Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fanka wysokich

Dziewczyny tu emigrujcie I Tu są wysocy I 10 najwyższych narodów świata

Polecane posty

Gość Fanka wysokich

Miejsce 10. Australia I Według statystyk Australijczycy "rosną jak na drożdżach". Ciepły klimat,dobre warunki do życia, ale głównie zamiłowania do wszelakich sportów powodują iż obecny średni wzrost młodego Austra-lijczyka to ok. 182 cm wzrostu, natomiast wśród wszystkich mężczyzn dominuje wzrost ok. 177,3 cm. I Miejsce 9. USA I Z racji wielkości państwa, a także zróżnicowania pod względem społecznym i fizyczno-geograficznym nie można łatwo określić trendu we wzroście mieszkańców Stanów Zjednoczonych, ale u mężczyzn w przedziale 20-29 lat dominuje wzrost zbliżony do 177,5 cm. Są obszary, gdzie mieszkańcy wyraźnie przewyższają średnią krajową, ale są i takie, gdzie zobaczymy mężczyzn znacznie niższej postury. I Miejsce 8. Grecja I Przeciętny wzrost młodego Greka to 178 cm. Starsze pokolenie jest zdecydowanie niższe. Trudno znaleźć sensowną argumentacje dla tego zjawiska, gdyż żyjący w podobnym klimacie i stosujący zbliżoną dietę Włosi i Hiszpanie są statystycznie niżsi. I Miejsce 7. Niemcy I Klimat nie ma dużego wpływu na wzrost mężczyzn w Niemczech. Panuje tutaj tendencja wznosząca. Średni wzrost obywatela Niemiec waha się w granicach 178 cm. Bardzo możliwe, że mają na to wpływ znakomite warunki życiowe. U bardzo młodych mężczyzn (18-19 lat) średnia wzrostu jest jeszcze wyższa. I Miejsce 6. Finlandia I Średni wzrost Fina to 178,3 cm. Oczywiście wynika to z coraz wyższych standardów życia, ale także predyspozycji do bycia wysokimi. I Miejsce 5. Estonia I Estończycy - dalecy krewni Finów, podobnie jak oni mają prawdopodobnie naturalne predyspozycje do bycia wysokimi. Już w czasach Imperium Rzymskiego ludy zamieszkujące obszar dzisiejszej Estonii uważane były (jak na tamte czasy) za wysokie. Średni wzrost Estończyka wynosi 179,1 cm. I Miejsce 4. Norwegia I Skandynawowie zawsze należeli do narodów wysokich. Norwegowie - potomkowie wikingów mogą pochwalić się średnim wzrostem 179,6 cm. Dane pochodzą z wojskowych spisów. I Miejsce 3. Dania I W równym stopniu co ich kuzyni z północy, Duńczycy należą do czołówki w kategorii wzrostu mężczyzn. Średni wzrost młodych mężczyzn wynosi 180,6 cm. W średniowiecznych zapiskach widnieją informacje o Duńczykach chwalące ich nieprzeciętny wzrost. I Miejsce 2. Szwecja I Srebrny medal w kategorii najwyższych narodów otrzymują Szwedzi. Tak samo jak Duńczycy i Norwegowie są nieprzeciętnego wzrostu. Zawdzięczają to genom swoich wysokich przodków, ale także standardzie życia. Średni wzrost młodego Szweda to 181,6 cm. I Miejsce 1. Holandia I Pierwsze miejsce w rankingu należy do liberalnych i tolerancyjnych Holendrów. Warunki życia i silne geny mają wpływ na wzrost męskiej części miesz-kańców (182,9 cm). Średnia odnosi się oczywiście do młodego pokolenia.

Gość gość
Cos nie tak z ta statystyka, zgadzam sie co do holendrow , ale nie wierze ze grecy moga byc w 1szej 10tce. Greccy mezczyzni sa zazwyczaj sredniego wzrostu, polacy juz sa wyzsi.

Gość gość
Autorko nie kopiuj tekstów z neta. Grecy są niscy, byłam i widzialam, facet powyzej 180 to rzadkosc. Najwyzsi są faceci z Czarnogóry i Bośni (odsyłam do Wikipedii), potem faktycznie Holandia, potem Szwecja i reszta krajow skandynawskich (poza Finami, oni wcale wysocy nie sa) Czesi wg statystyk sa tez wyzsi niz Polacy

Gość gość
Przeciez Murzyni są bardzo wysocy, niby skad tylu czarnych w koszykówce i futbolu amerykanskim ? A tacy Eskimosi czy Lapończycy to kurd*ple, podobnie jak Ruscy..tez raczej niziołki. Putin kurd*pel, Miedwiediew tym bardziej.

no ale akurat z innych powodów:P Ciekawe z czego wynika średnia inteligencji kobiet na świecie? Moze jest to jakos skorelowane ze wzrostem facetów?:D Dobra ide spać. Kafe sie robi nudne

Gość gość
murzynki są bardziej inteligentne niz polki

Gość gość
Co ty nie powiesz? Spojrz na poziom intelektualny Polek... dno i wodorosty :(

Holendrzy nie są tolerancyjni, tylko mają taką propagandę. Holender nawet polaka nie lubi, to już Niemcy są bardziej tolerancyjni. A co do wzrostu, to dla mnie same kurd*ple. Swoją drogą to wysocy nie mają powodzenia, więc przej****e być wysokim, wieczne problemy z kregosłupem. Wolał bym być mały, przynajmniej miał bym laskę.

gość-Uwierz mi, że najgłupsza polka jest mądrzejsza od najmądrzejszego murzyna, po prostu inna rasa.

