Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poleccie mi dobra karme dla kotka

Polecane posty

Gość gość

mam od niedawna kota i nauczona doswiadczeniem po psie, dokladnie wczytuje sie w sklad karmy jaka kupuje. z puszka dla psa bylo podobnie.. same smieci, ale udalo mi sie znaleźć kilku producentów, gdzie w skladzie jest 60-90% miesa, a reszta to makaron czy warzywa, bez zadnych zbednych gowien. teraz szukam czegoś dla mojego nowego malego kotka.. i powiem wam, że sam syf! najlepsze co znalazłam to karma ktora ma 20% miesa.. pozostale maja nawet po 4%, a przeciez kot to typowy miesozerca. nie dam mu puszki, gdzie miesa jest tyle co kanarek nasral, a reszta to jakies "uzupelniacze i oleje roslinne" oraz kupa chemicznego szitu

Gość gość
Power of Nature, Orijen, Taste of The Wild z czystym sumieniem mogę polecić :)

Gość gość
A nie mozesz mu kupić np. serc drobiowych i pokroić albo fileta z kurczaka? Ja karmię koty świeżym mięsem, saszetki daję sporadycznie.

Gość gość
dokładnie! kot powinien jeść świeże mięso a nie takie z puszek do którego dodają (nawet do tych najlepszych) jakieś wzmacniacze smaku, moje na miesiąc jedzą jakieś 4-5 saszetek, reszta to surowe sparzone mięsko typu serca, żołądki, wątróbka, piersi i wołowinka, więc podaruj swoim kotom zdrowie i dawaj im surowe mięsko!

Gość gość
Moja koleżanka karmi kota nerkami wieprzowymi. Kg kosztuje mniej niż 5 złotych, dwa wystarczają na tydzień. Kot zadowolony i portfel też.

Gość gość
nie wiem czy to takie zdrowe dla kotów te nerki, można dawać ale chyba niezbyt często tak jak wątróbkę, przez nerki i watrobę przechodzi najwięcej toksyn z organizmu, więc trzeba to ograniczać, serca i żołądki też są bardzo tanie a można nimi karmić zwierzaki codziennie, ostatnio kupiłam dla swoich dwoch kotów wołowinę za 5 zł, którą miały na 3 razy

Gość gość
polecam ci dobra karme dla kota

Gość kiciak70
Koty muszą jadać pokarm zróżnicowany, nie może jeść tego samego gatunku mięsa,karmimy różnymi gatunkami naprzemiennie oczywiście wcześniej sparzyć. Podajemy też karmę suchą aby nie osiadał się kamień na zębach polecam PURINA. Im kot starszy to zacznijmy kupowc karmy specjalistyczne ze względu na podatność chorób dolnych dróg moczowych. PZDR

Gość gostunia
Mój kociak szybko wyczuwa kiepskie jedzenie, nawet nie chce spróbowac jednego kęska. Znam go dobrze i kupuję mu karmę real nature kitten, bo zawiera dużo mięsa oraz inne wartościowe produkty. Muszę ograniczać posiłki małemu, bo najchętniej opędzlowałby całą puszkę na raz :D

Gość gość
moje uwielbiają whiskas wiem ze to dobra firma ale dosc droga 2 zł za saszetkę ....