Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile posiłków i jakie jedzą Wasze 6 mc dzieci

Polecane posty

Gość gość

Jak karmicie swoje dzieciaczki? ile razy dziennie? karmicie piersią? mm? w jakich ilościach? wprowadzacie nowe posiłki? gotowane ?, słoiczkowe? co ile podajecie jedzenie? jak to u Was wygląda?

Gość gość
godz 6- 180 mm godz 9- kaszka mleczna malinowa ok 12 obiadek -zupka jarzynowa ok 15 deserek-tarte jabłko 17.30 180 mm ok 21, 210 mm

Gość Pani Joanna
moje ma 11 miesiecy i rabie wszystko jak leci

Gość gość
Skopiuje ci co napisalam na innym temacie. Gotuje sama bo mam dostep do dobrych warzyw,owocow,miesa. Ale czasem kupowalam sloiczki i nimi w ogole plul. Diete ma ogolnie urozmaicona. Je kasze:jaglana,kukurydziana,ryzowa (co raz rzadziej,bo bardzo go zapiera,tak jak i bana ktorego uwielbia) Warzywa:marchew,ziemniak,brokul,cukinia,kalafior,pietrusz ka biala i zielona Mieso:krolik,indyk,schab Owoce:gruszki -bardzo lubi,jablka-nie lubi,sliwki(chyba renkloda-uwielbia)banan tez pycha,jeszcze jadl maliny i borowki. Jablko toleruje tylko do ssania,tarte,surowe czy gotowane jest ble. Sokow nie znosi,do picia tylko woda,czasem rumianek.ale nie pije duzo. Tylko ilosciowo je co raz gorzej. Pewnie,byly dni,ze zjadal kasze kukurydziana na mleku z bananem i malinami-porcje 220g. Ale to od swieta. Mleka tez wypijal wiecej, teraz sie zbuntowal. Dzis na kolacje zjadl 30g kaszy ryzowo-jaglanej i dopil przez sen 90ml mm. Mleka zageszczane kaszka nie tknie. ----- Je o nastepujacych porach 5-6 jak sie przebudzi,ale pije i zasypia-gora 100 ml mm,osatnio 70-80ml Kolo 9 max 100ml mm,ostatnio 50-60 ml mm albo kaszki lyzeczka 12 obiad ok 80g 15 owoc, 16-17,roznie zalezy ile zjadl owocow i kiedy zglodnieje 100ml mm 19-20 100ml mm lub kaszki max do 150,chociaz zdarzalo sie ze izjadal duzo.

Gość gość
a w nocy je jeszcze?? bardzo urozmaicone już posiłki tzn dużo rzeczy je, ja mojemu tylko słoiczki:( nie umiem gotować i niemam dostępu do dobrych jakościowo warzyw i mięs...

Gość gość
Moja mniej więcej tak 7 kaszka owocowa lub kleik z dodatkiem owocow na gesto ok 150ml 9 mm ok 100ml 12-13mm ok 150ml 15-16 obiad ok 120ml Ok 17 owoce ok 100g 19.30 mm ok 150g Je juz z warzyw ziemniak, marchewka, seler, pietruszka, cukinia, kapusta, fasolka szparagowa, brokul, dynia, szpinak Owoce jabłko, gruszka, jagody, banan, borowki Z mięsa póki co tylko kurczak Kaszki jadła już bananowa, malinowa, brzoskwiniowa malinowa Kleik ryzowy i kukurydziany no i manna do obiadku.

Gość gość
Jak miał pół roku to jadł mniej więcej: 9-9:30 - mleko z 3 g kaszki "owsiane sniadanko- ok 170ml 12:30-13- obiad 190g 15-16- deser : słoiczek duży + paluch kukurydziany 20- kolacja- kaszka czasem jeszcze ok 18 dostawął troszkę mleka, albo odwrotnie: normalna porcja mleka ok 15-16, a koło 19 paluch kukurydziany

Gość gość
Ja jeszcze karmię piersią, ale gdy skończył 4,5 miesiąca zaczęłam juz wprowadzać gotowe posiłki ze słoiczków. Z warzyw i owoców je już wszystko co jest dostępne do 6 miesiąca czyli sporo warzyw i owoców. Pracuję i jego menu wygląda następująco: 7.30 - 8.00 pierś 10.00 - kaszka (jaglana pomieszana z manną) na gęsto i do tego 1/2 słoiczka z owocem 10.30 - 11.00 sok lub woda 12.30 - obiadek (ze słoiczka) 15.00 - pierś 17.00 - pierś 18.30 - woda lub sok 20.00 - pierś w nocy jeszcze raz pierś Niestety od kilku dni noce są masakryczne, bo idą zęby i budzi się po 3 razy, gdzie musi trochę possać, bo przynosi mu to ulgę, a gryzaki i smoczki nie wchodzą w grę, bo pluje nimi na odległość. Dziś skończył pół roczku:)

Gość gosc z 19 26
Moj w nocy nie je od dluzszego czasu. Wczoraj jednak jak zjadl na kolacje b.malo,tzn 40 ml mleka,to o 12 obudzil sie glodny i wypil 120ml mm. Ale to na prawde jak sie przeglodzi w ciagu dnia. Czasem zamiast o 5 czy 6 zglodnieje po 4. Kazdy dzien jest inny. Zapomnialam dodac,ze z warzyw je jeszcze kukurydze a z owocow arbuza. Ale to jak byl sezon na niego. Jeszcze niedawno karmienia wygladaly inaczej ilosciowo. Potrafil wypic po 160-180 ml mleka na jeden posilek,oprocz 2 pierwszych karmien i na kolacje wypic butle 200 ml. Nie wiem co mu sie stalo. Byc moze nie pasuje mu mleko nastepne. Szukam przyczyny. Ma jakies problemy z brzuszkiem,bo dzis ciezko mu sie odbijalo i czesto dostawal czkawki. Czasem miewa takie dni. Zadnej nowosci ostatnio oprocz mleka nie bylo.