Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czasy angielskie

Polecane posty

Gość gość

Czy wszystkie czasy angielskie sa uzywane? Jesli znam i umiem stosowac 8-9 wystarczy? Plus inne zagadnienia gramatyczne i slownictwo...

Gość gość
w sumie wiekszosc jest, lacznie z zaprzeszlym, ale to tez zalezy z kims sie zadajesz jak z plebsem to nawet kilka podstawowych czasow kalecza i mowia np 'you was' :/

Gość gość
Past Perfect, Past Perfect Continuous, Future Perfect i Future Perfect Continuous tez???

Gość gość
8-9 ? A na co skoro sami tubylcy uzywaja gora 3-4. Tylko w Polsce klepie sie w szkolach wszystkie czasy tak jakby to bylo do czegos potrzebne.

Gość gość
3-4? Hm, no chyba nie bardzo

Gość gość
Jak nie bardzo ? A do czego przecietnemu Angolowi w codziennym zyciu wiecej czasow, do pisania powiesci ?

Gość gość
Present perfect i past perfect sa uzywane bardzo czesto, plus warjacje continuous, nie wypowiadaj sie, jesli nie wiesz z praktyki

Gość gość
Nie wiem z praktyki ? Nie rozsmieszaj mnie. Od kilku lat tu mieszkam a w pracy ludzi z Polski moge policzyc na palcach jednej reki. Znajomosc wykutych na blache regulek ze szkoly o niczym nie swiadczy. W realnym zyciu, pracy (rozmowy telefoniczne, face to face, korespondencja mailowa z klientami/firmai) nikt nie uzywa wszystkich czasow.

Gość gość
ja nie powiedzialam, ze wszystkich, czytaj ze zrozumieniem, wspomnialam o czasach perfect i moja uwaga odnosila sie do wypowiedzi osob, ktore twierdza, ze nie sa uzywane, nie wiem, czy sie do nich akurat zaliczasz

Gość gość
i moze ty ich nie uzywasz, ale ja, owszem

Gość gość
No to sobie uzywaj a kto ci broni ?

Gość gość
nie o tym byla mowa, czy mi ktos broni, czy nie, lecz, czy sie ich uzywa jak widac czytanie ze zrozumieniem tez nie jest twoja mocna stona

Gość gość
Present Simple, Present Continuous, Past Simple, Past Continuous, Past Perfect, Present Perfect, Present Perfect Continuous, Future Simple i Future Continuous. Te uzywam

Gość gość
bo ten powyzej nie rozroznia czasow po nazwach i mysli ze uzywaja tylko przeszlego, terazniejszego i przyszlego. W szkole albo spal albo sie ich nie nauczyl to sie tutaj burzy. Pewnie sam ich uzywa tylko nawet nie wie :)