Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Jezynowka

Alaila zaburzenie mowy u trzylatka

Polecane posty

Gość Jezynowka

Witam :). Jestem mama 3,5 letniego chlopca . Maly w wieku 2,5 roku praktycznie nic nie mowil. Czasem pojawialy sie slowa : mama , tata . Poszlam do psychologa , pedagoda , logopedy . Stwierdzono ze maly jest super inteligentny , mam mu odpuscic ( bardziej bezstresowo wychowywac ) i chodzic do logopedy . W przeciagu 2 zajec maly na zajeciach szalu dostawal . Logopeda stwierdzila ze to nie normalne i kazala isc do innego psychologa . Nie dala mi namiarow a pozniej sie rozchorowala na ponad 6 miesiecy . P jakims czasie poszlam do innego logopedy . Tez nie wspolpracowal z nia maly .. Zadawala mi prace i zadania do domu . Maly zaczal mowic pewne slowa .. Ale dziwnie to wygladalo . Pieknie np mowil kilka dni kiedy chcial banana . Potem slowo banan stalo sie bagan , gagan , ba .. Niektore slowa powie raz i nie powtorzy , inne kilka razy . Mamy przez rok w sumie 90 slow i 5 zdan . Poszlam z nim w tym roku do Krakowa do dr. Koredo . Stwierdzila ona alaile . Mamy uczyc sie metoda Krakowska - uczyc syna czytac i wtedy on zacznie mowic . Do tego tez mamy rozne cwiczenia przy stoliku codziennie wykonywac , sluchac plyt , grac w pilke .. Takie cwiczenia ogolnorozwojowe . Szukam innych mam ktore maja podobne problemy z mowa u dzieci. Moze ktoras mama prowadzi swoje dziecko ta metoda ?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować