Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ból krocza w ciąży

Polecane posty

Gość gość

którą z was bolało krocze? Ja już mam serdecznie dość. Przekręcanie się z boku na bok to katorga. W ciągu dnia boli mniej, ale wcale nie przechodzi.

Gość gość
W pierwszej ciazy nie,w drugiej tak. Drugie dziecko w ogole jakos tak sie ulozylo,ze wszedzie odczuwalam jakis dyskomfort,czego z pierwszej ciazy w ogole nie znalam

Gość gość
Ja tak mam...rozrywający ból coś okropnego, ale to u mnie chyba normalne bo zbliżam się do porodu

Gość gość
Ja jestem w 33 tygodniu ciąży i ten ból doskwiera mi od jakiś 3 tygodniu. W nocy, jak przekręcam się z boku na bok to jest nie do wytrzymania w ciągu dnia jest już trochę lepiej, ale też doopy nie urywa. Jakoś przetrwam tę końcówkę. Grunt, że z młodą jest wszystko ok.

Gość gość
ja jestem w 38 tyg. i tak od kilku dni mnie boli krocze, zwłaszcza jak trochę posiedzę albo poleżę i wstanę. No ledwie mogę iść na początku, masakra...

Gość gość
też jestem w 38 tyg, boli mnie od około 2 tygodni, już ledwo chodzę :(

Gość gość
Wszystko szykuje sie na poród. Macica się rozciąga.

Gość gość
Ja jestem w 34tc i od paru tyg mam tak samo jak autorka. Noc to koszmar zwlaszcza jeśli chodzi o przewracanie sie. Drętwieją mi tez biodra. Trochę pomogla mi większa dawka magnezu

Gość gość
to nie macica, to spojenie łonowe się rozchodzi by główka dziecka mogła się zmieścić w kanale rodnym

Gość gość
Ale to nie będzie skutkowało wcześniejszym porodem?

Gość gość
oj jak sobie przypomnę ten ból to mi się odechciewa zachodzic w kolejną ciążę :D 3 tygodnie przed porodem nie mogłam chodzic, leżec, siedziec ...a noc to była jakaś masakra :O spoko, po porodzie jak ręką odjął ;)

Gość gość
Mnie krocze bolało od połowy ciąży, w nocy ciężko było mi się przewracać czy zakładać nogę na nogę. Wcale nie skutkowało to wcześniejszym porodem - miałam go wywoływany 9 dni po terminie.

Gość gość
jestem na koncowce ciaze to juz 40 tydz i tez mnie boli jak cholera,szcegolnie wieczorem albo jak troche pochodze, nie wspomne juz jak maly sie kreci to jakby mi tak wiertarka rzebil :D ale mam nadziej ze lada dzien bedzie po wszytskim, dobrze ze z dzieckim jest wszytsko ok, ja jkos dam rade :D

Gość gość
Mi od chodzenia przechodzi, najgorzej jak posiedzę z godzinę i muszę wstać, to wstaję zgięta tak mnie boli i rwie, przed porodem to podobno normalny objaw... :) Trzymajcie się dziewczyny ! Damy radę :)