Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Agencje pracy

Polecane posty

Gość gość

szukam pracy w biurze, wysyłam CV i listy motywacyjne. Odzywają się do mnie agencje, mówią , że mają pracę i mam się przyjść zarejestrowac. No to ja jade , a oni potem do mnie, że tej pozycji już nie ma, ale jak coś znajdą to się odezwą. Poza tym zauwazyłam , że na wszystkich stronach angielskich , jak reed, monster , jobisj to agencje same są (no prawie). Do tego oni kopuija te ogłoszenia , tak że ogloszenie na jedna pozycje jest reklamowane przez wszystkie agencje jakie znam. Jakie sa wasze doswiadczenia? wydaje mi się , że ci , którzy mają doświadczenie np w fabryce, to nie mają problemów ze znaleziem pracy.

Gość Ja mam doświadczenie w
biurze i nie mam problemów ze znalezieniem pracy. M.in. odpowiadam na te ogłoszenia z agencji, jestem zapraszana na rozmowy (w ogóle nie rozumiem, czemu masz im zawodzić dokumenty, nie można wysłać mailem?!), potem II etap czyli rozmowy z pracodawcą. Tyle, że prawie wszystkie oferty poniżej 2000 na rękę...

Gość gość
masz racje, ze mailem to dwa razy wysyłalam dokumenty. a tak to dzwonia , ze musze przyjechac i sie zarejstrowac. No to gratuluję tobie , bo ja nie mam jakoś szczęścia. Albo cos ze mna nie teges.Miałam rozmowę z pracodawcą już,ale muszę czekac tydzien. A z jakiej części anglii klikasz?

Gość Ja mam doświadczenie w
Nie zauwazylam szczerze mowiac, ze piszesz o Anglii. Ale tutaj tez Ci podpowiem. Otoz niestety oni wola nie przyjmowac Polakow. Tak ze nic nie robisz zle, ale tak juz jest :/ A dlaczego nie zrobisz sobie listy biur w okolicy, nie zlokalizujesz osoby decyzyjnej i nie spytasz czy szukaja pracownika? A co do agencji, po prostu zrob liste wszystkich agencji w okolicy i tam wyslij CV. Jak beda cos mieli, to zadzwonia, ale szukaj na wlasna reke!!!

Gość gość
A mozecie mi napisac jakie pytznia macie na rozmowe o prace w biurze(interview). u mnie to roznie bywalo, produkowalam sie 30 min i pracy nie dostalam, a w innej mialam interview 5 min i dostalam prace. Jakie macie pytania.mnie ostatnim razem pracodawca o nic nie pytal, ttylko powieddzial bedziesz robic to i to, i czy mam jakies pytania...w poniedzialek maja sie do mnie odezwac,... Do autorki , wiem o czym piszesz , bo ja mam tak samo z agencjami, ale dobrze , ze chociaz ciebie chca zarejestrowac , bo moja kolezanke wszedzie odrzucaja...

Gość gość
Do ja mam doswiadczenie w : Dzięki wielkie... czasami odnoszę wrażenie , że rasizm jest pod względem(jezeli to nie jest za mocne słowo). Myślałam, że to tylko w stosunku do mnie , bo jak kolężanka wyżej napisała, nie problemów z pracą, jedynym problemem jest wynagrodzenie. Pytania na interview:bardzo różne. Z doświadczenia wiem , że jak jest krótkie, to znaczy , że nie jest pracodawca tobą zainteresowany, ale nie jestem alfa i omegą i mogę się mylić.

Gość Kachazmiasta
Agencje pracy oszukują ludzi. żeryją na tym,że ludzie szukają pracy. U mnie w pracy dostaję bardzo dużo CV od osób, które szukają pracy. Kryzys jest ogromny, więc jest bardzo ciężko. Najgłupsze pytania na interview: jak siebie widzisz za 5 lat, dlaczego chcesz u nas pracować. Nie martw się, znajdziesz coś autorko.

Gość gość
Ogromny kryzys, no nie pierdziel, bo chyba nie widziałaś co się w Polsce dzieje

Gość gość
Zeby w Pl tak wygladal kryzys i to "bardzo ciezko" :D