Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 sativus贸wka

szafran sprawdzamy dzia艂anie

Polecane posty

Go艣膰 sativus贸wka

po przeczytaniu informacji o szafranie jestem nim zachwycona i w艂asnie zacze艂am stosowa膰. dzia艂a antydepresyjnie i obni偶a 艂aknienie. na to zwr贸ci艂am szczeg贸ln膮 uwag臋 z szerokich opis贸w dzia艂ania tego zio艂a, bo zar贸wno popadam czasem w depresyjne nastroje, bezsenno艣膰, a i waga jest te偶 moim problemem. czy kto艣 go stosuje i widzi jakie艣 pozytywne zmiany? ch臋tnie powymieniam spostrze偶enia. na razie nie mam sie czym dzieli膰, bo stosuj臋 od kilku dni, ale b臋d臋 opisywa膰 dzia艂anie, je艣li jakie艣 pozytywne zmiany zauwa偶臋.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
szafran jest drogi, cz臋sto podrabiaj膮 go suszonym krokusem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
poszukaj o czarnuszce zapobiega wszystkim chorobom opr贸cz 艣mierci zaleca go nawet Stefania korzawska

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sativus贸wka
na razie mam kupione opakowanie zi贸艂 marki Kotanyi (czy co艣 w tym stylu). licz臋, 偶e nie jest podrabiany..... poza tym kupi艂am kilkadziesi膮t cebulek tej rosliny, za miesi膮c powinnam mie膰 ju偶 swoje prawdziwe krokusiki. wiele ich nie b臋dzie, ale przynajmniej pewne, 偶e chwilk臋 bed臋 u偶ywa膰 prawdziwe.... w drodze mam te偶 zakup z internetu, z hurtowni przypraw, 10gram za 150z艂.... my艣l臋, 偶e za t臋 cen臋 b臋dzie on prawdziwy... o czarnuszce te偶 cos s艂ysza艂am, ale nie s艂ysza艂am, by t艂umi艂 apetyt, wi臋c zdecydowa艂am si臋 na szafran.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 sativus贸wka
albo ten kotanyi to podr贸bka, albo szafran nic nie dzia艂a. mia艂 艂agodzi膰 PMS a takiego do艂a jak od wcozraj to ja w 偶yciu nie mia艂am... jedyna r贸偶nica, ze przy PMS mia艂am bardzo duzy apetyt, a teraz praktycznie wcale nie jem, ale ju偶 nie wiem co gorsze, obzeranie si臋 i depresja. nie wiem teraz czy brak apetytu wynika z depresji, czy depresj臋 spowodowa艂 brak apetytu, bo przez jego brak organizm przesta艂 si臋 ratowa膰 podjadaniem i uzupe艂nianiem brakuj膮cych mikroelement贸w, kt贸re ratowa艂y w PMSie przed totalnym do艂em. zacze艂am tez to drugie opakowanie i widz臋 bardzo du偶膮 r贸偶nic臋 w smaku. ta ze sklepu nie mia艂a smaku, i co najwyzej metaliczny posmak. dziwi艂o mnie jaki smak mo偶na uzyska膰 t膮 przypaw膮, dodaj膮c j膮 do potraw... a ta z hurtowni ma na prawd臋 smak. nei wiem czy prawid艂owy, ale czu膰 ciekawe zio艂o - to na pewno zrobi 艂adny smak potrawom, w przeciwie艅stwie do tego z merketu, o smaku metalicznym...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Polecam spr贸bowa膰. Ja ca艂e 偶ycie mam problem ze stanami depresyjnymi i nerwic膮. Nie chc臋 bra膰 lek贸w ze wzgl臋du na skutki uboczne wi臋c szuka艂am czego艣 zio艂owego. Kupi艂am preparat z szafranem, kt贸ry zawiera tak偶e inne sk艂adniki takie jak 偶e艅 sze艅, inozytol,l-tryptofan,wit z grupy b. Preparat zacz臋艂am za偶ywa膰 w okresie, kt贸ry sprzyja艂 gorszemu samopoczuciu(rozstanie z partnerem, stresy w pracy) i ku w艂asnemu zaskoczeniu mimo niesprzyjaj膮cym okoliczno艣ci 偶ycia, poczu艂am si臋 lepiej, przede wszystkim mam lepszy nap臋d i ch臋膰 do dzia艂ania ( z tym zawsze mia艂am najwi臋kszy problem) i og贸lnie lepsze nastawienie. Bior臋 go ju偶 3 miesi膮c i p贸ki co jest ok. Czyta艂am, 偶e szafran ma dzia艂anie por贸wnywalne do fluoksetyny. Ale na cuda bym nie liczy艂a mimo wszystko. Nadal reaguj臋 dosy膰 emocjonalnie na stresuj膮ce sytuacje, lek nie pomaga tez na l臋ki spo艂eczne, kt贸re cz臋sto miewam. Ale mimo to polecam, bo widz臋 r贸偶nic臋. Nie wiem czy to dzia艂anie wy艂膮cznie szafranu, bo jak napisa艂am, lek ten zawiera tak偶e inne sk艂adniki, kt贸re r贸wnie偶 mog膮 dzia艂a膰 przeciwdepresyjnie. Oczywi艣cie wa偶ne jest tak偶e pozytywne nastawienie i pozytywne my艣lenie. Bez tego ani rusz :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 TrocheSmutna
Dnia 9.10.2016 o 17:10, Go艣膰 go艣膰 napisa艂:

