Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do mam roczniaków i wiecej POMOŻCIE MI PROSZĘ

Polecane posty

Gość gość

Syn poślizgnął się wczoraj i uderzył porządnie w tył głowy..płakał chwilę,ale potem było ok. Zastanawiam się,czy mogę normalnie iść z nim za 2dni na szczepienie (pentaxim) czy lepiej odczekać z nie wiem tydzień? W domu mówią mi żeby iść...ale ja nie umiem podjąć decyzji...boję się :(

Gość gość
Nie rozumie dlaczego miałabyś nie iść na szczepienie ,bo dziecko się w głowę uderzyło .Normalnie idź a dziecku nic nie jest ,nie jest z porcelany .

Gość gość
NO tak,wiem przecież :) Ale tak się uderzył,że masakra.....jeszcze tak jak długi nigdy nie walnął :( beczał jak nie wiem co... Nie wiem czemu,ale jak ma jakieś hmm obrażenia albo coś? nie wiem co piszę....w starchu jestem nienawidzę szczepionek..:(

Gość gość
moze ktos sie jeszcze wypowie?

Mam tez synka rocznego , ja bym szła , przecież to żadna grypa itp. Uderzył się , pobolalo i po sprawie.

Gość gość
Wygooglaj sobie ulotke pentaximu i poczytaj o przeciwwskazaniach. Nie bedziesz musiala zadawac glupich pytan i czytac glupich odpowiedzi.

Gość gość
tak, wygooglaj ulotkę i przeanalizuj skład. może nie będziesz wtedy tak głupia.

Gość gość
najważniejsze, że przestał płakac, nie wymiotował itd. jak już pójdziesz do szczepienia zawsze możesz najpierw powiedzieć o upadku lekarce - będziesz spokojniejsza :)

Gość gość
NO on raczej sie nie uderzył tylko że tak brzydko powiem "przpierdzielił" w podłoge...:/ Oczywiście.....ale chyba nie wiesz o tym CO TO SĄ PRZECIWWSKAZANIA do szczepienia bo w ulotce -wyobraź sobie nie ma nic o upadkach dzieci.......:/ Więc to NIE jest głupie pytanie to po pierwsze!! Po to jest kaffe by zadawać pytania,a po trzecie to jest szczepienie więc panika jest tu wskazana,ze tak powiem :P

Gość gość
najważniejsze ze przestał płakać? --a jak miał nie przestać......:/ coś ty taka dziwna...

Gość gość
WIESZ co ...mój jak raz porządnie rypnął to ja jechałam na pogotowie...nie zaszkodzi sprawdzić!!!!!!!!!!!Dziwię Ci się że olałaś sprawę...a za dwa dni jakby coś się działo to co???Płacz i zgrzytanie zębów....w spzitalu zrobili by rtg, zbadali by dziecko, powiedzielina co zwrócić uwagę gdyby coś miało się dziać...a Ty na forum szukasz odpowiedzi czy iść na szczepienie....??

Gość gość
przed kazdym szczepieniem jest przeciez badanie lekarskie, po to ono jest żeby tez poinformowac lekarza o wszystkich wątpliwościach. Moje dziecko miało lekki wylew w trakcie porodu, który sie sam cofnał i pozostawił niewielką asymetrię - z tego powodu moja lekarka zadecydowała o tym, ze dziecko nie może dostawac szczepionki skojarzonej. Jest wiec mozliwosc zamiany szczepionki a nie rezygnacji czy odłożenia... ale wydaje mi się że uderzenie po którym nie ma żadnych niepokojacych objawów, nie powinno byc do tego podstawą.