Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

za mały według usg

Polecane posty

Gość gość

Witam, Zmartwiłam się okropnie. Wczoraj miałam USG, wdg miesiączki to 29 tc, ale dziecko według lekarza waży ok 1100, a według wymiaru to 27 tc. Czy może się mylić? Pierwszy syn urodził się z wagą 4 kg, a tu mnie straszy maleństwem poniżej normy. Jakie są wasze doświadczenia?

Gość gość
mi lekarz też powiedział, że mała jest o kilka dni mniejsza niż powinna. ale wszystko jest ok.a co tobie lekarz powiedział? może teraz twoje dziecko bedzie drobne? chociaz dwa tyg. to sporo...

Gość gość
Ja też tak miałam.... Ale lekarz powiedział że to nic takiego, ogólnie zawsze możemy doliczyć lub odjąć 2tyg od/do daty podanej z miesiączki :)

Gość gość
W sumie też nie panikował z tego powodu, powiedział że przewidywana waga na koniec to 3100-3300, trochę się martwie bo pierwszy miał 4 kg w 42 tc, a mówią, że drugie podobno większe jest. Sama nie wiem. W sumie też słabiej przybieram na wadze? Chyba w 29 tc + 7kg.

Gość gość
Pewnie, że może się mylić, u mojej znajomej aparat pomylił się o 1 kg, znam dziewczynę, która urodziła synka 1600 - zdrowy, dostał 10 pkt, najważniejsze żeby ciąża była donoszona, moja córeczka również ważyła zbyt mało jak na ten tydzień ciąży i lekarz skierował mnie do szpitala - hipotrofia płodu i wszystko dobrze się skończyło :) miałam cc w 37 tc - córeczka zdrowa, jak się bardzo martwisz to może pójdź na konsultację do innego lekarza

Gość gość
może jest coś nie tak z przepływami, ja w szpitalu dostawałam proszek na przepływy, nazwy nie pamiętam

Gość gość
Eh. Z jednej strony chciałabym, żeby młody był już na świecie cały i zdrowy, a z z drugiej strony boję się jak cholera, że nie poradzę sobie z dwójką. Starszy ma 2,5 roku i trzyma się mnie jak rzep psiego ogona :-) Kiedy mu to przejdzie będzie luzik, ale teraz nawet odpocząć nie da.

Gość gość
jakimi przepływami? usg nie pokazuje? dodam, że miałam badania prenatalne i wszystko według nich było dobrze (20-21tc)

Gość gość
lekarz badał Ci przepływy?

Gość gość
badaniem usg metodą dopplera

Gość gość
moj brat urodzil sie w 8mies. wazyl 1kg i jest zdrowy

Gość gość
Z pierwszym miałam robione pod koniec bo miałam łożysko wcześnie starzejące czy coś, ale teraz nic mi nie mówił, żeby coś było nie tak. A można prosić samemu? Zresztą nie wiem, może ma coś takiego już teraz. Aj dobra. Mały kopie, że szok - czuć siłe, serducho bije idealnie, musi być dobrze.

Gość gość
ja miałam badane przepływy na każdej wizycie - wpisz w wyszukiwarce badanie usg metodą dopplera - może jak zobaczysz jak badanie wygląda na ekranie aparatu usg to okaże się, że lekarz sprawdzał Ci przepływy

Gość gość
"musi być dobrze" - inaczej być nie może, życzę wszystkiego najlepszego

Gość gość
Kuba wg USG ważył 2500 a urodził się 2800 (wcześniak)

Gość gość
moj syn na kazdym usg wg pomiarow byl moze nie za maly, ale maly :) w 39tc lekarz szacowal wage na 3kg, wiec zakladal max3300 w dniu porodu. Syn wazyl 4kg. Usg to tylko szacowanie, cos tak wiarygodnego jak statystyka :D

Gość gość
Ech, będąc w pierwszej ciąży nie byłam tak głupia jak ty. No to może jest te dziecko ciut za małe wg USG. I co z tego?

Gość anetka L
za mały?? nawet pod USG?! zmień partnera!

Gość gość
anetka nie wie na czym polega USG, to nie mikroskop idiotko!

Gość gościówa1
synek według usg miał mieć 2600g urodził się 3250 g:)

Gość anetka L
gupia jesteś. Dobrze wiem co to to USG. doktor mi to znalazł. co za rozkoszszsz

Gość gość
mnie na USG powiedzieli ze dziecko ma wyjatkowo mały wymiar gówki to ja strasz ze jak to bedzie wgladac czy zdrowe itp a okzalo sie ze porostu miał mały obwód głowy od taki jego urok nie przejmuj sie tam te 2-3 tyg róznicy nie matwiłabym sie jak rosnie i dobrze sie rozwija widocznie bedzie mniejsze niz starsze twoje dziecko