Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PolaSta

odstawienie tabletek anty

Polecane posty

Gość PolaSta

Cześć dziewczyny. Mija drugi miesiąc odkąd odstawiłam tabletki (diane35). W pierwszym cyklu, dokładnie 12 dni od pierwszego dnia krwawienia z odstawienia dostałam zawrotów głowy, mdłości, trwało to tylko jeden dzień. dwa dni później nagle zaczęły wypadać włosy. Potem zaczęły boleć jajniki, nie jakiś potężny ból, ale coś jak przy miesiączce, do tego doszedł ból sutków, tkliwość piersi, trwało to około tydzień, a potem czułam się dobrze. Miesiączkę w pierwszym cyklu miałam jak w zegarku. Teraz znów jest połowa cyklu i od poniedziałku przez 3dni bolał mnie lewy jajnik,sutki, piersi są bardziej obrzmiałe. Zauważyłam też, że śluz choć w niewielkich ilościach jest bardziej wodnisty niż tydzień temu przed tymi bolączkami. Jednak mam kłopot z interpretacją tego, czy to śluz płodny. Zastanawia mnie czy to wszystko jest normalne i czemu akurat takie dolegliwości mam już drugi miesiąc zawsze w 15dniu cyklu i dlaczego trwają tylko kilka dni, a potem wszystko ustępuje. Czy wszystko jest w porządku czy może to być raczej powód do zmartwień? Jak sądzicie? Proszę o radę.

Gość gość
to może być owulacja, ale nie wiem

Gość PolaSta
Nikt nic więcej nie powie?:(

Gość gość
Faktycznie to może być owulacja, dni płodne. Niektóre kobiety właśnie tak to przechodzą. Musisz zacząć obserwować swój organizm, możesz skorzystać np z mikroskopu owulacyjnego albo udać się do ginekologa

Gość gość
Póki co to nie ma się czego bać, po odstawieniu tabletek śluz płodny najczęściej jest bardzo skąpy i ciężko stwierdzić czy to owulacja. Czekaj jak będzie druga miesiaczka wyglądała. Jakby było coś nie tak to do lekarza. Powodzenia

Gość gość
mi tam się wydaje że to owulacja:) to chyba bardzo dobrze by było,że tak od zaraz po odstawieniu. Nie brałam nigdy tabletek ale trochę czytałam. Możliwe, że tak szybko Ci wszystko wraca do normy. W tych pierwszych cyklach możesz odczuwać owulacje, a potem minie.

Gość gość
na razie nie ma powodów do strachu:) jakby miesiączki nie było długo to wtedy do lekarza.

Gość Patuuniaa
Hej. Mam identyczny problem. Odstawilam tabletki anty (novynette) z koncem lipca. Dostalam normalnie krwawienie z odstawienia a z 1 na 2 wrzesnia miesiaczke. Z tym ze dzis juz nie tak bardzo ale od poniedzialku do wczoraj czulam sie cala obrzmiala, jakbym miala ociezale jajniki.. Nie wiem czy to od owulacji czy tez nie. Ciezko mi to okreslic. Zapomnialam juz jak to jest po 2 latach brania tabletek odzywczailam sie..

Gość PolaSta
Ja robiłam test owulacyjny od 13 dnia cyklu wyszła jedna kreska, 14 dnia dwie ale takie słabe, 15dnia też dwie ale słabe, a 16 znowu jedna także już nic nie wiem, bo te kreski blade obie były. Nie staram się o dziecko, ale martwię się mimo wszystko.

Gość PolaSta
To chyba odstawiłyśmy tabletki mniej więcej podobnie:P ja też pod koniec lipca:) ja przed braniem tabletek nie odczuwałam owulacji itp. miałam regularne cykle tylko obfite i bolesne. Teraz na ten przykład dobrze się czuje, ale przychodzi połowa cyklu i jest tragedia. Akurat w połowie cyklu, jak pisałam wcześniej. Włosów się jedynie skutecznie pozbywam codzinnie:D na szczęście odrastają małe "igiełki", ale miałam bardzo bujną czuprynę,więc zbyt dużego ubytku nie widać, na razie...

Gość gość
Możliwe że odczuwacie owulacje. OBIE!;-)

Gość gość
PolaSta może wymieniasz stare włosie na nowe:)

Gość Patuuniaa
Mozliwe ze to owulacja. Kiedys tez nie specjalnie odczuwalam. Tzn. jesli chodzi o sam sluz to wiadomo widzialam roznice. Czasem gdzies mnie jajniki zabolaly. Czy tez przy stosunku pobolewaly jak za mocno bylo. Takie jakies odczucia mialam. Ale teraz to sama nie wiem czy to owulacja czy tez nie. I wkurza mnie to strasznie bo nie wiem nawet kiedy sie spodziewac kolejnego okresu czy przyjdzie normalnie jak ten ostatnio czy bede czekac nie wiadomo ile..

Gość gość
Każdego to wkurza:)przy tabletkach było jak w zegarku, a teraz nie wiadomo jak będzie.

Gość gość
Powiedzcie dziewczyny jak tam u Was bo przechodzę przez to samo. Też nie wiem jak to interpretować;/

Gość PolaSta
uff... ja doczekałam się drugiej miesiączki odkąd odstawiłam tabsy. Przybyła 26-tego dnia cyklu. Jeszcze względnie, bo spodziewałam się większych rozjazdów. Dwa pierwsze dni obfite krwawienie, nawet bardzo, ale powiedziałabym że dosłownie wszystko identycznie jak przed braniem tabsów. Ból pleców zawsze wskazywał mi, że miesiączka się zbliża, parę krostek wyskoczyło na twarzy i tak jest też teraz. Zobaczymy co będzie dalej. Mam nadzieję, że będzie ok i oby i u Was tak było:) Pozdrawiam.

Gość gość
po ilu dniach od tych dolegliwości pojawiła się u Ciebie miesiączka?

Gość PolaSta
dokładnie w nocy z 13 na 14 dnia.

Gość gość
To możliwe że wszystko jest w porządku. Zależy od organizmu, ale u Ciebie przypuszczam, że od razu zaczęło wszystko wracać do normy.

Gość anuletta
ja tak miałam:) jak odstawiłam tabletki, włosy wypadały natychmiast, ale szybko zaczęły odrastać i cała głowa takich małych włosków. To samo miałam z odczuwaniem owulacji,ale potem to minęło. Może tabletki Ci odpowiadały i wszystko będzie dobrze:)

Gość anuletta
z tym odczuwaniem owulacji to jest z jednej strony dobrze:p możesz wyłapać kiedy, coś się dzieje:)