Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego Wy wszyscy twierdzicie

Polecane posty

Gość gość

Ze jak facet lata za dziewczyna, chce sie ciagle spotykac, ciagle teskni to ja kocha. A jak jakas laska zali sie, ze facet spotyka sie raz na tydzien malo pisze to nie kocha. Te wielkie milosci sie szybko wypalaja, facet zdobedzie, 2 lata jest dobrze a potem piszczy taka panna, ze uczucie wygaslo z jego strony. Naprawde nie uwazacie, ze facet moze kochac nawet jak chce sie spotykac raz na tydzien i ma tez swoje zycie?

Gość gość
zapraszam do dyskucji;)

Gość gość
dyskucji :P

jak ktoś od początku ma "swoje życie" tak zapchane, że na osobę na której ma mu niby zależeć ma całe kilka godzin raz w tygodniu to sorry, ale ja nie kupuję takiej "miłości".

Gość gość
Jeśli facet lata za dziewczyną, albo dziewczyna lata za facetem, to bawią się w berka i powinni wrócić do przedszkola a nie tworzyć związki.

ludzie którzy się sobie podobają zazwyczaj "latają" za sobą nawzajem i jest to zupełnie normalne. Wiesz, zależy im na spędzaniu czasu razem.

Gość gość
Moorland jak nigdy wczesniej no moze nie calkiem tak nigdy ;) w tym temacie zgadzam sie z toba 100%

Gość gość
to lepiej jak pieprzy ze kocha i teskni po tyg znajomosci/

Jasne, że po tygodniu to nie jest wielka miłość, a zauroczenie. Mózg zamienia się w papkę i tak - tęskni się. Jeżeli się kim zauroczysz to naturalne jest, że chcesz się z tą osobą widywać, rozmawiać, mieć jakiś kontakt. To ten najbardziej zakręcony etap związku, jak kogoś to nie rusza to albo ten ktoś wcale nie jest aż tak zainteresowany albo po prostu zimna ryba.

Gość gość
Moze zle ujelam temat. Uwazam, ze jak facet od poczatku spala sie z tej wielkiej milosci to nie jest dobrze. Na ogol sa to intensywne zwiazki, ale bardzo krotkie, twierdze, ze w poczatkowej fazie trzeba dac sobie czas zatesknic i miec oddzielne zycia. Wiadomo, ze z czasem pojawi sie dojrzalosc - wspolne mieszkanie itd. Nie podobaja mi sie takie zwiazki: poznaja sie, normalnie tydzien pozniej milosc na smierc i zycie, miesiac pozniej mieszkaja razem, rok pozniej - koniec. Bo on nie zabiega, bo on sie nie stara, bo on zapewne juz jej nie kocha a tak natal na poczatku.

To nie ma nic wspólnego ze spalaniem się - niektórzy są bardzo niestali w uczuciach, inni zaczynają od takiego silnego zauroczenia które z czasem przeradza się w miłość. Większość ludzi i tak jest ograniczonych przez codzienne życie - coś takiego jak Ty opisujesz wymaga dużej ilości wolnego czasu, a mało kto go ma.

Gość gość
A inni zaczynaja od slabego zauroczenia ktore przeradza sie stopniowo w co raz silniejsze i w milosc. Nie ma reguly ile ktos powinien sie widywac z kims. Jak czesto. Za rzadko zle, za czesto tez zle w poczatkowej fazie zwiazku. Dobrze jest jak oboje chca podobnie. Gorzej jak np chlopakowi wystarczy co drugi dzien a dziewczyna placze jak napisal tylko 100 smsow a nie 200

Mimo to nie uwierzę, że ktoś zauroczony nie ma problemu z widywaniem się tylko raz w tygodniu i tyle ;) Można nie mieć na więcej czasu, ale jak nie ma potrzeby to raczej nie jest to zauroczenie.

Gość gość
Hm z doswiadczenia wiem, ze sie da widywac raz w tygodniu bedac na maxa zauroczonym, ale wtedy kontakt mailowy, smsowy jest duzo bardziej intensywny, spedza sie czas z ta osoba wirtualnie

Gość gość
Tez tak wole, ale jak sie pracuje 8 - 18 to czasem naprawde nie chce sie twarza w twarz i lepiej komunikowac sie przez kompa.

No o tym mówiłam - z zasady nie ma się czasu na więcej spotkań i wtedy naturalnie człowiek chce utrzymywać kontakt jak tylko się da. Po prostu odniosłam wrażenie, że temat jest o ludziach dla których częsty kontakt jest zupełnie niepotrzebny.

Gość gość
Mnie tylko boli jak ludzie sie nie rozumieja, podejrzewaja i nie rozmawiaja. Czasami jak chlopak mowi: spotkamy sie za 2 dni, bo jestem zmeczony. To naprawde znaczy tylko tyle, ze jest zmeczony.. A dziewczyna na ogol dopisuje teorie spiskowe, ze gdyby ja kochal to by rzucil wszystko i do niej pobiegl. Moje kolezanki tak czesto zrywaly zwiazki nie dajac chlopakom szans - a wcale nie byly olewane, po prostu zwiazek przeszedl na bezpieczniejsza faze - chlopak juz nie byl na kazde skinienie i nie mial az takiej strasznej potrzeby widywac sie 24/h a wrecz chcial "zatesknic"

wiesz, o ile rozumiem zmęczenie, o tyle "chęć zatęsknienia" uważam za głupią gierkę i też nie chciałoby mi się w to mieszać.

Gość gość
A jak zwiazek sie popsul bo nie mieli nawet chwilii zeby za soba zatesknic? Tez zle;) Trzeba byc madrym w tych sprawach.

Związek nie powinien opierać się na tęsknieniu za sobą. Albo kogoś kochasz, albo kochasz wyobrażenie o tej osobie i wtedy przy częstym kontakcie ta osoba może się szybko znudzić.

Gość gość
Moorland wiem, ale mi bardziej chodzi o te poczatkowe fazy zwiazku gdy jeszcze tak naprawde "nie kochamy" prawdziwie. Malo kto zaczyna zwiazek z osoba ktora juz "kocha", moze tylko jak zaczyna zwiazek z dlugoletnim przyjacielem. Idz poradz dziewczynce z topiku : "Czy ja przesadzam" ona ma podobny problem;p