Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czemu w tej Anglii sie tak malo zarabia

Polecane posty

Gość gość

Czemu w Anglii tak malo placa? Przeciez £6.19-7/h to smiech. Ile za to mozna zarobic? Z 900-1000 funtow na reke miesiecznie? Przeciez to nedza, a prawie w kazdym ogloszeniu takie stawki, nawet na lepsze stanowiska. Wnet wszystkim bede oferowac £6.19/h...nawet lekarzom

Gość gość
* beda oferowac

Gość gość
Źródło poproszę. Na jakie to niby lepsze stanowiska proponują minimalną ?

Gość gość
widocznie nie masz fartu

Gość gość
Next i Tesco placa mniej jak £6.19/h, Food Express i MR Chippy na Leytonstone w Londynie to samo, polskie sklepy itd.

Gość gość
Jak malo? Przeciez 1000 funtow to 5000 zl

Gość gość
@20:59 W to, że polskie sklepy (zwłaszcza te prowadzone przez ciapatych) nierzadko płacą poniżej minimalnej, jestem w stanie uwierzyć. Natomiast co do tych firm, to nie wierzę, że opłaca im się łamać prawo i płacić ludziom mniej niż 6.19 (chyba że to była literówka). Natomiast jeśli płacą tylko 6.19, to cóż w tym dziwnego ? Te prace nie wymagają specjalistycznej wiedzy albo posiadania uprawnień. Chętnych jest od groma, więc mogą dyktować warunki, bo zawsze się ktoś znajdzie.

Gość gość
Jakiez to warunki i wymagania sa do pracy np.na kasie w sklepie, no ludzie

Gość gość
Cale mnostwo jest miejsc, ktore placa mniej jak te nedzne £6.19 brutto...!

Gość gość
Jak nie masz dobrego konkretnego zawodu, kwalifikacji to sie nie dziw, ze malo zarabiasz, bo niby kto i za co ma Ci dobrze placic????!

Gość gość
Placiliby wiecej, bo place przed 2004 byly wyzsze, tylko nazjezdzalo sie bezrobotnej choloty z Polski, chetnej do pracy za miske ryzu I poklepanie po pleckach i teraz jak moga to placa wszedzie minimalna...

no kiedyś minimalna to było 4 z hakiem, więc jak płacili powyżej minimalnej to tyle ile teraz ona wynosi ;)

Gość gość
Wszedzie placa minimalna, a to dobre :D

Gość gość
spytaj angielskiego rzadu!

Gość gość
@gosc 00:36 - gdzie to niby wszedzie probuja placic minimalna? Chyba w fabrykach, magazynach, sklepach, pubach, hotelach itd. czyli w pracach nie wymagajacych zadnych wiekszych kwalifikacji. Nie powiesz mi, ze dobremu budowlancowki, kierowcy, prawnikowi, lekarzowi, managerowi, nauczycielowi, informatykowi itd.tez placa badz probuja placic £6.19/h!!! Jak ktos nie ma konkretnego zawodu, kwalifikacji to nie ma sie co dziwic, ze nikt nie chce mu dac wiecej jak 6.19/h

Gość gość
* budowlancowi

Gość gość
Nie opowiadaj, bo on/ona ma racje. Wnet wszystkim beda tu proponowac 6,19 na godz!!!

Gość gość
Pewno, jak tylko zjada sie Bulgary i Rumuny

Gość gość
Tak malo placa bo sa chetni na taka stawke wiec o co chodzi? Niewykwalifikowana kadra nie moze zarabiac tyle ile manager czy inna cholera... Zreszta - w UK nawet za minimum mozna godnie zyc...Bez wyrzeczen. Nie to co w PL.

Gość gość
Tak malo placa? A przepraszam bardzo, ile powinni placic osobie pracujacej na kasie w sklepie, sprzatajacej czy zmywajacej naczynia??? £10,20 na godzine?? To sa proste, fizyczne prace i nikogo dziwic nie powinno, ze zazwyczaj zarabia sie w nich minimalna krajowa badz niewiele powyzej.

Gość gość
Ja pracuje w fabryce i zarabiam 9,60 brutto/h :P Nie jest to wygórowana stawka ale tez praca nie jest ciezka i nie wymaga umyslu Einsteina :P I co najwazniejsze, lubie ta prace bo mam do czynienia z kosmetykami. A ja baba jestem, dla mnie ta praca to raj :P

Gość gość
9,60 w fabryce to i tak dobrze

Gość gość
W tej fabryce to masz jakiś kontakt z tymi kosmetykami czy tylko pakujesz i się do nich cieszysz? :p jak 9/h to chyba jakaś bardziej odpowiedzialna praca?