Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bogus892

oswiadczyny

Polecane posty

Gość bogus892

Mam dylemat. W sobotę chciałbym zrobić romantyczną kolację dla mojej dziewczyny i podczas niej oświadczyć się jej . Myślałem o przygotowaniu filetu z indyka z jakimiś dodatkami niestety zupełnie nie znam się na winach, a chciałbym podać je do kolacji, by uczcić tak ważną okazję. Jakie wino w rozsądnej cenie będzie pasować do indyka i do powagi okazji?

Gość adam fabijak
Uwielbiam indyka! Uważam, że nic tak nie podkreśla jego smaku jak ziemiste białe wina, a najlepiej Mercurey lub Givry. Bardzo dobrą ofertę mają na http://www.sklep-wina.pl/ . Uwierz mi, że na pewno nie przepłacisz. Dobre są też wina różowe, jednak ja zdecydowanie polecam białe. Życzę powodzenia!

Gość gość
mogen david american classic wine pomegranate polecam polskodkie

Gość gość
Jesteś pewien, że będzie zadowolona z oświadczyn w domu? Jeśli tak to przepraszam za pytanie. Mi to się marzyły zaręczyny nad morzem, albo gdzieś na wyjeździe, ewentualnie w wesołym miasteczku :)

Gość gość
W domu są najlepsze a nie jakieś szopki przed ludzmi na pokaz... Ale wszystko zależy kto co lubi.....

Gość gość
Hmm no tak bo nad morzem albo na wyjeździe to są tłumy... można przecież iść w odludne miejsce i o to mi chodziło. Wymyślić coś romantycznego, a nie zwykłą kolację w domu ! Nie napisałam nigdzie, że rajcują mnie oświadczyny na pokaz. W domu są po prostu średnie, ale kto co lubi.

Gość gość
Wesołe miasteczko jest baaardzoooo odludne ;] I oczywiście nie ważne że facet deklaruje, że chcę spędzić z Tobą resztę życia, ważne żeby nie zrobił tego w domu, bo przecież to takie średnie, nie będzie czym się pochwalić koleżankom, nie?

Gość gość
ja miałam zaręczyny nad morzem w odludnym miejscu, bardzo romantyczne :-) ale przecież w domu nie muszą być gorsze, zwłaszcza, że facet się stara i zamierza sam przyrządzić wykwintną kolację, po niej pewnie i seksik się zdarzy i też będzie romantycznie ;-) autorze na winach też się nie znam ale życzę powodzenia w sobotę :-)

Gość gość
Hmm nie muszę się chwalić koleżankom bo mi na nich nie zależy. Kobiety są z reguły zawistne i wisi mi ich reakcja. Jestem zresztą już jakiś czas po ślubie i po prostu napisałam moje odczucia odnośnie oświadczyn. W wesołym miasteczku np na diabelskim młynie jesteś zazwyczaj sama z drugą osobą ( w jednej gondoli ) więc nie wciskaj mi na siłę, że chciałam mieć zaręczyny na pokaz.

Gość gość
ja piernicze, dlaczego kazda dyskusja na tym forum jest nie na temat postawiony przez autora watku?? czy ludzie juz nie potrafia czytac ze zrozumieniem?? autor pyta o WINO a nie o opinie na temat MIEJSCA zareczyn!!! btw. wedlug mnie do zareczyn pasuje szampan albo chociaz wino musujace - zapewne oswiadczysz sie przed albo po posilku, zanim to zrobisz sugerowalabym wlasnie nalac po lampce babelkow. A do indyka biale, jak najbardziej, francuskie najbezpieczniej, bo to klasyka.

Gość gość
Autor nie pyta o wino, bo ten temat jest po prostu marketingiem szeptanym pewnej strony internetowej, z ktorej to ludzie co chwila tutaj zakladaja podobne tematy. Nikt zapewne zadnych oswiadczyn nie planuje. :P

Gość gość
Pewnie,ze tak,ktos robi reklame wina i tyle...

Gość gość
nie zmienia to faktu, ze tu ciezko uzyskac odpowiedz na zadane pytanie, zawsze ktos pokieruje watek w innym kierunku :/