Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blondynkakruchaporcelanowa

Wszystko mnie przerasta

Polecane posty

Kończę studia licencjackie i przeżywam koszmar. Jestem już na finiszu, mam za sobą trzy lata, myślałam, że może być już tylko lepiej, a tutaj nic z tego. Jestem tak tym wszystkim przerażona. Wydaje mi się, że nigdy tych studiów nie skończę, że sobie zwyczajnie nie poradzę. We wtorek oddaję moją pracę licencjacką promotorowi do zatwierdzenia, no i strasznie się stresuję, bo wydaje mi się, że źle ją napisałam. Ponadto stresuje mnie podbijanie obiegówek itp. Wiem, że nie powinnam się poddawać, dostałam się bowiem na mój wymarzony kierunek i od października będę już w innym mieście i na innej uczelni, ale tak trudno mi przychodzi ukończenie pierwszych studiów i związane z tym formalności.

Boli mnie serce, drżą dłonie, oblewa pot, boli żołądek, nie mogę spać... Czy ten koszmar kiedykolwiek się skończy?

Proszę o pomoc, nerwica mnie wyniszcza :(

Gość gość
bleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Nie masz co napisać? To nie pisz!

Gość gość
Jak już się obronisz to skończy się rumakowanie :) i zacznie proza życia. Czym się ty przejmujesz ... pomyśl lepiej jak będziesz szukać pracy ile latania, rozmów kwalifikacyjnych (niektóre bywają przykre i niewiadomo czemu służyć mają niektóre "zadania" i pytania). Obrona owszem bywa stresująca, ale gorzej mają ci na technicznych kierunkach, gdzie prócz obrony pracy, omawiania projektów trzeba też odpowiadać na pytania publiczności, która przyszła na obronę, nie wspominając, że po takim wstępie jest egzamin ogólny ze wszystkich lat studiowania. Losujesz pytanka i możesz na wszystko trafić. :) więc głowa do góry, dasz radę. Polecam meliske.

Gość gość
Ja miałam podobnie. co ja się nastresowałam przez 5 lat studiów to szok. przed egzaminami mnie mdliło, nawet zębów nie umiałam umyć, bo się dławilam. czasem nie chcialam się denerwować wyuczyłam się wszytskiego a i tak żołądek miałam w gardle, mimo woli. to chyba nerwica jest. a jak sobie teraz pomyślę o pracy to tak samo się boję, że mnie to dopadnie i mi będzie nie dobrze.

Gość gość
mozesz podac gg?

Ja wiem, że muszę sobie jakoś poradzić, bo pewnie czeka mnie jeszcze niejedna tego typu sytuacja, gdzie będę miała do czynienia z formalnościami, ale momentami jestem po prostu bliska wyczerpania. Cierpię na stany lękowe i wydaje mi się, że sobie z niczym nie dam rady. Jestem bliska rzucenia studiów, mimo że jestem już na finiszu.

Gość gość
to straszne... naprawdę są większe problemy, które i ciebie dopadną, szkoła to pikuś, wyluzuj

Niestety nie posiadam, ale można pisać na maila sanveann@gazeta.pl :)

Gość gość
dasz radę, ale swoje musisz przejść. A ja Wam powiem jaki ja mam objaw stresu bardzo wstydliwy. Poci mi się tyłek, i mam wrażenie, że będę mieć plamę na spodniach.BARDZO mnie to męczy. miał ktoś takie coś???

Wiem, ale od lat ciągle się poddaję. Nie jestem głupia, mam dobre oceny i bardzo dużo poświęcam czasu nauce, ale moim problemem jest brak wiary w siebie i nadmierne panikarstwo, które sprawia, że nie podejmuję danego wyzwania. Np. uczę się na egzamin z trzytygodniowym wyprzedzeniem, a w dzień egzaminu uświadamiam sobie, że nic nie umiem i w rezultacie nie idę... Nie wiem jak sobie z tym poradzić.

Gość gość
masz/mialas faceta?

Nie. Cały czas się uczę i nie mam czasu na bycie z kimś. Jestem nieśmiała, kr***a, a takie dziewczyny są w dzisiejszym świecie nikim.

Gość gość
z wygladu jak sie oceniasz?

6/10. Brzydka nie jestem, ale do piękności też mi daleko. Gorszym problemem jest to, że jestem zamknięta w sobie i nadwrażliwa niż mój wygląd.

Gość gość
faceci lubia takie i oni maja gorzej z taka mentalnoscia chociaz wiadomo ze dziewczynom tez to troche utrudnia zycie

Bardzo utrudnia. Chciałabym mieć faceta, mieć się do kogo przytulić, porozmawiać. Niestety od lat żyję ciągle tylko nauką i pracą, jedynie od czasu do czasu znajdując czas na spotkania z ludźmi i pasje.

Gość gość
jakie masz pasje?

Sztuka, literatura czeska, muzyka rockowa, historia monarchii Austro - Węgierskiej, kultura i dzieje Bałkanów, podróże, pisanie.