Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z zębami

Polecane posty

Gość gość

witam wszystkich, mam problem z zębami który polega na tym że łamią się i wypadają w wyniku nadkwasoty i torbieli w układzie pokarmowym. byłam u wielu dentystów ale proponują mi jedynie leczenie kanałowe na które jak się zresztą pewnie domyślacie mnie nie stać. jestem samotną matką na zasiłku a koszt naprawy jednego zęba przekracza koszt mojego zasiłku. co mam zrobić gdzie udać się po pomoc? pomóżcie...

Gość marta praga
Nie ma ratunku, musisz znaleźć te pieniądze, albo godzić się z okropnym bólem i utratą zębów. Wychodzi brak dbałości o zęby w poprzednich latach, a wystarczyło je tylko systematycznie myć i dbać o dietę :(

Gość owadomnie
a bierzesz jakieś leki na nadkwasotę ? powinnaś brać stale, zmienić dietę, nie jeść za dużo na noc podobno migdały dobrze działają przy nadkwasocie ważna jest odpowiednia pielęgnacja zębów: płukanki z fluorem, płukanie szałwią, miękka szczoteczka

Gość gość
pierwsze slysze zeby nadkwasota i jakies torbiele byly przyczyna problemow z zebami. Zla higiena , zle odzywianie raczej. Postaraj sie za wszelka cene znalesc pieniadze na leczenie, bo bedziesz bezzebna mamusia i wstyd dla dziecka.

Gość gość
A ja tam wierzę autorce. Mam już 2 zęby wyrwane bo nie było co ratować, nawet kanałowo. Z zewnątrz zęby były bez ubytków, białe, nawet bez kamienia a od środka porażka, zgnite śmierdzące ropą nerwy. Moje odżywianie nie odbiega od normy, nie trafiłam jeszcze na dentystę który byłby w stanie to wyjaśnić. Żeby zapobiec podobnym sytuacjom muszę robić częste przeglądy, zdjęcia rentgenowskie i leczyć, rozwiercać zęby, które wyglądają na zdrowe i pozbyważ się nerwów.

Gość gość
czyli chcesz powiedziec ze dentysta rozwierca ci zeby , ktore wygladaja na zdrowe, zeby zobaczyc czy w srodku sie nie psuja??

Gość gość
Żeby zapobiec podobnym sytuacjom muszę robić częste przeglądy, zdjęcia rentgenowskie i leczyć, rozwiercać zęby, które wyglądają na zdrowe i pozbyważ się nerwów.*********************************************************************************************************************************************** jestem asystentka stomatologiczna i o takich cudach nie słyszałam, usuwac nerwy na zapas?? czy wiesz ze martwy zab jest narazony na pekniecie lub złamanie? poza tym dentysta widzi czy miazga jest zdrowa czy nie i jak mozna usuwac zdrowa miazge ?? powiem Ci tylko tyle, zmien dentyste bo ten naciaga cie na kase i robi z Ciebie idiotke

Gość gość
Nie wierze w takie cuda. Mam wspanialego dentyste, nikt nie potrafil mi powiedziec skad moje problemy z zebami. Dr Radoslaw Bartosz zalecil mi badania krwi i okazalo sie, ze moje problemy byly zwiazane ze zla morfologia. Nikt wczesniej nie wpadl na pomysl, zeby zlecic mi podobne badania. Najwazniejsze to trafic w rece dobrego lekarza a nie takiego, ktory chce tylko wyciagnac kase za leczenie kanalowe. Ja jestem z Warszawy, nie wiem skad piszesz ale znajdz dobrego specjaliste z powolaniem. Powodzenia