Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dobre ludowe sposoby na dolegliwości

Polecane posty

Gość gość

Dawajcie. Juz się dowiaduję z dzisiejszych wpisów, że robactwo wewnętrzne zwalczyć można sokiem z kiszonej kapusty. Też mi ktoś kiedyś o tym opowiadał. Ja dodam od siebie, sprawdzone. Na czyraki, trudno gojące rany, na zewnętrzne nieduże hemoroidy - Balsam Szostakowskiego Kto da więcej? Wypowiadajcie się

Gość gość
ssanie oleju na oczyszczenie z toksyn! kapusta jako oklady na stany zapalne utarcie pietruszki (korzenia) i zalanie wrzaca woda ,po wystygnieciu dobre na nerki i drogi moczowe!

Gość gość
Na choroby układu krwioneśnego, apatię, anemię: posty urynowe. Po paru dniach czujesz się jak nowonarodzony.

Gość gość
pierwsza pomoc na stłuczenia, kiedy puchnie np kolano. od razu przyłożyć lód, mozna zmrożone mięso z zamrażalnika owinięte w ściereczkę do momentu kiedy opuchlizna nie zniknie - proste a niezwykle skuteczne

Gość gość
pół szklanki świeżego soku z buraka w to wtarte pół jabłka odtoksycznia całkowicie wątrobę. Warto powtarzać 2 razy w tygodniu przez miesiąc

Gość gość
eeeeee, burak jest na wszystko. Poczytajcie o zakwasie z buraka. bardzo prosty w wykonaniu a mozna powstrzymac nawet rodzaj nowotworu

Gość gość
Jak sprawdzasz czy wątroba odtoksyczniła się ?

Gość gość
Ja stosowałam przez pół roku kurację z grzybka tybetańskiego i wyleczyłam się z ponad 30 lat trwających zaparć. Stosuję nadal, ale 2 razy w tygodniu

Gość gość
jasne, grzybek tybetański spowodował sraczkę :)

Gość ad ad da50
stale boli mnie w karku,co byscie polecili ....a i NA STWAY (REUMATYZM) stawy nie raz mnie tak bola,ze nie moge chodzic!!!

Gość gość
Odtoksycznienie wątroby bajprościej sprawdza się w samopoczuciu oraz podstawowych wątrobowych badaniach, ale w samopoczuciu przede wszystkim. Przestajesz być ociężały, apatyczny, śpiący, u mnie w dodatku ustąpiły zgagi, dziwne odbijania, wzdęcia i nieciekawy oddech z rana

Gość gość
Odtoksycznienie wątroby bajprościej sprawdza się w samopoczuciu oraz podstawowych wątrobowych badaniach, ale w samopoczuciu przede wszystkim. Przestajesz być ociężały, apatyczny, śpiący, u mnie w dodatku ustąpiły zgagi, dziwne odbijania, wzdęcia i nieciekawy oddech z rana

Gość gość
grzybek tybetański bardzo fajna rzecz. Ale moi kochani, nie pomoga żadne kuracje i odtoksycznienia, jak biorąc się za siebie nie zmienicie trybu życia przynajmnioej na czas kuracji. Te wszystkie mądre rady zadziałają tylko wtedy, gdy będa oba elementy zachowane

Gość gość
Na stawy w młodym wieku jeżeli nie ma jakiejś poważnej jednostki chorobowej to ruch przede wszystkim. Przy komputerze konieczne przerwy najlepiej gimnastyczne 10-minutowe co 45-50 minut. Ale kto się do nich stosuje? Zapewniam, że 1/10000000000000000000....może

Gość gość
Pływanie jest sportem ogólnorozwojowym. Na stawy wspaniałe

Gość gość
Nie znoszę pływania w te i z powrotem po basenie. Tylko potaplać się w rekreacyjnym i jacuzzi

Gość gość
No i mamy j.w. krzywe społeczeństwo, koślawe, chorowite, bo nie lubi ruchu. Można też chodzic, biegać, jeździć na rowerze zamiast godzinami bezproduktywnie przesiadywać przed monitorem. A stawy potrafia boleć, oj potrafią

Gość gość
Tak ,ale basenu u nas na wsi nie ma.........zazywam leki,robie oklady,masci i d**a nic nie pomaga!Jestem po 50 :(

Gość gość
Ja nie znoszę pływania w te i z powrotem co nie znaczy że nie ruszam się :) Jednak według teorii "basenowej" niszczę sobie stawy i kręgosłup. Dlatego mnie owa teoria śmieszy.

