Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Chameleona

Cilest

Polecane posty

Gość Chameleona

Urodzilam syna niecaly rok temu, nie karmie piersia od dwoch tygodni i zdecydowalam sie na zamiane prezerwatyw na hormonalna antykoncepcje. Ginekolog przepisal mi cilest i teraz mam dylemat , bo zawsze myslalam, ze tabletki zapobiegala zaplodnieniu czyli polaczeniu sie jajeczka z plemnikiem, a teraz przeczytalam, ze moze dojsc normalnie do zapolodnienia, ale Cilest uniemozliwia zagniezdzenie. Czy to prawda? Nie chcialabym zyc ze swiadomoscia, ze te wszystkie razy moglabym byc w ciazy, ze to zycie jednak powstalo i nie mialo szansy. Prosze o nieocenianie mnie, tylko o ewentualne wyprowadzenie z bledu.

Gość gość
To te tabletki jeszcze sprzedają?

Gość Chameleona
Ja mieszkam w Szkocji. W Polsce zostaly wycofane?

Gość gość
Ciekawe... używałam cilest 8lat i musiałam zmienić na inne tabletki kilka miesięcy bo producent zrezygnował z produkcji,a Tobie teraz go lekarz przepisał???

Gość Chameleona
Dostalam recepte na 3 opakowania. Tutaj sa normalnie w obiegu. Dlaczego sa w Polsce wycofane?

Gość gość
wszystkie tabletki anty.w ten sposob dzialaja

Gość gość
Nie wycofano go w Polsce. Wycofano go we wszystkich 43krajach w których był dostępny. Producent J&J ściągnął z rynku WSZYSTKIE opakowania. Zaczęli w maju. Obecnie nie kupisz go już NIGDZIE. Temat to głupie prowo jakiegoś katola. Tabletka blokuje owulację i zamyka szyjkę macicy,więc gdzie ma dojść do zagnieżdżenia? W pochwie?

Gość Chameleona
Przysiegam, ze dostalam recepte na te tabletki nie dalej jak pare dni temu. Czekam na okres, bo ma sie je brac w pierwszym dniu cyklu i zaczelam o nich czytac. A to, ze mam dylemat moralny z tym zwiazany to juz moja sprawa. Nie mam zamiaru nikogo od niczego odwodzic, chcialam tylko zasiegnac informacji. " Cilest jest doustnym srodkiem antykoncepcyjnym o bardzo duzym stopniu pewnosci. Preparat oddzialowuje rowniez na blone sluzowa macicy w ten sposob, ze nie jest ona w stanie przyjac zaplodnionego jaja."

Gość gość
wiec wypisał ci ja jakiś konował- a kupiłaś opak?

Gość gość
zmien lekarza bo chyba jakiegos znachora masz :O

Gość gość
Cilest wycofali we wszystkich krajach, w jaki sposób masz je brać jak ich nie mozna kupić?:D

Gość Chameleona
W opakowaniu mam 3 listki. Znalazlam informacje, ze zostalo jeszcze 800.000 w obiegu. Czy ktos jeszcze odniesie sie do pytania zadanego w pierwszym poscie?

Gość gość
w obiegu nie ma nic bo apteki oddaja do producenta

Gość gość
chyba ze kupiłaś na czarnym rynku? ja mam w domu 4 listki bo miałam przepisane 3 opak po 4ry listki na jednej wizycie

Gość gość
to co piszesz dotyczy spirali

Gość gość
od kiedy wycofane z obiegu cilest? ja mialam te tabletki przepisane jakies 4 miesiace temu ale juz odstawilam. a dlaczego wycofali ? cop z nimi jest nie tsak?

Gość gość
Ja mialam cilest rok temu, wlasnie w Szkocji-bo mieszkalam tam ponad 2 lata. Zuzylam 3 listki i odkrylam, ze przytylam po nim 5 kg ! Wczesniej lekarz dal mi Mikrogynon, zle dzialal na mnie, wiec w jakiejs ksiazce medycznej znalazl nazwe Cilest i zapisal. Ogolnie twierdzil, ze u nich tylko Mikrogynon sie zapisuje.