Gość 0 Terenia 0
10.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość Co ty nie powiesz? Spojrz na poziom intelektualny Polek..." X Po prostu żadna cię nie chciała, ale to dowodzi na to, że właśnie są bardzo inteligentne 😴

Gość gość
Nie trzeba tak daleko jechać. Ja mam 198 a jestem z Polski, ale zainteresowanie mną raczej słabe. Nikt jakoś nie lubi takich wysokich. Chyba przeniosę się do Holandii:)

Gość xantrypa kreizi leidi
z ta holandia to prawda bylam kilka razy i widzialam ! - jestem wysoka 175cm a mijaly mnie mlode kobiety i to kilka kobiet na jednej ulicy ktore byly przynajmniej pol glowy wyzsze ode mnie - szok! i to nie jakies chore tyczki zupelnie fajne okragle ksztalty i maja specyficzna urode takie dosc pyzate o duzych jasnych szerokich oczach jasnych dlugich wlosach i malych nosach - nawet mnie jeden dziwny typ zaczepil i cos tam gadal, pytal sie nie zrozumialam nic- ale raczej mysle ze narkoman bo jakis dziwny /nie agresywny/ pewnie myslal ze jestem tutejsza - hee he

fajne uczucie bo raz w zyciu poczulam sie jak w "klubie wysokich" haa ha ...

Gość niski ale baaardzo sprawny w
co to ma za znaczenie?

dla mnie ma znaczenie a nawet nigdy tego uczucia nie zapomne a dlatego ze przy moim wzroscie wiekszosc niemieckich facetow to krasnoludki heeh !

Gość gość
Co wam po wzroscie jak reszta jest do kitu? robicie ze wzrostu jakis cud czy cos innego. zreszta piszecie ze holandia tam 182,9 cm a ja polak sam mam tyle i wielu kolwgow jeszcze wyzszych

Gość gość
To tylko średnia... w Polsce jest dużo niższa, faktycznie w Holandii na przykład dużo więcej jest wysokich ludzi.

Gość gość
To tylko średnia... w Polsce jest dużo niższa, faktycznie w Holandii na przykład dużo więcej jest wysokich ludzi.

Gość gość
W grecji przecie same niziołki :D to samo finlandia, masa tam grubasów, swinskich blondynow :O

Gość gość
ja mam 173 jestem dziewczyną, moja przyjaciółka ma 160, my nigdy nie miałyśmy chłopaka i wydaje mi się że to nie zależy od wzrostu tylko od charakteru a my jesteśmy bardzo nie śmiałe mamy 22 lata w tym roku 23 lata

Gość gość
Napisałam tak samo duzo, co kompletnie bez sensu. Wzrost ma tyle wspólnego z klimatem, a tm bardziej z uprawieniem sportów, co wodospad Nagara z kałużą pod Twoim blokiem. Jeżeli już chcesz pisać coś naukowego, to chociaż przestań być ignorantką, bo pokazałaś żenujący brak wiedzy. To po pierwsze. Po drugie - nie to jest ważne, czy mężczyzna jest wysoki, czy niski, tylko jaki jest. Po trzecie - możesz wybierać sobie kraj jaki chcesz, i tak każdy mający trochę oleju z głowie mężczyzna od Ciebie ucieknie, bo nie masz nic w głowie. Ja sama zwiewam od takich koleżanek, bo mogą gadać tylko o fryzjerze czy nowych ciuchach. Albo gorzej, wykazać się tak strasznym brakiem elementarnej wiedzy jak Ty.

Gość gość
tia... ozenie sie z zyrafa :classic_cool:

Gość gość
Nie wszystko co duże jest lepsze ale kobiety tego ni rozumieją. Wy i te wasze parcie na coraz większego mężczyznę mimo, że same jesteście małe. Często można usłyszeć jak kobieta 165-170 określa mężczyznę 180-185 cm za niskiego, karła, niemęskiego

Gość gość
Dane prawie obecnie prawie sprzed dekady wiec pewnie będzie więcej. Ina sprawa ze młodzi polacy tez zmieścili by sie w tej stawce. Na fotka pl faceci 20-30lat maja średnio 181cm

Gość Spain

a ja wolę mężczyzn z południa europy takich z Hiszpanii/Portugalii/Włoch a tam prawie wszyscy ok. 170-175 

Gość pOlak

A wy się oburzacie jak facet patrzy na piersi czy talię xD Hipokrytki do kwadratu. Same napędzacie te spiralę wzajemnych oskarżeń i niechęci a potem się dziwicie ilu jest mizoginów?