Gość gość
ale ktos powyzej napisal ze ma reumatyzm, a to powazna dolegliwosc, a nawet choroba ja radze stosowac sie do rad lekarza, co do karku, jesli to inna dolegliwosc to cwiczenia stojisz prosto I pochylasz sie raz do jednego boku raz do drugiego nie odginajac sie do przodu ani do tylu-tylko w boki, reze spuszczone w dol luzno I pamietaj ze rano kregoslup jest w rozruchu

Gość gość
Sprawdź rtg-nem czy nie masz zbijania kręgów, skoliozy, która też potrafi bardzo boleć. Zapytaj lekarza, czy wolno Ci się podciągać na drążku. Zamontuj sobie w drzwiach i spróbuj zacząć od kilku "zwisów" tyle ile Twoje ręce dadzą rady Cię utrzymać. Ćwicz a po miesiącu sama się przekonasz, czy i na ile pomogło. To jest przede wszystkim na kręgosłup. A na reumatyczne stawy uszyj sobie z bawełny woreczki, wypełnij szczelnie ziarnem gorczycy i przymocuj do bolacych stawów nawet na noc. Wspaniale rozgrzewają i wyciągają choróbsko

Gość gość
taaaaak na stawy ruch jaknajbardziej ale na ZDROWE stawy ja dzieki skaniu I bieganiu mialam wielokrotnie kontuzjowane oba kolana takze za ruch serdecznie podziekuje, nie moge juz wielu sportow uprawiac nie mowiac o tym ze na zmiane pogody to mnie kolana rwa z bolu tak, ze ledwo chodze

Gość gość
Powinnaś przez długi czas spać na bardzo twardym podłozu, najlepiej na cienkim materacu na podłodze. Z początku będziesz "poobijana", ale po kilku tygodniach poczujesz sie o wiele lepiej. Drążek też dobra rada

Gość gość
Spróbuj na te kolana gorczycy jak radził ktoś powyżej. Osobiście praktykowałam, wspaniale rozgrzewa

Gość gość
@gości z 23:20. "Zapytaj lekarza, czy wolno Ci się podciągać na drążku" drobna uwaga - lekarze są dziś zastraszeni przez pozwy i na wszelki wypadek odradzą Ci wychodzenie z łóżka. Niestety jesteśmy skazani na własny rozsądek i wyczucie ciała. Po prostu ćwicz, zacznij ostrożnie a ból będzie wskazywał Ci drogę ;)

Gość gość
Świetnie działa bardzo prosta kuracja z samego rana na odkwaszenie organizmu. Pół soczystej cytryny na pół szklanki wody, bez cukru na ok. 20 min. przed śniadaniem. Zapobiega wielu dolegliwościom żołądkowym

Gość gość
ja stosuę taką cytrynówkę od długiego czasu i zauważyłam, że jak zaczyna mnie boleć gardło, to po cytrynie przechodzi

Gość gość
Moje peany pod adresem balsamu szostakowskiego i zwyczajnego siemienia lnianego. Dzięki nim prawdopodobnie oszczędziłem nawet parę tysięcy zł. na ew. lekach

Gość gość
siemię lniane rulez i w ogóle zdrowa dieta

Gość gość
Małe dzieci w czasie choroby często dostają wysokiej temperatury. Są jakies tam preparaty, ale j stosuje zwykle chłodne okłady na całe ciałko i napoje napotne, ale własnej roboty jak sok z malin. Wyczytałam gdzieś, że jak temperatura dramatycznie szybko rosnie, nic nie pomaga, to wtedy na krótko trzeba dziecko zanurzyć w dość chłodnej wodzie i tak postępować do przyjazdu pogotowia