Polecam spr贸bowa膰. Ja ca艂e 偶ycie mam problem ze stanami depresyjnymi i nerwic膮. Nie chc臋 bra膰 lek贸w ze wzgl臋du na skutki uboczne wi臋c szuka艂am czego艣 zio艂owego. Kupi艂am preparat z szafranem, kt贸ry zawiera tak偶e inne sk艂adniki takie jak 偶e艅 sze艅, inozytol,l-tryptofan,wit z grupy b. Preparat zacz臋艂am za偶ywa膰 w okresie, kt贸ry sprzyja艂 gorszemu samopoczuciu(rozstanie z partnerem, stresy w pracy) i ku w艂asnemu zaskoczeniu mimo niesprzyjaj膮cym okoliczno艣ci 偶ycia, poczu艂am si臋 lepiej, przede wszystkim mam lepszy nap臋d i ch臋膰 do dzia艂ania ( z tym zawsze mia艂am najwi臋kszy problem) i og贸lnie lepsze nastawienie. Bior臋 go ju偶 3 miesi膮c i p贸ki co jest ok. Czyta艂am, 偶e szafran ma dzia艂anie por贸wnywalne do fluoksetyny. Ale na cuda bym nie liczy艂a mimo wszystko. Nadal reaguj臋 dosy膰 emocjonalnie na stresuj膮ce sytuacje, lek nie pomaga tez na l臋ki spo艂eczne, kt贸re cz臋sto miewam. Ale mimo to polecam, bo widz臋 r贸偶nic臋. Nie wiem czy to dzia艂anie wy艂膮cznie szafranu, bo jak napisa艂am, lek ten zawiera tak偶e inne sk艂adniki, kt贸re r贸wnie偶 mog膮 dzia艂a膰 przeciwdepresyjnie. Oczywi艣cie wa偶ne jest tak偶e pozytywne nastawienie i pozytywne my艣lenie. Bez tego ani rusz 馃檪

Hejka, ja mam stwierdzona nadwra偶liwo艣膰 emocjonalna i niestety sk艂onno艣膰 do Stan贸w depresyjnych. W dobrych warunkach jest ok, ale jak si臋 pojawi trauma (np rozstanie) to mam problem 偶eby zacz膮膰 chciec 偶y膰. Chaac unikn膮膰 brania psychotrop贸w lekarz poleci艂 mi MIRALO z ashwaganda i szafranem. Po ok 2 godzinach m贸j nastr贸j uleg艂 poprawie tak 偶e potrafi艂am si臋 nawet 艣mia膰 (co si臋 nie zdarzy艂o od ok 3 tyg) po 7 godz posz艂am spa膰 i spa艂am normalnie. Rano z艂y humor wr贸ci艂 wi臋c zn贸w przyj臋艂am tabletk臋 i sytuacja zow si臋 poprawi艂a. Mo偶e nie skacze z rado艣ci ale mniej odczuwam smutek i widz臋 ja艣niejsze barwy 偶ycia. Jak dla mnie to i tak super. Nie mam sk艂onno艣ci do p艂aczu i wykazuje ch臋膰 do 偶ycia. Mam nadziej臋 偶e to pomo偶e mi si臋 podnie艣膰. Napisa艂am bo mo偶e komu艣 te偶 pomo偶e. Ja nie wierzy艂am w te zi贸艂ka ale skoro z rynku znikn膮艂 Tonisol to postanowi艂am zaryzykowa膰. Jak dla mnie na razie jest spoko. 馃檪

Udost臋pnij ten post