Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Figura po ciąży

Polecane posty

Gość gość

Moja dziewczyna ma idealną figurę. Jakie jest prawdopodobieństwo, że ją zachowa po ciąży? Proszę o poważne wypowiedzi.

Gość gość
poważnie- okres po ciąży to akurat najmniejszy problem, bardzo szybko się chudnie, za to tak 3-4 lata po urodzeniu bardzo zmienia się sylwetka

Gość gość
Niewielkie. Ciąza to trauma dla organizmu, nie da sie wyglądac identycznie jak przed. Trzeba byc na diecie i ciagle cwiczyc a na to nie ma czasu bo masz na głowie dziecko...a dziecko to praca 24h na dobe.

Gość gość
No ale przecież są kobiety po ciąży, które dalej są szczupłe, jak były, a nie podejrzewam je o diety i ćwiczenia :P

Gość gość
Czyli jak mam za żonę modelką, to lepiej nie mieć dziecka? Chciałbym dziecko, ale z drugiej strony, jak ma stracić tę swoją figurę, to już wolę tak jak jest.

Gość gość
faktycznie nie miej dziecka i najlepiej ja zostaw skroo jestes z nia tylko dla jej idealnego ciala..co za egoista

Gość gość
Nie tylko dla ciała, ale to jest ważne. I niby czemu egoista?

Gość gość
Może ktoś jeszcze się wypowie? A np. nie wiecie czy zdrowe pary mogą adoptować? Bo wtedy odpadnie problem ciąży.

Gość gość
Poważnie chciałbyś cudzego dzieciaka z obcymi genami? Jak zapewnisz kobiecie pieniądze i odpowiedni czas to wróci do formy, spokojnie. Chyba że jest leniwa, to nic jej nie pomoże, a i ciąża nie zaszkodzi.

Gość gość
Zarabiam tyle, że po macierzyńskim mogłaby wziąć od razu urlop wychowawczy - myślicie, że to byłby dobry pomysł? 3 lata nie chodziłaby do pracy, a zajmowała się dzieckiem i miała czas na zadbanie o siebie. Zresztą ja też bym jej pomagał, żeby mogła sobie gdzieś wyjść np.

Gość gość
Poza tym twierdzę, że adoptowane, to chociaż inne geny, to wcale nie cudze!!!

Po ciąży będzie miec jeszcze lepszą i bedzie cię to jeszcze bardziej jarac bo się zrobi 100% kobieca. Z mojego doświadczenia to szczupłe kobiety są po ciąży jeszcze bardziej zgrabniejsze. Biodra się trochę poszerza a talia sie pogłębia. Ja też sie tego panicznie bałam chociaz nie byłam jakos zjawiskowo zgrabna a teraz półtora roku po porudzie partner nie może wyjść ze zdumienia. Wszyscy mi mówią że teraz dopiero szprycha ze mnie :) tylko wazne, żeby dość długo piersią karmić

Gość gość
dzięki za otuchę :)

Gość gość
o figurze po ciąży decydują geny i jakość skóry, żadne diety, ćwiczenia, masaże jeśli ktoś ma genetyczną skłonność skóry do rozstępów i rozciągania, to po ciąży może zostać wiszący fartuszek skóry i żadne kremy stosowane w ciąży temu nie zapobiegną o tym jak ciało będzie wyglądało po ciąży zależy od tego jak sprawne są fibroblasty czyli komórki produkujące kolagen w skórze znam osoby które tyły 30 kilo w ciąży i po ciąży nie ma żadnych obwisów i rozstępów i znam osoby które tyły raptem 15 kilo a wiszący brzuszek i nadmiar skóry mają nawet kilka lat po urodzeniu dziecka

Gość gość
zobacz jak wygląda teściowa a będziesz miał odpowiedz na pytanie jak zmieni się ciało twojej dziewczyny po ciąży

Gość gość
nieprawda,,,moja mama duzo tyla w ciazy. po ciazy rozstepy, nie chudla. Ja w ciazy zero rozstepow, niewiele przytylam , bo.......i tu jeste istota calego problemu..(o ile nie ma zadnych komplikacji typu zaptrzymanie wody w prganizmie,m mdlosci ) nie zarlam jak swinia!!!!!!! kobiety tyja w ciazy bo twierdza ze maja wilczy apetyt(usprawiedliwienie by sie moc napychac zarciem) a prawda jest taka ze dziwcko jest tak malenkie ze nie potzrebuje wcale wiele zarcia. ja cala ciaze jadlam normalnie, jak pzred ciaza. jedynie moze bana dodatkowo. i po ciazy nie ma sladu. zadnych cwiczen,nic!!!