Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania z zielonego wzgórza14

Dziecko je tylko przez sen

Polecane posty

Wiem, że to nie ten dział. Ale tutaj jest więcej osób i może akurat jakaś mama mi pomoże....: Synek tydzień temu skończył 3 miesiące. Zawsze jadł dużo i nie było z tym problemu. Problem zaczął się od ok 3 tygodni. Mija 4 godziny od poprzedniego karmienia, widzę że syn szuka, płacze, jest głodny. Podaję mu butlę, je łapczywie, super ale....20, 30 ml i tyle. Wypluwa smoczek językiem, odwraca głowę, koniec. Dopiero jak go chwilę ponoszę, i zaśpi mi na rękach to dokańcza resztę. Ale nie może spać twardo bo wtedy nie ma odruchu ssania (nie chce mu się). Musi być w pół śnie. Syn miał już zapalenie ucha, ale wtedy wyglądało to inaczej, strasznie płakał przy jedzeniu. Pomóżcie mi bo już tracę siły, Takie jedno karmienie trwa do godziny. Nawet w nocy. Zastanawiałam się już nawet czy nie zacząć podawać mu kaszki, jestem w kropce.

Gość gość
Może mu smak mleka nie odpowiada, jakie mleko podajesz?

Hipp Bio Combiotic. Wydaje mi się, że w smaku nie jest złe. Zresztą mleko to podaje mu już od dłuższego czasu a problem jest od ok 3 tygodni.

Gość gość
dobrze że nie sra przez sen

Gość gość
Najwyrazniej przekarmiłaś swoje dziecko,przestań go karmić przez sen,zrób przerwę w nocy,apetyt wróci, nic się nie stanie.Nic na siłę,jakie kupki robi i ile??

Gość gość
RZadnej kaszki mu nie podawaj,jeżeli masz wagę to sprawdz czy nie ubywa na wadze.

Gość ania z zielonego wzgórz 14
Na wadze nie ubywa, nawet przybywa troszkę za dużo. Już sama nie wiem, czy go przekarmiam. ale 120 ml co 4 godziny to chyba nie jest dużo. A syn jak go karmie to jest naprawdę głodny, wpycha sobie rączki do buzi, i strasznie szuka. On nie je całkiem na śpiąco, ma półotwarte oczy, ale nie śpi. Tak sobie myśle, bo syn jest dosyć nerwowym dzieckiem, może on się po prostu wkurza jak je, a jak jest śpiący to się uspokaja i wtedy spokojniej je?

Gość gość
A może sprawdz czy ma dobry smoczek,może w tym problem.A jeżeli chodzi o ilość jedzenia ,to wcale nie musi być te 120ml dziecko samo sobie reguluje ilość,karmimi na żądanie a nie o określonych porach.Sprawdz czy w buzi i na języku nie ma pleśniawek,jeżeli są to kup w aptece środek do pędzlowania j.ustnej.Aptekarz ci powie jaki.

Gość gość
pytałam CIę jak z kupkami,czy nie ma kolki?

Gość gość
a moze ma plesniawki? u mnie tak bylo

Gość gość
Przekarmilas. 3 miesieczne dziecko czesto spi juz w nocy. I te 20ml to nie z glodu a z pragnienia . Idz do pediatry jak masz jakies watpliwosci.

smoczek ma dobry, trójka czyli 3+ z aventu. Kupki robi 1-2x dziennie. czasami ma przerwy, ale to normalne u dzieci karmionych mm. Ma straszne gazy. cały czas purka, nie płacze przy tym. Co do przekarmienia to nie wiem, jak mija 3 godziny od ostatniego karmienia to wydaje mi sie ze jest głodny, a nie spragniony. Ja go karmie na życzenie, zawsze jak widzę że szuka, nigdy mu nie daje na siłę. Jak nie jest głodny to nie je czasami 5 godzin. Jak mija ok 2 godz od ostatniego jedzenia to wiem, że mu sie chce pić. bo to niemożliwe żeby był tak szybko głodny. Co do przesypiania nocy, to próbowałam mu dawać herbatki, ale wypije 70ml i za 15 min sie budzi głodny.

Oczywiście, że byłam u pediatry, powiedział, że dziecko dużo je i boli go brzuszek. ale nie kazał ograniczać, bo je tyle ile potrzebuje, nie jest gruby, dobrze sie rozwija. Ale ja sie z nim strasznie męcze.

Gość gość
..........