Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oczekujaca24

praca w uk a ciaza

Polecane posty

Gość oczekujaca24

czesc dziewczyny.. mam do was takie pytanie, bo moze ktoras z was juz spodkala sie z takim czyms, jestem w ciazy 9 tydzien, czuje sie zle praktycznie wszystko co mozliwe mi dolega ale pracuje w restauracji w uk na zmiany raz na rano raz na nocki.. i powiem szczerze ze naprawde nie daje rady pracowac na nocne zmiany, probowalam ale ciezko mi jest , rano nie jest tak zle poza moim zlym samopoczuciem ale na nocki nie daje rady. sa to zmiany od 4 do 12stej w nocy niby nie tak zle ale musimy sprzatac cala restauracje , dokladac rozne rzeczy np. ciezkie butelki z napojami, z lodowek ciezkie pudelka z frytkami i bulkami itp, szorowanie podlug i mycie szybek doslownie wszystko, mycie naczyn ( zlewy sa niskie i trzeba sie nachylac i dlatego bola mnie plecy ze pozniej ruszyc sie nie moge) naprawde ciezko mi i ma caly etat 40h . moze ktoras z was wie czy moglabym zmienic swoje godziny pracy tylko na rano ?? gdzie moge zapytac o pomoc w tej sprawie ??? dodam jeszcze ze moj pracodawca jest strasznym hu.. i poprostu boje sie go zapytac zeby nie robil mi problemow . dlatego pytam tutaj. moze ktoras z was umialaby mi pomoc.. prosze...

Gość gość
w ciazy nie mozesz pracowac na nocki i jest to ustawione prawnie wiec manager laski ci nie robi. A jak odmowi to popros o ta odmowe na pismie. Gwarantuje ci ze ci jej nie da bo wygralabys sprawe w sadzie. Poza tym musza ci zrobic risk assessment. Nie dzwigaj, nie przeciazaj sie

Gość gość
A zglosilas oficjalnie ciaze u pracodawcy. Dopoki tego nie zrobisz, nie zrobia risk assessment to formalnie nikt nic nie wie

Gość 0 Terenia 0
A kto ci kazał w ciążę zachodzić? 😴

Gość gość
tak zglosilam 2 tygodnie temu, ale nic takiego nie mialam ..

Gość gość
to nie praa dla kobietyw ciazy nawet na rano skladasz papiery do soccjla o benefit safety i odpoczywaszw domu masz noralny maciezynski i powrot do pracy potem warto sie meczyc?

Gość gość
tak jak ktos wyzej napisal dopoki nie przyniesiesz do parcy matb, czyli nie poinformujesz ich oficjalnie to ich to nie obchodzi. Jak przyniesiesz matb to zrobia risk assessment i dadza ci inne zmiany

Gość gość
risk assessment to jest pracodawcy obowiazek, wiec sie o to upomnij, poczytaj tez 'health and safety regulations' w ktorych opisane sa generalne zasady dzwigania.

Gość gość
ale matb daja po 20 tygodniu.

Gość gosc UK UK UK
tak przy okazji... do kiedy trzeba zglosic pracodawcy, ze jest sie w ciazy?

Gość gość
Ja zglosilam w 3 miesiacu i mialam risk assessment, itp