gość ewinkaa
Asik tak wlasnie tlumaczylam mężowi,jakby go ktoś podduszał.to zauwazylam po tym jak mi sie tak zaniósł,mozliwe,ze to ma związek?nie znikają te kropki po przyciśnięciu,temperatury nie ma.co to może być?co oznaczać?są tylko na szyi z przodu,trudno sie tam do niego dostać,ale nie obtarl niczym bo nawet nie mam pomysłu czym... Ja po nocy bylam niewyspana i spalam z małym od 17 do 19stej. Dzisiaj moja siostra byla z wynikami Stasia u jakiejś profesorki i powiedziała,ze to na 200% od szczepienia,ale czekam na telefon siostry ma mi wytlumaczyc

Gość anusiaxx81
Witam. Czytam was od samego początku ale jakoś wstydziłam się napisać. Jestem Mama 6 letniej Zuzi i Jasia urodzonego 27 maja. Jasio urodził się szybciutko 3 godzinki i po wszystkim. Mieliśmy przejścia i już 3 razy słyszeliśmy na oddziale. Mały Ma powiększone miedniczki nerkowe i złapał bakterie. Zawsze szpitalne. Zero higieny w tych naszych szpitalach. Teraz jest już Oki. Mały się śmieje, przewraca z pleców na boczki i lubi lizać łapki. Pozdrawiam wszystkie mamusie.

Gość gość asik
Nowe dziewczyny piszcie :D moja kolezanka tez chce dolaczyc Ewinka no tak jakby naczynka popekane wg mnie wybroczyny bo wysypka jasnieje po nacisnieciu razem ze skora a wybroczyny nie ale mowie ja nie lekarz moze i od tego jak sie zaniosł popekały ciezko ocenic ale na moj gust to nie wysypka zobaczymy jak bedzie schodzic i czy sie nie rozprzestrzenia , mierzylas mu temp obserwuj czy wiecej sie nie pojawia konieczmnie

Gość gość asik
a co do lezenia na brzuchu to moją tylko aby klasc smieje sie i cieszy i probuje ciagle przerwacac i staje na tym ze lezy na boku a tylek zostaje heh :D

Ewinka jak to od szczepienia o czym chodzi. O jejku ile nowych mam super zapraszamy :) Agata widzisz jak szybko zapomina się o porodzie i jak szybko się mówi znów mam ochotę :). Ja bogu dziękuję ze mogłam Kubusia urodzić SN a o tej cc chce zapomnieć w czorty.

Gość gość asik
Ewinka ja mowilam od poczatku ze takie rzeczy jak szczepienie , czy i infekcja mogą przejsciowo obniza leukocyty i ich frakcje ... :) wiec juz sie nie martw nic

Gość gość asik
Agata taka gorąca dziewczyna ze nagrzewa pokoj haha :D młodosc wiesz ;p u mnie zima syberia sople sterczą z parapetu ;p a tak na powaznie to 25stopni mam

Gość Agata89R bez loginu
hehe:) moj sie kula na boki, unosi wysoko nogi i łup na bok i sie cieszy, na brzuch nie umie, ale ja łapie za rece, łącze z nozkami i go tak kulam, raz w jedna, raz w drugą strone i on sie tak cieszy, ha ha. Dziś wziełam do odbicia i mu poszło noskiem, pierwszy raz. Ja porodu nie wspominam źle, wspominam źle po porodzie, problemy z małym i moja kość która do dzis mnie boli.Ewinka czyli to od szczepienia, a pediatra na to nie wpadł w ogóle? a co do tej wysypki, to wygląda rzeczywiscie jak wybroczyn, mialam tego typu wysypki bo jestem alergikiem, ale teraz mi sie wspomnialo, ze mialam takie cos jak urodzilam, popekaly mi naczynka z wysilku i dostałam takich kropek.Ja mieszkam w bloku na 4 pietrze i obecnie mam 28 stopni:(

Ja mam w sypialni 20/21 pozostałe dwie komnaty 23/24 :). Mój brat ma na maksa gorąco zima jak jedziemy to masakra Kuba aż czerwony wychodzi mimo że go tam rrozbierm.

Ewinko napisz.po tym telefonie co do lekarzy każdy co innego mówi i co innego myśli dlatego zaufany pediatra to skarb.

Jejku dziewczyny nie nadazam czytac. U mnie po weglu jakos lepiej. Bylismy z mezem i dziecmi na spacerku po plazy nie wialo deszcz przestal.lac. swieze powietrze az chce sie zyc. Malutkiej troszke katar ustal.lezy w lozeczku i zasypia. Starsza corcia zaczyna byc zazdrosna kurcze ale poawiecamy jej bardzo duzo czasu wiecej nawet niz wcEsniej. Ale zauwazylam ze zaczynapo zlosci budzic mala jak spi albo pociagnie ja to za raczke to A nozke misze strasznie uwazac teraz i nie wiem dlaczego nagle jej sie odmienilo. Ehhh